INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  TURCIA - CROAȚIA 0-1

VIDEO Magie » Modrici a deschis balul pentru Croația cu un gol miraculos: Turcia - Croația 0-1

Mingea-bombă a lui Modrici se strecoară pe sub Babacan. 1-0, victorie Croația // FOTO Reuters
Mingea-bombă a lui Modrici se strecoară pe sub Babacan. 1-0, victorie Croația // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2016 00:00

Incidentele de la Marsilia au pus în gardă o dată în plus forțele de securitate de la Paris. Croația - Turcia e un meci tot cu grad înalt de risc, fanii de la Split sau Istanbul sunt la fel de aprigi în ciocniri de stradă, dar vulcanul e ținut sub control în Capitală.

  • Corespondență din Franța

Erupe numai în interiorul lui Parc des Princes, acolo unde galeriile creează un infern. Croații parcă sunt mai mulți și mai vânjoși ori poate e numai impresia din startul partidei, când  Rakitici (2) și Mandzukici (17) arată cine sunt stăpânii gazonului.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Turcii nu respiră încă, Terim e gata să arunce cu iataganul după ai săi ca să le explice că a început Euro, dar singura reacție e o finalizare parșivă a lui Gonul, care-l pune în dificultate pe Subasici.

Mașina de fotbal a lui Luka

E prea puțin însă pentru a intimida mașina de fotbal a Croației, în care lui Corluka prea puțin îi pasă că are fața plină de sânge după o lovitură primită în figură, iar Modrici e teleportat cu siguranță din jocurile miraculoase de pe calculator. Filtrează fiecare balon și inventează un gol de manual în minutul 41, gata să concureze la capitolul spectacol reușita lui Payet din finalul acelui trist Franța - România.

Srna și Perisici, amicii barelor

E 1-0 la pauză, dar pe teren au fost doar "șahul" albastru de pe tricourile croaților și contururile unei țări agitate impregnate pe coafura lui Perisici.

Filmul e la fel și la reluare, când veteranul crescut de Lucescu la Șahtior, Dario Srna, prinde o bară (52) și un trasor puțin pe lângă poarta aerianului Babacan.

Perisici țintește și el transversala (73), confirmând seara superbă a unei echipe care se anunță una dintre potențialele surprize ale lui Euro în fața lacrimilor și inimilor aprinse ale unor suporteri incredibili.

15șuturi au avut croații aseară din 16 metri, record al "naționalei" lor la un turneu final

1gol a marcat Croația din afara careului în istoria participărilor sale la Euro (Modrici, primul croat cu reușite la două CE)

4din primele 8 goluri ale turneului final au fost înscrise cu șuturi din afara suprafeței de pedeapsă

turcia croatia 0 1

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează