INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ALBANIA

Sulejman Demollari, cel mai cunoscut albanez care a jucat în România, e tranşant: ”Cam greu să ne dați gol!”

Articol de - Publicat luni, 14 decembrie 2015 00:00

Selecționer la reprezentativa U19, Demollari îl laudă pe Iordănescu, descrie starea fotbalului din Albania și amenință cu un jucător-cheie al selecționatei lui De Biasi

Fotbalist la Dinamo între 1991 și 1995 și internațional albanez, Sulejman Demollari e încîntat de faptul că ne vom întîlni la Euro și spune că avem cea mai echilibrată grupă.

- Domnule Demollari, cum vi s-a părut tragerea la sorţi?
- Mi-a făcut o mare bucurie. Mă încîntă că pot vedea un meci între România și Albania. Partidă care, o să vedeți, va fi mult mai interesantă decît pare la prima vedere!

- Ceilalți adversari cum vi se par?

- Poate Franța să facă diferența, însă celelalte trei reprezentative sînt undeva la egalitate. Se poate întîmpla absolut orice.

- De ce ar trebui să se teamă România?
- Albania nu debordează de fotbaliști cu nume, nici nu se pune problema. În primul rînd, jucătorii au format un grup unit, care dă roade, drept dovadă această calificare în premieră. Gianni De Biasi e un selecționer deosebit care a putut să pună pe picioare acest mecanism. A surprins pe toată lumea.

"Aveți un antrenor extraordinar!"

- Principala amenințare care e? Arma secretă?
- Portarul! Berisha e un portar foarte bun și poate face diferența la un turneu final. Va fi greu să ne dați gol. Pînă la urmă nu e degeaba la Lazio, în Serie A.

- Și portarul nostru e la Fiorentina.
- (rîde) Da, așa e. Oricum, în selecționata României mi-e greu să găsesc un jucător care să iasă în evidență. Cum, pe vremuri, era Hagi, de exemplu. Hagi a fost un fotbalist extraordinar. Mi-e greu să cred că se mai naște altul ca el.

- Și România cu ce ar amenința atunci?
- Cu restul. Pînă la urmă, Albania se află la prima participare din istorie într-o astfel de competiție. România are totuși o tradiție la turneele finale. Un alt plus, "Generalul". Nu pot să nu recunosc că aveți un antrenor extraordinar și, să fim serioși!, un tehnician bun e cel mai important într-o selecționată.

"Ne calificăm împreună!"

- Obiectiv. Cine e favorită la calificare? Cine credeți că are mai multe șanse?
- Eu cred că se pot califica ambele. Serios! Ar fi frumos să văd că România și Albania trec de grupă. Îmi doresc să ne calificăm împreună.

- Ați păstrat legătura cu cineva din România?
- Da, vorbesc și cu foștii colegi de la Dinamo. Acum doi ani am venit cu reprezentativa U17 în România. M-am bucurat să mă revăd cu ei. M-am întîlnit cu Cheregi, cu Belodedici.

"Acum sînt antrenor la "naționala" U19. E un proiect care dă roade. Şi echipele de club au început să crească, lucru sesizabil și la prima reprezentativă"
Sulejman Demollari

36 de goluria marcat Demollari în 100 de meciuri în L1 pentru Dinamo

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sakamoto
sakamoto  •  14 Decembrie 2015, 11:45

Demolari este un tip simpatic. Cind juca la dinamu, a fost intrebat de ce nu alearga mai mult. Raspunsul a venit prompt:eu stiu fotbal!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează