INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  OPINIE

Răzvan Prepeliţă comentează incidentele de la Serbia - Albania » Fluturii de fier

Un jucător albanez se bate cu un fan sîrb
Un jucător albanez se bate cu un fan sîrb

Articol de - Publicat joi, 16 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 16 octombrie 2014 12:00

Telegrama de azi vine din Serbia şi pe ea scrie cu litere de-o şchioapă cum că o dronă cu mesaj xenofob a întrerupt un meci de fotbal şi a declanşat iadul.

Cică e prescris în lăcomia lumii că în curînd dronele vor înlocui îngerii la care se închină jucătorii după goluri şi se vor înghesui deasupra stadioanelor precum nişte nuferi albi ce plutesc pe fundul oceanului.

Sîntem la fundul sacului. Trăim vremuri tehnologice şi în curînd frunzele se vor urca înapoi în copaci, iarna va prevesti toamna, iar răsăritul se va mîndri că ascunde soarele precum apusul, pe cînd Ebola, draga de ea, va fi doar o cunoştinţă pusă la punct că a îndrăznit să ceară prea multe într-o prietenie cu viaţa şi vom ajunge să ne fie milă de ea.

Aşa că nu e de mirare că un frate de premier cu o telecomandă în mîini şi-a permis, în avanpremieră, să se costumeze în Dumnezeu, cum a învăţat el de la oamenii mari ai Planetei.

Ce marcă erau bateriile? Sîrbeşti, ungureşti, româneşti sau produse în Albania? Probabil erau chinezeşti şi aici se evaporă şi intriga din gazonul în care ar trebui să sară doar mingea, nu pumni şi îmbrînceli pe bucăţi de pămînt.

Cu băncile din lemn, stadionul din Helsinki, unde a jucat România, pare o extensie a pădurilor finlandeze, păduri care lasă descoperite doar zece procente din colţul ăsta nordic al etalonului de civilizaţie.

Publicul pare atît de organizat şi omogen colorat în frigul ce se simte pînă în faţa televizorului încît ai spune că e doar un morman de frunze îngheţate. Alt tip de frunze, căzute din copaci, adică din altă lume, una normală, din ce în ce mai mică printre fluturii de fier.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
gerula
gerula  •  16 Octombrie 2014, 23:02
Postat de almaviva pe 16 Octombrie 2014, 17:38

Si inca ceva: daca sarbii sunt un popor prieten asa cum cred unii, de ce nu retrocedeaza Banatul 'Sarbesc' (Vojvodina) Romaniei? Doar este teritoriu istoric romanesc! Treziti-va!

Esti nebun la cap, almaviva?!?... Vojvodina nu a fost niciodata a romanilor, sunt cu mult mai multi sarbi, unguri, slovaci, croati acolo decta romani... Doar aproximativ 2% din populatie sunt romani, ce pretentie poti sa emiti cu cifrele astea?... Mai degraba ar putea sa fie invers, Banatul romanesc sa fie la sarbi sau la unguri, daca judeci dupa procentele etnice ale regiunilor!... :)))

pepeman
pepeman  •  16 Octombrie 2014, 22:36

Sunt stupefiat. Ce caută delirul în paginile, fie și electronice, ale unui cotidian despre sport?

iosonoforte
iosonoforte  •  16 Octombrie 2014, 18:43
Postat de iosonoforte pe 16 Octombrie 2014, 18:42

sincer oameni buni,eu nu mai am incredere in nimeni..nici in presa asta pro sarbeasca nici in cea occidentala pro albaneza..nu va lasati manipulati de nimeni,ganditi cu capul vostru ca doar nu il purtati degeaba pe umeri..

evenimentele alea pur si simplu nu trebuiau sa se intample..

Vezi toate comentariile (18)
Comentează