INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ANGLIA - RUSIA 1-1

VIDEO + FOTO AFARĂ de la EURO? Rusia, pe masa UEFA » Moment ȘOCANT cu familia lui Joe Hart + ziarele din Europa: "Barbari, bestii sângeroase!"

FOTO: Reuters +16   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 iunie 2016 09:36

Rusia va fi anchetată de UEFA după ce suporterii ei i-au bătut crunt pe englezi, înainte, în timpul și după meciul dintre cele două țări de ieri de la EURO, terminat la egalitate, scor 1-1.

Orașul Marseille și Stade Velodrome au devenit câmpuri de luptă între suporterii ruși și cei englezi. Britanicii au fost cei care au avut cel mai mult de suferit, fiind alergați chiar în tribunele stadionului de huliganii barbari.

"Fanii ruși sunt adevărați infractori atunci când vine vorba despre practici incorecte și incidente pe stadion", scrie Independent.

UEFA va examina imaginile pe care le va primi de la statul francez. Rușii au fost depunctați cu 6 puncte după incidentele de la EURO 2012. Această depunctare era valabilă pentru preliminariile pentru EURO 2016, însă intra în vigoare doar dacă rușii ar fi avut vreo recidivă.

Atunci, rușii s-au bătut în fiecare zi în care au stat la EURO 2012, disputat în Polonia și Ucraina. S-au luat la harță cu stewarzi și fanii adverși fără a se gândi la vreo penalitate.

 

Nu au cum să-i depuncteze?

Problema este că Rusia nu prea are cum să fie depunctată într-o campanie următoare. Mondialul din 2018 va fi găzduit chiar de ruși, așadar echipa nu va juca preliminarii în următorii doi ani.

UEFA își pune întrebări și cu modul de acționare al forțelor de ordine franceze. Dat fiind faptul că oricum sunt probleme cu privire la un posibil atentat terorist, jandarmii și stewarzii au părut total nepregătiți la un meci considerat drept unul de risc maxim. Rușii chiar au intrat cu un aruncător de torțe!

Joe Hart și-a avertizat familia

În timpul meciului, trei "rachete" au fost lansate în stadion. Una dintre ele, care a zburat către englezi, a și explodat. Jucătorii s-au speriat atunci când au auzit zgomotul. La finalul meciului Joe Hart le-a făcut semn celor din familia sa să stea pe stadion, să nu părăsească arena, pentru a fi sigur că vor fi în siguranță.

 

Presa din Europa condamnă violențele

 gazzetta sport.750

as.750

Citește și: FOTO + VIDEO Haos pe Stade Velodrome! Fanii Rusiei au venit cu torțe și i-au obligat pe englezi să fugă din tribune

FOTO Lupte de stradă la Marseille! Fanii Angliei, bătuți crunt de ruși, unul este în stare extrem de gravă » Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (229)
6.6.6
6.6.6  •  15 Iunie 2016, 05:52

lipseste optiunea pe care as fi bifat-o: sa treaca si prin redactia gsp si prosport!

crimson.veritas
crimson.veritas  •  15 Iunie 2016, 05:11

De ce nu au fost: evacuati, legitimati, amendati si interzisi de pe stadioane la tot CE ... acei suporteri care ... au introdus tortze, aruncat torze, produs violente in incinta stadionului, etc ... nu exista decat raspundere individuala ... nu exista 'suporteri rusi' ... 'suporteri englezi' 'suporteri stelisti, dinamovisti' ... cand vine vorba de raspundere juridica ... Iar echipele trebuiesc penalizate ... pentru propria conduita, nu pentru conduita ... unor indivizi care platesc biletul organizatorului ... aceasta politica a forurilor fobalistice ... de a amenda echipele ... chiar si cand nu sunt organizatoare ... este ridicola. Iar tarile din Vest ... sa nu-si mai depuna candidaturile ca sa organizeze aceste evenimente ... daca nu sunt in stare sa asigure securitatea pe stadioane ... nu este necesar sa ai infrastructura ... daca nu esti capabil sa organizezi aceste evenimente in conditii decente. IMO ... nici o tara din cadrul FIFA nu ar trebui sa organize CE sau CM ... de 2 ori in acelasi secol ... FIFA pune accent pe conditile de confort oferite vizitatorilor ... ex... hoteluri de 5 stele in loc de 4, acces facil la stadioane, etc ... criterii destul de irelevante ... ca sa scoata din cursa anumite tari ... si sa aiba pretext ca sa imbogateasca tarile vestice ... care organizeaza un asemnea eveniment ... o data la 10 ani! E si normal ca se merita sa construiesti si infrastructura in Vest ... la noi daca se fconstruiesc stadioane ... suntem doar co-participant o data!

crimson.veritas
crimson.veritas  •  15 Iunie 2016, 04:54
Postat de almaviva pe 12 Iunie 2016, 18:01

Surprinzator cat de multi postaci pro-rusi pe aici... Cat va plateste ma Putin, 20 RON/postare?

nu e nimeni ... pro-rusi ... asta nu inseamna ... ca sunt toti ... basisti ... spalati pe creier asa ca tine ... si nu vad ca vestul judeca cu mai multe unitatii de masura, cand vine vorba de o echipa din vest, nationala sau de club, sau fanii unei echipe din vestul salbatic! ...:)) Pot sa-ti dau o luna lista de cazuri ... judecate de FIFA si UEFA ... distinct cand vine vorba de o echipa din Vest ... de la suspendare Legiei Varsovia ... si pana la sanctiunile aplicate pentru 'rasism'. Mai ales ca ... pentru orice asemenea act petrecut in incinta stadionului ... este de vina Organizatorul Meciului, aka Organizatorul Turneului ... nu are nici o vina echipa ... si nu exista nici o ratiune pentru care ea sa fie exclusa, depunctata ... sau sa joace fara spectatori ... care este tot o sanctiune aplicata echipei ... nu suporterilor rusi ... nu stiu cum sa-ti explic ca sa intelegi ... e ca si cum tu furi portofele din autobuze ... si o bagam la inchisoare pe progenitoarea ta ...:))

Vezi toate comentariile (229)
Comentează