INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  IRLANDA DE NORD - FINLANDA 2-1

VIDEO Se ţin scai » ”Dublă” Kyle Lafferty! Britanicii rămîn la un punct distanţă de ”tricolori”: 2-1 cu Finlanda

Kyle Lafferty (în verde) reia cu capul în plasă, pentru 2-0. Doar
Kyle Lafferty (în verde) reia cu capul în plasă, pentru 2-0. Doar "tricolorilor" nu le-a marcat nord-irlandezul // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 29 martie 2015 23:53

Finlandezii au fost un adversar incomod. Iar în final, după ce nordicii au redus din handicap prin Sadik, gazdele au tremurat la propriu pentru victorie.

Nord-irlandezii au trecut cu bine peste eşecul din toamnă, de la Bucureşti (0-2). Iar ieri au bifat, nu fără emoţii, a 4-a victorie de la startul preliminariilor: 2-1 cu Finlanda.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul!

Selecţionerul O'Neill anticipa că "vor fi probleme" şi-a avut dreptate. Oaspeţii nu s-au închis absolut deloc. De cîte ori au avut ocazia au contraatacat tăios. De altfel, după 25 minute, scorul la ocazii era 1-2: Ward, cea mai mare, respectiv Pukki şi Eremenko. Plus un gol refuzat lui Baird, pentru un ofsaid la Brunt.

Dar după ce finlandezul Sorsa a avut tupeul să ceară un penalty (29), neacordat însă de polonezul Marciniak, a intrat în priză Lafferty. Cu un voleu în minutul 33 şi o lovitură de cap cinci minute mai tîrziu, golgeterul alb-verzilor a adus liniştea pe Windsor Park din Belfast: 2-0.

La pauză, ambii selecţioneri au reacţionat. Ba Paatelainen a făcut chiar două înlocuiri. Arajuuri în locul ezitantului Toivio, vinovat la ambele goluri primite, şi Pohjanpalo pentru mai mult pericol în faţa porţii nord-irlandeze. Dar efectul mutărilor sale s-a văzut prea tîrziu şi pe tabelă.

Sadik, şi el intrat în repriza secundă, a înscris din ofsaid în prelungiri, 1-2, însă mai mult decît emoţii nu le-a dat gazdelor.

5 goluri a înscris nord-irlandezul Lafferty în aceste preliminarii

13-12 a fost raportul şuturilor la poartă în favoarea gazdelor (10-4 cadrate)

IRLANDA DE NORD - FINLANDA 2-1
(Lafferty 33, 38 - Sadik 90+1)

IRL. DE NORD: Carroll - McLaughlin, J. Evans, McAuley, Brunt - Davis (46 C. Evans), Baird, Norwood - McGinn (64 Dallas), Lafferty (79 Magennis), Ward. Antrenor: M. O'Neill

FINLANDA: Hradecky - Sorsa, Toivio (46 Arajuuri), Moisander, Uronen - Ring, Sparv, Mattila - Hamalainen (46 Pohjanpalo), Eremenko - Pukki (70 Sadik). Antrenor: M. Paatelainen

A arbitrat Szymon Marciniak (Polonia)

Clasament:

1. România 13p
2. Irlanda de Nord 12p
3. Ungaria 8p
4. Finlanda 4p
5. Insulele Feroe 3p
6. Grecia 2p

Meciuri viitoare

13 iunie 
Finlanda - Ungaria
Irlanda de Nord - România
Insulele Feroe - Grecia

4 septembrie
Insulele Feroe - Irlanda de Nord
Grecia - Finlanda
Ungaria - România

7 septembrie
Finlanda - Insulele Feroe
Irlanda de Nord - Ungaria
România - Grecia

8 octombrie
Ungaria - Insulele Feroe
Irlanda de Nord - Grecia
România - Finlanda

11 octombrie
Insulele Feroe - România
Finlanda - Irlanda de Nord
Grecia - Ungaria

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează