INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  EURO 2016

România joacă la Euro împotriva coșmarului unui fost "tricolor": "În 1996 am pierdut cu ei din cauza mea"

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 decembrie 2015 18:26

Bogdan Stelea și-a amintit de un episod neplăcut de la Campionatul European din 1996, cînd naționala României a luat bătaie de la Franța cu 0-1.

"Ne-au tot bătut, am reușit un singur rezultat de egalitate, la Nantes, prin 1994, cînd și atunci numai noi știm cum l-am obținut. Nu știu dacă am trecut centrul terenului de doua ori sau daca am dat vreun șut la poartă.

Una peste alta am făcut 0-0, dar a contat foarte mult pentru că am reușit să ne calificăm la EURO 1996, unde iar ne-am întîlnit cu ei. Atunci ne-au bătut cu 1-0, după un gol pe o greșeală mare de tot făcuta de mine", a spus Bogdan Stelea la Dolcesport.

România se află în Grupa A, cu Franța, Albania și Elveția. România joacă în meciul de deschidere împotriva Franței pe Stade de France în data de 10 iunie.

Meciurile noastre:

10 iunie Franța - România (Stade de France, Saint-Denis)
15 iunie România - Elveția (Parc des Princes, Paris)
19 iunie România - Albania (Stade des Lumieres, Lyon)

GRUPELE COMPLETE DE LA EURO 2016:

Grupa A: Franța, ROMÂNIA, Albania, Elveția
Grupa B: 
Anglia, Rusia, Țara Galilor, Slovacia
Grupa C:
Germania, Ucraina, Irlanda de Nord, Polonia
Grupa D:
Spania, Cehia, Turcia, Croația
Grupa E:
Belgia, Italia, Irlanda Suedia
Grupa F:
Portugalia, Islanda, Austria, Ungaria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
920930717928342
Daniel Duhalm  •  14 Decembrie 2015, 01:40
Postat de Daniel Duhalm pe 14 Decembrie 2015, 01:38

la ce echipa aveam atunci ...a face autobaza era usor...tineau ai nostri minge de ziceai ca au lipici...:)))dar si daca o pierdeau ...40% era gol...aveam mari probleme de inconstanta portarilor....Stelea era cel mai bun ...dar si cel mai aiurit...urma Prunea...dar nici el nu era departe....

PS...Lobont era al 3-lea portar...era tanar pe atunci si era destul de bun ...

920930717928342
Daniel Duhalm  •  14 Decembrie 2015, 01:38

la ce echipa aveam atunci ...a face autobaza era usor...tineau ai nostri minge de ziceai ca au lipici...:)))dar si daca o pierdeau ...40% era gol...aveam mari probleme de inconstanta portarilor....Stelea era cel mai bun ...dar si cel mai aiurit...urma Prunea...dar nici el nu era departe....

shark_34
shark_34  •  13 Decembrie 2015, 21:13
Postat de kirri pe 13 Decembrie 2015, 20:57

Incredibil, marele portar a recunoscut un gol luat pe mana lui. Dar cu celelalte zeci cum ramane? In afara de meciul cu Columbia de la CM 94, acest individ care se tot stramba atotstiutor prin studiourile TV a facut numai meciuri cel mult mediocre. Amintiti-va de Euro 2000: 4 meciuri, 6 goluri primite, absolut TOATE din vina lui! Un tanar foarte talentat la vremea respectiva, Lobont, freca banca de rezerve pentru ca trebuia sa joace prietenul lui Hagi si Popescu. Din cauza prieteniilor astea si a gastilor de tot felul nu am facut decat sa ne furam caciula singuri, iar continuam sa o facem. Dovada e chiar in fata noastra, Father Chicken. Un antrenor doar cu numele, anacronic pana la D-zeu, a carui singura strategie e superstitia si rugaciunea. Vai de capul nostru, am renuntat sa ma mai uit. PS...mi-am adus aminte acum si de Bursucul care, pe final de cariera, tot intra titular la nationala desi era total depasit, in timp ce un tinar in mare vana la momentul respectiv, Contra, probabil cara gentile "statuilor" noastre.

Nu cred ca lobonț era mai bun decât stelea în acea perioadă.la fel și contra cu dan petrescu.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează