INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA

Un fost selecționer a explicat de ce România s-a făcut de râs la EURO: "Eram convins că nu va ieși nimic bun"

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 28 iunie 2016 12:39

Răzvan Lucescu, fost selecționer, a vorbit despre prestația României de la EURO 2016 și spune că atmosfera de dinaintea turneului a dus la rezultatele slabe.

"La noi s-au creat permanente așteptări pentru acest turneu final. Ca o comparație, italienii au plecat foarte umili, spunând că nu sunt favoriți și că se vor duce să se bată la fiecare meci. La ei nu a fost niciun scandal.

Când nu există o presiune prostească, așa cum a fost la noi, apare o stare pozitivă, de încredere. La noi au fost doar scandaluri și presiuni.

Toată lumea a criticat selecția, banderola de căpitan și au fost și jucători care au făcut declarații pentru că nu au fost convocați. Am fost convins că nu iese nimic bun la acest turneu. Unii jucători spuneau că ajung în finală. Pe ce bază?", a spus Răzvan Lucescu la DolceSport.

Rezultate România:

Franţa - România 2-1
România - Elveţia 1-1
România - Albania 0-1

Clasamentul grupei A:

1. Franța 7p
2. Elveția 5p
3. Albania 3p
4. România 1p

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
887888274661367
Pompiliu Bota  •  28 Iunie 2016, 20:23

Pai sa recapitulam: Jenei, Iordanescu, Piturca ne-au calificat - Lucescu de Nord, Lucescu piticu, Dinu nu ne-au calificat !

sherlock
sherlock  •  28 Iunie 2016, 18:14
Postat de haideusicfr pe 28 Iunie 2016, 17:35

Steaua strica totul la Nationala.Pana si antrenorul este un stelist.

Ai dreptate numai pe jumătate. Jumătatea cealaltă e lipsa de valoare a fotbaliştilor români, cei de la Steaua aveau teoretic avantajul experienţei meciurilor internaţionale.

haideusicfr
haideusicfr  •  28 Iunie 2016, 17:35
Postat de sherlock pe 28 Iunie 2016, 16:35

"Am fost convins că nu iese nimic bun la acest turneu." Poate că e aşa cum zice şi poate că mulţi au prevăzut acest eşec, dar nu ştiu pe nimeni din lumea fotbalului care să fi avut bărbăţia s-o spună pe faţă, tranşant, înainte de începerea turneului final. Din diplomaţie, ca să nu supere pe cineva sus-pus, ca să nu strice atmosfera din interiorul lotului, ca să nu-i demoralizeze pe băieţi, ca să nu se interpreteze ca lipsă de patriotism, etc., motivele pot fi multe. După război e uşor să fii şi erou şi deştept.

Steaua strica totul la Nationala.Pana si antrenorul este un stelist.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează