INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA

Taifunul » Kingsley Coman, vijelioasa aripă a lui Bayern, arma decisivă cu Juve, poate fi un mare pericol pe 10 iunie

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2016 00:00

Ieri, Didier Deschamps a dezvăluit lotul "cocoșilor" pentru amicalele de la sfârșitul lunii (Olanda, 25 martie, și Rusia, 29), iar el nu putea lipsi.

Kingsley Coman, puștiul de culoare cu nume de rezonanță română și născut la Paris din părinți guadelupeni, e o vijelie pe aripa dreaptă a Franței. Și a lui Bayern.

Miercuri seară, jucătorul de 19 ani împrumutat chiar de la Juventus până în 2017 i-a driblat într-o viteză nebună pe foștii săi coechipieri. Până i-a amețit. Mai ales pe Evra, 33 de ani, colegul veteran de la "națională".

Asul lui Bayern. Și al Franței?

Chiar dacă reușise 3 assisturi în ultima etapă din Bundesliga, la 5-0 cu Bremen, Coman a intrat cu Juve doar după o oră, cînd scorul era 0-2. I-a fost suficient restul jocului. I-a întors mingea lui Douglas Costa la 1-2, apoi i-a centrat lui Muller ca la lecțiile de fotbal. Pentru un 2-2 incredibil pe Allianz, în minutul 90Ă1. Și nu a fost tot. În prelungiri, Kingsley a sprintat irezistibil, l-a păcălit pe Bonucci, șutând cu stângul puternic și plasat cât să-l bată pe marele Buffon.
Nu putem decât să sperăm că, pe 10 iunie, Deschamps va alege o altă aripă la debutul Euro. Și că nu-l va folosi pe KC nici pe parcursul meciului. Pentru ca Raț să scape de coșmar.

21.000.000 €va plăti Bayern în schimbul lui Coman pentru a-l cumpăra definitiv de la Juventus

Lotul Franței pentru Olanda și Rusia

Portari: Lloris (Tottenham), Mandanda (Marseille), Costil (Rennes)
Fundași: Sagna (Man. City), Jallet (Lyon), Varane (Real), Koscielny (Arsenal), Sakho (Liverpool), Mathieu (Barcelona), Evra (Juventus), Digne (Roma)
Mijlocași: Pogba (Juventus), L. Diarra (Marseille), Matuidi (PSG), Kante (Leicester), Moussa Sissoko (Newcastle), Cabaye (Crystal Palace)
Atacanți: Griezmann (Atletico), Martial (Man. United), Giroud (Arsenal), Coman (Bayern), Gignac (Tigres, Mexic), Payet (West Ham)

"Mă obosește acest subiect"

Deschamps nu i-a convocat pentru aceste două teste pe Benzema și Valbuena. Primul, încă suspendat de federație, de-abia s-a refăcut după o leziune musculară la Real. Iar mijlocașul lui Lyon e într-o eclipsă evidentă de formă. "A început să mă obosească subiectul. Vreau să găsesc cea mai bună formulă, dar nu e nimic clar momentan", a spus selecționerul.

L-a luat pe Kante

Marea noutate în lotul Franței: N'Golo Kante, 25 de ani pe 29 martie, sufletul lui Leicester, mijlocașul de 1,69 m care nu obosește niciodată. Elogiat de Alex Ferguson, parizianul ce a refuzat "naționala" maliană e al 10-lea debutant din mandatul lui Deschamps. DD l-a convocat și pe Dimitri Payet, extraordinar la West Ham, care jucase ultima oară pentru "les bleus" în iunie 2015.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
1056403804392940
Felix-daniel Pinga  •  18 Martie 2016, 09:57

Rabiot nu poate lipsi. In functie de modulul ales, s-ar putea sa avem o sansa sa ne aglomeram si sa facem fata cu autobaza daca aleg jucatori tehnici dar nu in regim de viteza - Valbuena sau masivi - Giroud. Daca insa pleaca cu Coman sau Matuidi pe aripi...fundasii nostri laterali sunt foarte expusi. Intrebarea e ce ne facem daca isi revine si Ribery la 100%?

dlgeo86
dlgeo86  •  18 Martie 2016, 09:30
Postat de gabonne1982 pe 18 Martie 2016, 09:20

la cat de slabi suntem,orice adversar din grupa este un mare pericol.Indiferent pe ce post joaca :)

Bine spus .. citeam lista jucatorilor frantei si ma minunam.. pornim cu ultima sansa , cu sperante mici realiste , deci orice rezultat pozitiv este bine venit.. Sper ca lumea sa nu se lase intoxicata de presa , ca nu suntem csmpioni mondiali.. nu avem jucatori deloc.. !!!!

gabonne1982
gabonne1982  •  18 Martie 2016, 09:20

la cat de slabi suntem,orice adversar din grupa este un mare pericol.Indiferent pe ce post joaca :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează