INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA - DANEMARCA 2-1 DUPĂ PRELUNGIRI

„5 motive pentru care să nu-i mai plângeți pe săracii «daneji»” » Postare „contra” a lui Marian Olaianos

Articol de GSP - Publicat joi, 08 iulie 2021 14:39 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 18:15

Danemarca a fost eliminată de la Euro 2020 în semifinale, de către Anglia, scor 1-2, în urma unui penalty controversat care a aprins lumea fotbalului. Majoritatea îl critică pe arbitrul olandez Danny Makkelie, inclusiv doi dintre cei mai cunoscuți arbitri internaționali români.

Marian Olaianos, comentator TVR și realizator al emisiunii Replay, a amintit, însă, într-o postare pe contul personal de Facebook, de momentele mai puțin plăcute în care fie România a avut de suferit în urma deciziilor arbitrilor danezi, fie Danemarca a avut de câștigat în urma jocurilor de culise.

„Pentru toți cei care plâng pentru Danemarca...

  1. Bulgaria - Romania EURO 96, un arbitru danez nu vede golul lui Dorinel;
  2. Romania - Germania EURO 2000, un alt arbitru danez nu vede un penalty la Adi Ilie; 
  3. Slovenia - Romania 2001, același arbitru danez nu vede un penalty la Mutu; 
  4. Danemarca - Romania 2003, Urs Meier și “danejii” ne fura o calificare; 
  5. Danemarca - Suedia EURO 2004, blatul secolului și Italia e eliminată.

Săracii “daneji”....”, a scris Marian Olaianos pe contul său de Facebook. 

Pentru toți cei care plâng pentru Danemarca... 1. Bulgaria - Romania EURO 96 , un arbitru danez nu vede golul lui...

Publicată de Marian Olaianos pe Joi, 8 iulie 2021

Cine e Marian Olaianos

Cu o carieră de aproape 22 de ani la TVR, Marian Olaianos e unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați comentatori sportivi din România. A comentat partide din campionatul intern, de la cupele europene, dar și de la turnee finale de campionat european și mondial.

Alături de Marius Mitran realizează emisiunea de sport „Replay”, premiată în 2010 cu Premiul „Emisiunea TV a anului” la Premiile Ioan Chirilă.

FOTO: Alexandra Fechete
+35 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

Citește și alte știri de la Euro 2020:

FOTO Ce a făcut Ovidiu Hațegan, în timp ce englezii și ceilalți arbitri au îngenuncheat înainte de Anglia - Danemarca

Arbitrul care a eliminat-o pe Danemarca a mai avut un scandal imens în acest an: „Scuze pentru o greșeală teribilă”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (81)
coco1987
coco1987  •  09 Iulie 2021, 11:17
Postat de adriann_ pe 08 Iulie 2021, 16:28

Oloianos are dreptate doar in sensul ca danezii nu sunt niste sfinti. Chestia e ca aseara a fost japca exact ca pe vremea lui Valentin Ceausescu, in afara de penalty au fost 4 coate zdravene in cap date de englezi (un singur galben la Maguire) , a fost prelungirea abominabila dincolo de minutul 90+6 cu inca un minut si ceva doar-doar marcheaza englezii samd. Iar inainte sa intre Sterling in careu CHIAR IN ZONA AIA era a doua minge in teren, englezii fiind gazde, deci jocul trebuia oprit mult inainte de plonjonul aluia. Mai adaugam si faptul ca arbitrul nu a vrut sa vada faza pe monitor (sau n-a fost chemat, tot aia) si vedem ca aseara danezilor nu li s-a lasat nici umbra unei sanse de a castiga. Pai aia cu Urs Meier cu tot nu ne-au furat pe noi nici pe departe in halul asta.

Ba da, ne-au furat dar am uitat noi toate detaliile. Multi tin minte cu Urs Meyer doar momentul in care s-a prelungit prea mult jocul. Uitati-va la meciul intreg, se gaseste pe footballia . net . Am primit golul 1 dintr-un penalty inventat, tot meciul apoi ne-a urmarit arbitrul cu decizii date intr-o singura directie, a venit apoi momentul prelungirilor unde, desi nu a avut loc aproape nicio intrerupere, prelungirile au durat cu un minut mai mult si am luat gol, si acest gol a fost marcat in urma unei preluari cu mana, a unui hent al jucatorului danez. Deci...mi se pare ca a fost mult mai grav ce ne-au facut noua arbitrii atunci decat ce au patit acum ei cu Anglia. Pe de alta parte, gravitatea situatiei din prezent este alta : e clar ca se pot face manarii si cu arbitraj video...

coco1987
coco1987  •  09 Iulie 2021, 11:09
Postat de polistul68 pe 08 Iulie 2021, 16:51

Mai ziaristul lui peste impaiat....la faza cu Urs maier, la 'accidentarea" lui Tatarusanu, echipa medicala a stat pe gazon 3 min si 40 secunde....asta in prelungirile de 3 min dictate inainte....la faza urmatoare am pierdut mingea la coltul terenului advers ( D Munteanu parca a pierduto..), si ei ne-u dat gol....voiai sa fluiere dupa fix 3 min....cand el a dat 3 min de prelungiri, si meciul a fost intrrupt peste 3 min ? dar astia suntem noi..ne facem singuri rau, apoi altii sunt de vina....

Despre ce meci vorbiti, stimate domn? Tatarusanu nici nu exista la vremea respectiva in preajma nationalei, daramite sa fie in lot, daramite sa fie pe teren. In poarta, la meciul de la Copenhaga, a fost Lobont, iar rezerva de portar era Stelea. Meciul se juca in 2003. Tatarusanu cred ca era copil. In afara de asta, va recomand sa va uitati din nou la meci(nu la rezumat, ci la meciul full, se gaseste pe anumite siteuri). O sa vedeti ca ati uitat multe lucruri , cum ar fi de exemplu faptul ca golul 1 al danezilor e marcat dintr-un penalty inexistent dat de Urs Meyer, pe tot parcursul meciului Urs Meyer arbitreaza intr-o singura directie luand alte decizii scandaloase (faulturi, cartonase etc), iar golul 2, din acele prelungiri, este marcat in urma unei preluari cu mana. E tot vina lui Dorinel?

adriann_
adriann_  •  08 Iulie 2021, 23:44
Postat de luciann pe 08 Iulie 2021, 19:12

Are dreptate Bàdia, te-am bagat prea mult in seama!:))) Auzi la el ce demonstreaza!? Cetatenia italiana printre altele!:))) Deci, eu imi asum toate "ponoasele" si tu tot nu vrei sa ne intalnim!:))) Mi-am asumat clar ca dispar de aici, ce vrei mai mult de atat!? E clar, veneai tu la Milano din parti, daca nici in Bucuresti nu vrei sa ne intalnim, eu asumandu-mi riscul de a nu mai scrie aici!:)))

Canta ma LA ALTA masa, AI UITAT CA AI FOST DE ACORD SA NE INTALNIM LA MILANO SI APOI AI DAT-O LA INTORS :))) Rade tot site-ul de tine ma postacel :)))

Vezi toate comentariile (81)
Comentează