INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GERMANIA - ITALIA 1-1 (6-5 D.P.)

VIDEO+FOTO » Supermeciul din ”sferturi” a fost câștigat dramatic, la penalty-uri, de Germania, scor 6-5 » A fost nevoie de 18 lovituri de pedeapsă

Foto: Reuters +49   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 02 iulie 2016 23:52

Germania s-a calificat în semifinalele Campionatului European după ce a trecut de reprezentativa Italiei la loviturile de departajare, 6-5. După 90 de minute, scorul era egal, 1-1, la fel s-a păstrat și la finalul prelungirilor.

Nemții vor juca în penultimul act împotriva învingătoarei din meciul dintre Franța și Islanda.

Vezi meciul liveTEXT

GERMANIA - ITALIA 1-1 / 6-5 (VIDEO)
Au marcat:
Ozil 65 / Bonucci 78 p.

Într-un meci în care nemții porneau cu orgoliul rănit din cauza statisticii, aceștia nereușind să învingă Italia în vreo partidă oficială, selecționata lui Joachim Low a început foarte rău.

Nu jocul germanilor l-a făcut pe selecționerul Low să-și schimbe planurile, ci accidentarea total neașteptată a lui Sami Khedira. Neamțul a simțit dureri în zona inghinală și după un sfert de oră a fost schimbat cu Schweinsteiger, care a și preluat banderola de căpitan de la Neuer.

Chiar dacă nemții au încercat să fie mai vizibili în ofensivă, cei care au avut ocazia cea mai mare în prima parte au fost italienii. Cu două minute înainte de a intra la cabine, Giaccherini a șutat din apropierea porții, dar balonul său a fost blocat de fundașii nemți.

Începutul părții secunde a fost presărat cu durități, dar cele trei galbene oferite italienilor Sturaro, De Sciglio și Parolo i-a mai ponderat pe băieții lui Antonio Conte.

Lacătul italian a fost spart de Ozil după 65 de minute. Turcul naturalizat de Germania a primit pasa decisivă de la Hector, însă acesta la rândul lui a fost servit fabulos de Gomez, care a trimis balonul printre doi italieni.

BUFFON SALVATORUL

În minutul 71, Germania putea face 2-0, după ce Mario Gomez a rămas singur cu portarul. Atacantul a dejucat ieșirea la ofsaid a italienilor, fiind ținut în joc de Florenzi, însă a fost blocat în momentul șutului de Chiellini.

În tentativa sa de a respinge balonul, fundașul l-a trimis către propria poartă, dar Buffon a fost la post și a respins spectaculos, reușind să nu-i lase pe germani să se desprindă pe tabelă.

Joachim Low a încercat să înghețe partida odată cu scoaterea lui Gomez și introducerea lui Draxler ('72), dar italienii n-au fost de acord și în minutul 78 au obținut un penalty după un henț al lui Boateng. Neamțul a sărit la cap cu Chiellini, dar mâinile sale ridicate deasupra capului au amintit mai degrabă de un meci de volei decât de unul de fotbal. Bonucci a fost cel care și-a asumat răspunderea executării loviturii de pedeapsă și l-a învins pe Neuer.

Conte a făcut prima schimbare în minutul 86. L-a înlocuit pe Florenzi cu Darmian.

De Sciglio a fost foarte aproape să dea lovitura cu un minut înainte de finalul celor 90 de minute, dar balonul său s-a dus în plasa laterală și meciul a fost trimis în prelungiri.

Cei peste 40.000 de spectatori de pe stadionul din Bordeaux au întâmpinat cu aplauze amânarea deznodământului din cel mai interesant sfert de finală!

PRELUNGIRI FĂRĂ RISC

În jumătatea de oră care s-a mai jucat până la startul loviturilor de departajare niciuna dintre cele două echipe n-a mai riscat. Fiecare a avut câte o ieșire timidă în atac, însă finalizarea n-a fost deloc la nivelul partidei.

18 penalty-uri pentru o semifinală

Pe lângă echipa calificată în semifinalele competiției, loviturile de departajare au încercat să indice într-o oarecare măsură și portarul mai valoros în acest moment dintre Neuer și Buffon.

A fost nevoie de 18 lovituri de departajare pentru a se desemna semifinalista. Nemții au trecut prima dată pe lângă câștigarea meciului când Schweinsteiger a ratat ocazia de a transforma penalty-ul decisiv. În cele din urmă, ratările italienilor Zaza, Pelle, Bonucci și Darmian au făcut ca Germania să meargă mai departe, Hector fiind cel care a transformat lovitura de departajare decisivă.

DESFĂȘURAREA LOVITURILOR DE DEPARTAJARE

GERMANIA   ITALIA  
 Kroos  ⚽  Insigne
 Muller  ❌  Zaza
 Ozil  ❌  Barzagli
Draxler  ⚽  Pelle
Scweinsteiger   ❌ Bonucci
Hummels  ⚽ Giaccherini
 Kimmich  ⚽ Parolo
 Boateng  ⚽ De Sciglio
 Hector  ⚽ Darmian

 

Echipele de start

Germania: Neuer - Howedes, Boateng, Hummels, Hector - Kimmich, Khedira, Kroos, Ozil - Muller, Gomez

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci , Chiellini - Florenzi, Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio - Pelle, Eder

 
 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
tihi
tihi  •  03 Iulie 2016, 08:45

In timpul normal al jocului,nemtii au fost mai buni.Deci meritau victoria.Dupa prelungiri nu s-a intamplat nimic spectaculaos la nici o echipa.!La penaltyuri intervine norocul.Norocul,de regula, este de partea celor mai buni!Nemtii au ajuns pe mai departe pe merit!

andrei.33
andrei.33  •  03 Iulie 2016, 01:28
Postat de baruch pe 03 Iulie 2016, 00:59

cine a scapat, ma, prostalaule?

De ce, iti stateau pe creier?

hector13
hector13  •  03 Iulie 2016, 01:27

Tare de tot meciul. Si a si pierdut echipa de care nu imi placea deloc. Seara perfecta. Cu Franta, Germaniei ii va fi mai usor decat cu Italia. Asta daca nu isi baga mainile cei in negru.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează
Close