INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  OLANDA - ISLANDA 0-1

VIDEO Ei sînt eroii » Islandezii au învins-o pe Olanda de două ori și sînt ca și calificați

Albaștrii celebrează victoria cu 3.000 de fani islandezi prezenți pe Amsterdam ArenA // Foto: Reuters
Albaștrii celebrează victoria cu 3.000 de fani islandezi prezenți pe Amsterdam ArenA // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2015 00:00

O victorie mîine, acasă cu Kazahstan, și sînt la Euro! Prima oară la un turneu final, o performanță istorică.

De bucurie, albaștrii s-au bătut cu apă și cu fructe în vestiar. "Bere? Are un gust minunat, dar să mai amînăm puțin petrecerea. Sper ca băieții să zboare pe teren și împotriva kazahilor. După, va fi timp de multă bere", a declarat coselecționerul Hallgrimsson.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Islanda e revelația acestor preliminarii, cea mai spectaculoasă și frumoasă surpriză. La startul campaniei, avea a 4-a șansă, după Olanda, Cehia și Turcia, iar acum e prima în grupa A.

Cu 6 victorii în 7 etape (18 puncte din 21 posibile), patru incredibile:

  • 2-0 (a) și 1-0 (d) cu Olanda
  • 2-1 (a) cu Cehia
  • 3-0 (a) cu Turcia

Încă un succes, mîine la Reykjavik, în fața kazahilor (pe care i-au bătut cu 3-0 la Astana), și nordicii cu doi selecționeri, Lagerback - Hallgrimsson, reușesc cea mai mare performanță: prima calificare la un turneu final. Fără să mai facă nici un alt calcul la o eventuală egalitate de puncte.

"Mi-am ales colțul de miercuri!"

După extraordinarul meci de la Amsterdam, albaștrii s-au bătut cu apă și cu fructe în vestiar, au cîntat și au dansat de fericire. "Bere? Are un gust minunat, dar să mai amînăm puțin petrecerea. Sper ca băieții să zboare pe teren și duminică, în cea mai importantă partidă, a calificării. După, va fi timp de multă bere", a declarat Hallgrimsson.

Gylfi Sigurdsson, golgeterul Islandei în drumul spre Franța 2016 (5 reușite), a înscris unicul gol joi seară. "Am presimțit că voi avea un penalty și mi-am ales colțul de miercuri", a dezvăluit mijlocașul lui Swansea. A 5-a sa reușită în preliminarii. Trei numai împotriva Olandei.

15 goluriau marcat islandezii în 7 meciuri (medie 2,14); au primit doar 3 (0,4 medie)

"Putem fi mîndri de ce am realizat. E fantastic să bați de două ori Olanda, una dintre marile forțe ofensive ale lumii!"
Heimir Hallgrimsson, coselecționer Islanda

"Nu sîntem încă la Euro, dar vom fi, după meciul cu Kazahstan! Și visul nostru se transformă în realitate"
Kolbeinn Sigthorsson, atacant Islanda

OLANDA - ISLANDA 0-1

(G. Sigurdsson 51 penalty)

OLANDA: Cillessen - Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Daley Blind - Wijnaldum, Klaasen - Robben, Sneijder, Depay - Huntelaar. Antrenor: Danny Blind

ISLANDA: Halldorsson - Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Skulason - Bodvarsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason - Gudmundsson, Sigthorsson. Antrenor: L. Labergack / H. Hallgrimsson

A arbitrat: Milorad Mazici (Serbia)
Eliminare: Martins Indi (33)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează