INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ALBANIA, AZI, 22:00, DOLCE 1, PROTV, GSP.RO

Selecționerul Albaniei promite o strategie nouă în meciul de azi: "Vom ataca România din primul minut"

Din 2011 pe banca roș-negrilor, De Biasi a fost făcut Cetățean de Onoare al Albaniei după calificarea în premieră la CE 2016
Din 2011 pe banca roș-negrilor, De Biasi a fost făcut Cetățean de Onoare al Albaniei după calificarea în premieră la CE 2016

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 iunie 2016 00:00

Selecţionerul Albaniei, Gianni de Biasi, spune că va aborda o strategie cu totul nouă faţă de primele două meciuri din grupă.

  • Corespondență din Franța

Colegii de la DolceSport şi Gazzetta dello Sport mi-au fost ieri companie sau eu lor în drumul cu TGV-ul de la Paris la Lyon.

Nu mai avusesem de multă vreme în mână principalul cotidian de sport al Italiei, de-asta am fost un pic surprins, mirat şi dezamăgit să văd că până şi Gazzetta lor, care costă 2 euro, a trecut la un format mai mic, mai restrâns şi cu mai puţine pagini decât pe vremuri. Decăderea printului nu iartă pe nimeni. :(

"Am clacat, dar am revenit"

Să răsfoieşti ziarul e însă în continuare o plăcere, chiar dacă design-ul şi modul în care e machetat conţinutul nu e deloc spectaculos. Dar produsul e sută la sută sport, fără nimic can-can sau alte lucruri pe dinafara competiţiei. Analize, avancronici, cronici, interviuri, programul zilei, tabloul turneului.

Undeva pe la jumătatea ziarului un interviu pe o pagină întreagă cu selecţionerul Albaniei, Gianni de Biasi. E italian, prezintă interes pentru presa din Peninsulă.

"Vom ataca România din primul minut fiindcă vom aborda o strategie cu totul nouă faţă de celelelate partide" e răspunsul pe care De Biasi îl oferă reporterului de la Gazzetta dello Sport.

"Am jucat prost la acest Euro doar primele 15 minute cu Elveţia, dar e normal, au fost momentele de impact ale jucătorilor cu un asemenea nivel şi am clacat, dar apoi am revenit şi în inferioritate am făcut o partidă grozavă. Am avut ocazii, am avut şi un penalty neacordat" e părerea italianului de 60 de ani.

"Motivați la maximum"

Apoi face o dezvăluire extrem de interesantă: "Ne-a sunat personal primul ministru al Albaniei pentru a ne felicita pentru jocul prestat în primele două meciuri. N-am luat vreun punct, dar i-a plăcut atitudinea şi mesajul lui i-a motivat la maximum pe jucători".

Tocmai de aceea, De Biasi crede că echipa are datoria de a încerca să joace şi pe atac în ultimul meci.

"Toată misiunea noastră acum e să batem România. Nu pot să promit că vom câştiga, dar pot să le promit tuturor ceea ce ştiu sigur că se va întâmpla, şi anume că vom ataca România şi că vom juca ofensiv din primul minut" a fost mesajul de final al selecţionerului Albaniei.

"Victoria ar fi cea mai mare din istorie"

Panorama Albania, unul dintre cele mai importante ziare din Albania, a titrat ieri pe prima pagină: o victorie cu România ar fi cea mai mare realizare în istoria de 68 de ani a fotbalului nostru.

Reprezentativa antrenată acum de italianul De Biasi s-a calificat în premieră la un turneu final, iar în primele două jocuri nu a marcat nici un gol; 0-1 cu Elveţia, 0-2 cu Franţa.

"Cine va câştiga acest Euro? Greu de spus, fiindcă văd foarte mult echilibru. Italia mi se pare că e extrem de solidă, iar Conte citeşte adversarul ca nimeni altul, e printre favorite Italia"
Gianni de Biasi, selecţioner Albania

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează