INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ADVERSARI EURO / FRANȚA

Toți se plâng de rasism! Și Benzema! "Deschamps a cedat presiunii unei părți rasiste a Franței"

Benzema are 27 de goluri în 81 de meciuri pentru Franța
FOTO: Guliver/GettyImages
Benzema are 27 de goluri în 81 de meciuri pentru Franța FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 02 iunie 2016 00:00

Eric Cantona a fost primul care a atacat. "The King" a sugerat că selecționerul albaștrilor e rasist, afirmând că "Deschamps nu i-a convocat pe cei mai buni, Benzema și Ben Arfa, din cauza originii lor nord-africane".

Al doilea, Jamel Debbouze, faimos actor francezo-marocan: "Dintre «noi», nu e nimeni la Euro. Plătim pentru situația socială a țării". Iar acum, al treilea, Karim Benzema, cel suspendat și îndepărtat din lot, după ce a încercat să-l șantajeze pe Valbuena cu o înregistrare intimă.

"N-am fost judecat"

"Nu cred că Deschamps e rasist, dar a cedat presiunii unei părți rasiste a Franței. E cunoscut că partidul de extremă dreaptă a ajuns în turul doi al ultimelor alegeri. Nu știu dacă a fost numai decizia lui, mă înțeleg bine cu selecționerul", a șarjat atacantul lui Real Madrid într-un interviu apărut în Marca. "Nu înțeleg de ce au renunțat la mine! N-am fost încă judecat, nu sunt vinovat. Valbuena e unicul care știe adevărul, însă el a jucat un rol și a ascuns adevărul. Am încercat să-l ajut și întreaga poveste s-a întors împotriva mea".

"Eu nu sunt iubit? E ridicol!"

Benzema a continuat: "Unii pretind că sunt o persoană rea, care caută și provoacă probleme. E fals. Sunt foarte criticat în Franța, și eu, și familia mea. Am patruzeci de milioane de fani pe rețelele sociale, iar ei susțin că nu sunt iubit. Ridicol!". Întrebat dacă s-ar mai întoarce la "națională", vârful în vârstă de 28 de ani a fost clar: "Dacă mă vor, oricând vin. Fără probleme".

"Deja primisem o lovitură, la Mondialul din 2010. Dar ratarea Euro, acasă, este una dintre marile decepții ale carierei mele. Franța va realiza că a fost nedreaptă cu mine"
Karim Benzema, atacant Real Madrid

"E greu de acceptat și de uitat îndepărtarea mea. Pe plan sportiv, aveam un loc în echipă. Totuși, în viață nu trebuie să păstrăm ranchiună. Doar să învățăm din erori"
Karim Benzema, atacant Real Madrid

"E prima oară când Benzema amintește de rasism. Avem în față un personaj egoist și narcisist, care vorbește de rasism doar când e reputația lui în joc"
Dominique Sopo, președintele SOS Racisme

"Cuvintele lui Benzema sunt nefericite. Nerealiste! Vreau să terminăm o dată cu povestea asta! Dacă se va întoarce la lot? Nu e suspendat pe viață!"
Noel Le Graet, președintele federației

300.000 de euro pentru trofeu

Aceasta este suma pe care o va câștiga fiecare jucător francez dacă albaștrii vor fi campionii Europei.

  • Victorie 300.000
  • Finală 250.000
  • Semifinale 210.000
  • Sferturi 165.000

Lass, out! Cabaye, titular?

Un ultim abandon în lotul Franței. Nici Lassana Diarra (foto) nu participă la Euro. Titular la 3-2 în amicalul cu Camerun, "santinela" lui Deschamps a părăsit terenul la pauză. Mijlocașul lui Marseille e accidentat la genunchi și, luni noapte, la 23:30 (o oră mai târziu la București), s-a anunțat înlocuirea sa cu Morgan Schneiderlin, de la Man. United. Dar titular în fața apărării va fi probabil Cabaye pe 10 iunie, încadrat de Pogba (dreapta) și Matuidi.

Sunt toți în Austria

"Cocoșii" au scăpat de presiunea de acasă și sunt de marți în cantonamentul austriac de la Neustift, în apropiere de Innsbruck (vor avea doar un antrenament deschis). Ar fi trebuit să stea până sâmbătă dimineață, dar vor pleca mâine, evitând astfel eventualele probleme cu traficul aerian. Albaștrii sunt în sfârșit toți. Li s-a alăturat și Griezmann, după finala Ligii pierdută pe 28 mai cu Atletico.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  02 Iunie 2016, 09:27

Cine i Jamel Debbouze ?...cine l cunoaste in Romania ?...in ce filme a jucat ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează