INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ITALIA - BELGIA 2-0

VIDEO Fratelli di guerra » Organizată perfect, squadra lui Conte a învins Belgia, scor 2-0

Giaccherini are mult sânge rece și, cu toată opoziția lui Courtois, a deschis drumul spre victorie // FOTO Reuters
Giaccherini are mult sânge rece și, cu toată opoziția lui Courtois, a deschis drumul spre victorie // FOTO Reuters

Articol de - Publicat marti, 14 iunie 2016 00:00

Organizată perfect, incisivă și mai speculantă ca niciodată, squadra lui Conte a penalizat vulnerabila Belgie, dând peste cap pronosticurile.

Ce dezinvolt se simte Italia când nimeni nu-i dă vreo șansă și pleacă outsider la turneele finale! Fără vedete, bătrână, cu un joc sărăcăcios, squadra azzurra se strânge ca un arici și te înțeapă rău dacă nu te păzești. Iar mult lăudata și favorita Belgie a simțit-o pe propria piele, 0-2 la Lyon.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Diavolii roșii" au posesia și întind pânza de pase, însă nu-și pot crea ocazii decât cu șuturi de la distanță. Nainggolan trage două, unul scos de Buffon (reflexele n-au vârstă) în corner. Witsel îl imită, degeaba. De Bruyne nu se vede, iar când e servit în careu vine la blocaj și Giaccherini!

Noul Pirlo e Bonucci!

Da, italienii se apără perfect, au organizare bună, verticalizează rapid. Așa se naște golul. Pirlo nu mai e, însă Bonucci i-a furat talentul și precizia pasei lungi. De la centru îl vede fantastic pe Giaccherini, Alderweireld e depășit și Courtois se predă.

Cel mai scund jucător de pe teren, ce putea primi penalty (22) în duel cu Ciman, rupe echilibrul. De bucurie, Conte s-a rănit la buză! Pelle putea dubla diferența la pauză, dar capul lui se duce alături. Belgia e fragilă în defensivă.

Dincolo, Darmian e veriga slabă. Pierde o minge și, pe contră, Lukaku trimite peste Buffon, dar pe plasă! Terenul parcă-i balansoar, ocaziile alternează amețitor. Pelle, iar cu capul, îl remarcă pe Courtois.

Trezeguet, aflat în tribună și cel care a ucis Italia în finala din 2000, ar fi făcut 0-2. Wilmots riscă, renunțând la un închizător pentru viteza aripii Mertens. Numai că azzurrii absorb presiunea, se bat eroic și scapă la ocazia lui Origi. Și când ies din strânsoare seamănă panică. Immobile, ce șut sub bară!, îl întinde pe Courtois. Dar Pelle dă totuși sentința în prelungiri.

Potop la Lyon

Toată după-amiaza a fost umedă și răcoroasă la Lyon. Ploaia torențială le-a dat bătăi de cap gazdelor, care s-au confruntat cu o mică inundație la Parc OL.

Au intrat însă repede în acțiune T-urile cu ajutorul cărora s-a îndepărtat apa ce invadase culoarele de acces. Fanii s-au comportat ireproșabil și atmosfera a fost calmă. Interdicția vânzării de alcool s-a dovedit inutilă.

4goluri a reușit Giaccherini pentru Italia, primul cu Conte ca selecționer. Nu mai marcase din noiembrie 2013 la squadra azzurra

31de ani și 169 de zile a fost media de vârstă a titularilor Italiei, cea mai bătrână echipă din istoria Euro. Belgia, 25 de ani și 8 luni, e cea mai tânără

belgia italia 0 2

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează