INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SPANIA - CEHIA 1-0

VIDEO Un Pique de emoție » Spania a marcat abia pe final cu Cehia pentru o victorie la limită, 1-0

Pique plutește deasupra tuturor și înscrie golul victoriei. Cech e prea departe pentru a-l mai putea bloca // FOTO Reuters
Pique plutește deasupra tuturor și înscrie golul victoriei. Cech e prea departe pentru a-l mai putea bloca // FOTO Reuters

Articol de - Publicat marti, 14 iunie 2016 00:00

Spaniolii au suferit ieri, pasând la nesfârșit pentru un gol marcat de Pique în minutul 87! Prima lor victorie într-o zi de 13 iunie.

De opt ani, Europa nu vorbește decât spaniola. 2008, 2012, Furia Roja ne-a amețit în caruselul său de pase năucitor și invincibil.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Zero înfrângeri în ultimele două turnee, nouă victorii și doar trei egaluri spre două trofee consecutive. Și 510 minute fără gol primit la CE, o performanță unică în istoria competiției!

Ieri, cehii au fost aproape să le întrerupă acest record! Tot statistica ne aducea aminte că, pe 13 iunie, ibericii nu înving! Încă o zi cu ghinion? Nu! Și și ieri! După patru eșecuri și o remiză, primul succes pe 13 iunie!

Vor să intre cu mingea în poartă

La Toulouse, regele Felipe și-a susținut preferații, care au jucat ce știu, ce au arătat în ultimul deceniu de tiki-taka. Aceeași construcție răbdătoare, aceeași mișcare continuă a jucătorilor și aceeași rețea de pase.

Stânga, dreapta, față, spate, mingea plimbată pe întreaga zonă de atac în căutarea fisurii în cazemata adversă. Când au găsit-o, s-au lovit de Cech. Sau, dacă nu, s-au blocat în propriile idei.

Pentru că roșii vor să intre cu balonul în poartă. Altfel, par că nu se simt bine. Și e imposibil! Acum, în 2016, puțini mai cad în plasa lor. Și toți au aflat că așa finalizează spaniolii!

De Gea a dormit 45 de minute

După un sfert de oră de dominare totală, Morata putea deschide scorul. A evadat din marcaj, dar, singur în 6 metri, a tras teribil. Direct în brațele lui Cech. A fost singura ocazie mare până la pauză.

O repriză în care praghezii au șutat prima oară pe poartă chiar înainte ca arbitrul Marciniak să fluiere sfârșitul! Atunci, în minutul 45, prinzând din două mișcări balonul lui Necid, s-a trezit și De Gea.

Susținut total de Vicente del Bosque în scandalul sexual. Nu l-a trimis acasă și nici nu l-a trecut pe bancă.

Plonjonul disperat a evitat golul Cehiei

Ofensiva spaniolă, pasă-cu-pasă, metru-cu-metru, l-a forțat pe Hubnik să devieze în bară! Bara din stânga lui Cech. Și, imediat, stoperii albilor s-au aruncat ca la hochei în fața lui Nolito și Ramos.

De-abia se reluase meciul. Apoi, în plin avânt iberic, Hubnik a schimbat poarta. Și a fost la fel de periculos. Altă deviere, la centrarea lui Krejci. De Gea a prins atunci, însă a fost depășit puțin mai târziu.

Când doar plonjonul disperat al lui Fabregas și degajarea sa decisivă la un metru de linie au evitat golul Cehiei. Necid era în spatele lui, gata să muște plasa!

Iniesta, inepuizabil

A fost momentul în care Spania s-a speriat de ce i se poate întâmpla. Dintr-o dată, a accelerat. Era singura cale să câștige. Iniesta, mintea limpede, inepuizabil în căutarea fotbalului perfect, a condus șarjele și La Roja a redevenit furioasă.

Ocaziile s-au înlănțuit. Jordi Alba, David Silva. Ei au ratat, nu și Pique. La o altă centrare miraculoasă a lui Iniesta, Lafata l-a pierdut pe Pique și stoperul catalan a înscris cu capul din 5 metri.

Era minutul 87. Suferința nu se încheiase. În final, De Gea a blocat voleul lui Darida. Ultimul Pique de emoție.

"Știam că era esențial să începem cu o victorie. Sunt bucuros că am înscris, dar cel mai fericit a fost Milan, fiul cel mare, care a sărbătorit succesul în tribună"
Gerard Pique, fundaș Spania

"Am avut mereu inițiativa, un meci întreg, dar ne este greu să dăm gol, acesta e adevărul. Am câștigat norocos"
Vicente del Bosque, selecționer Spania

Cifrele meciului:

  • 600 de minute au rezistat spaniolii fără gol primit la Euro
  • 1 gol a marcat Pique la un turneu final de CE sau CM
  • 105 mingi a jucat Iniesta, 91 de pase reușite și 5 ocazii create
  • 67 la sută a fost posesia Spaniei ieri, în fața Cehiei
  • 618 pase complete au reușit ibericii la Toulouse (90%); cehii, 177 (72%)
  • 10 victorii la Euro au Fabregas și Iniesta, record
  • 5 goluri din primele 14 la Euro au fost marcate în ultimele 10 minute (36%)

spania cehia 1 0

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează