INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GERMANIA - FRANȚA 0-2

Vikingii Franței » Albaștrii au jucat precum islandezii cu Germania și s-au bucurat la fel după meci

Franța, după modelul Islanda // FOTO Reuters
Franța, după modelul Islanda // FOTO Reuters

Articol de - Publicat sambata, 09 iulie 2016 00:00

Albaștrii au jucat precum islandezii. Victorie în fața nemților chiar și cu 35% posesie. Și au sărbătorit ca nordicii, imitându-le strigătul și aplauzele sacadate.

Totul pare să se potrivească în această vară într-un puzzle perfect pentru Hexagon. De fiecare dată când au organizat un turneu final în ultimul sfert de secol, "cocoșii" au învins: 1984, CE, 1998, CM. Poate fi a 3-a oară.

Altă coincidență. Albaștrii au așteptat 16 ani al doilea triumf la CE. 1984 - 2000. Al treilea, după alți 16 ani? În plus, statistica spune că, atunci când se califică în finala continentală, francezii o și câștigă: 2-0 cu Spania în 1984, 2-1 cu Italia la golul de aur în 2000. Va fi identic cu Portugalia?

Joi, în ascensiunea spre vârful Euro 2016, au schimbat strategia. Asaltul împotriva Irlandei (2-1) și Islandei (5-2) s-a transformat în așteptare și lovituri pe contre în semifinala cu Germania.

Les Bleus au demonstrat că pot juca și în stilul islandez. Vikingii Franței, doar tricourile lor au aceeași culoare! Au avut numai 35 la sută posesia mingii și s-au impus în fața nemților. La sfârșit, au imitat și sărbătoarea nordicilor. Aplauze sacadate și strigătul de luptă devenit emblema turneului final: Huh!

Finala a lui Clattenburg

Collina a hotărât. Ultimul act de la Euro va fi arbitrat de englezul Mark Clattenburg. În vârstă de 41 de ani, ecuson FIFA din 2007, insularul a condus în acest sezon și finala Ligii Campionilor (Real - Atletico 1-1, 5-3 la penaltyuri. La fel ca portughezul Pedro Proenca, în 2012. Clattenburg a fost la centru în 2016 și la FA Cup final, Man. United - Crystal Palace 2-1.

Lacrimile lui Deschamps

Joi noapte, Thuram l-a impresionat pe Deschamps. "Îți mulțumesc, Didier! M-ai făcut să iubesc din nou «naționala» Franței. Această echipă seamănă cu tine, toți jucătorii respectă tricoul albastru", i-a transmis la TF1 campionul mondial din 1998 fostului său coleg. Moment în care selecționerul a lăcrimat. A răspuns cu o glumă: "Dacă ar fi avut imaginea mea, am fi văzut mai puțin spectacol".

108,8 kmau alergat francezii joi, la Marseille; nemții, 113,5!

7șuturi pe poartă au avut "cocoșii" pe Velodrome; adversarii, 6

18meciuri la rând fără eșec au albaștrii acasă la turneele finale (16 victorii, 2 egaluri)

13goluri au marcat la Euro 2016; încă un gol și egalează recordul (Franța, în 1984)

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ortega
ortega  •  09 Iulie 2016, 06:51

Rizzoli , Clattenburg , Dima ... Același aluat ... Măcar fac niște bani la pariuri ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează