EURO 2016  ·  LITUANIA - SAN MARINO 2-1

VIDEO Primul gol după 21 de ani! San Marino a marcat în deplasare cu ajutorul lui Arluaskis și Cerniauskas

Pentru San Marino, un simplu gol valorează aproape cît o calificare la turneul final // Foto: Reuters
Pentru San Marino, un simplu gol valorează aproape cît o calificare la turneul final // Foto: Reuters

Articol de — Joi, 10 Septembrie 2015, 00:00

În campania pentru Euro 2016, liliputanii din San Marino nu marcaseră deloc pînă marți. Iar într-o deplasare din calificările CE, nu mai punctaseră din 14 decembrie 1994, de la 1-4 cu Finlanda.

Marți, Vilnius, minutul 50. La 1-0 pentru Lituania, sanmarinezii au țîșnit pe contraatac. Un-doi și Rinaldi a scăpat singur cu Arlauskis.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

Fostul goalkeeper al Stelei, acum la Watford, a încercat să-l blocheze. Adversarul l-a driblat în viteză și căpitanul gazdelor l-a prins într-un violent bodycheck de hochei, la 17 metri. Fault și eliminare!

A intrat în poartă Cerniauskas, de la Dinamo. Ghinion. Doi coechipieri au "spart" zidul, iar Vitaioli a tras exact prin gaură. Mingea aproape că i-a șters fruntea lui Cerniauskas în drum spre plasă. 1-1 (55), la oaspeții era sărbătoare. O grămadă a bucuriei, cu jucători și antrenori unii peste alții.

Pentru ei, fusese primul gol din preliminariile CE 2016, la zece luni după primul punct (0-0 acasă cu Estonia). Dar nu mai marcaseră în deplasare într-o campanie pentru Euro din 14 decembrie 1994, de la un eșec în Finlanda (1-4). De aproape 21 de ani.

Marți, echipa microstatului de 61 km2 și 32.000 de locuitori ar fi putut obține și primul punct din istorie departe de casă. A pierdut însă în minutul 90+2. 1-2. Gol care ar fi putut fi totuși anulat. În momentul centrării, erau două mingi pe gazon.

27 de goluria primit San Marino în 8 meciuri jucate în aceste preliminarii (un gol marcat); locul 6 în grupa E, ultimul (un punct)

63 de eșecuriau sanmarinezii în 64 de meciuri disputate în calificările CE (participă din campania Euro 1992)Declarația pe proprie răspundere. Ce verifică, de fapt, polițiștii. Ce se întâmplă dacă ești nesincer

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Openul Scoției și Mastersul de la Londra

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1