INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  SEMIFINALE

FOTO Răzvan Burleanu, într-o companie selectă la semifinala Anglia - Danemarca! În ce tabără s-a poziționat președintele FRF

Danezii stabiliți de multă vreme în Anglia i-au înlocuit pe suporterii scandinavi care nu puteau ajunge la semifinala Euro 2020. Ar fi intrat imediat în carantină. Nordicii au avut și un susținător român, pe Răzvan Burleanu. +6   FOTO
Danezii stabiliți de multă vreme în Anglia i-au înlocuit pe suporterii scandinavi care nu puteau ajunge la semifinala Euro 2020. Ar fi intrat imediat în carantină. Nordicii au avut și un susținător român, pe Răzvan Burleanu.

Articol de - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 23:20 / Actualizat miercuri, 07 iulie 2021 23:37

Danezii stabiliți de multă vreme în Anglia i-au înlocuit pe suporterii scandinavi care nu puteau ajunge la semifinala Euro 2020. Ar fi intrat imediat în carantină. Nordicii au avut și un susținător român, pe Răzvan Burleanu. 

Cum fanii danezi nu puteau veni de la Copenhaga la Londra, pentru că ar fi intrat în carantină încă de la aeroport, nordicii nu mai aveau decât o soluție ca să formeze o galerie cât de mică pentru a-și susține favoriții în semifinale, împotriva echipei lui Kane și Sterling.

Fanii danezi, ajutați de ambasador

Au apelat la compatrioții stabiliți de mult timp în Anglia. Sunt opt mii de "vikingi" care trăiesc în regatul britanic. Și aceștia au început să cumpere bilete. Erau disponibile 6.000. S-a implicat și Lars Thuesen, ambasadorul scandinavilor la Londra, care i-a ajutat să intre în posesia tichetelor. 

Înainte, au plătit o taxă de zece lire sterline, pentru a face parte din asociația suporterilor danezi. Au primit în schimb de la Copenhaga tricouri, steaguri și șepci cu însemnele naționalei. Au înroșit rețelele de socializare în ultimele zile. Au fost învățați cântece, scandări din fotbalul nordic.

+2 FOTO

Pe Wembley, cu coifurile pe cap

S-au strâns mai multe mii de danezi transformați peste noapte în suporteri. S-au îmbrăcat în roșu, și-au luat și copiii, unii și-au pus pe cap faimoasele coifuri cu coarne ale vikingilor și s-au îndreptat spre stadion. "Wembley, venim!". Totul pentru ca jucătorii lui Kasper Hjulmand să nu se simtă singuri în această confruntare. 

De partea cealaltă, aproape întreaga arenă. Peste 50.000 de englezi cântând eternul "It's coming home". 

Răzvan Burleanu, în tabăra danezilor pe Wembley

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a stat în loja danezilor la semifinala Euro 2020. Compania a fost una selectă. Printre cei prezenți s-au numărat Jacob Jensen, CEO al Federației daneze de Fotbal, și mai mulți membri ai familiei regale daneze, prințesa Mary Elizabeth sau prinții Christian Valdemar și Frederik Andre Henrik Christian.

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Primul gol din lovitură liberă de la Euro 2020, dar englezii sunt furioși: „Trebuia anulat! Contravine regulamentului”

„Fenomenul” Danemarca, explicat de fotbalistul trecut prin Liga 1 și antrenat de Kasper Hjulmand: „Suntem mai puternici ca în '92, putem bate Anglia!”

Pedri, despărțire fantastică de Euro » Cifre uluitoare: „O superstea absolută în ascensiune”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cj1960i
cj1960i  •  08 Iulie 2021, 09:08
Postat de calicon pe 08 Iulie 2021, 00:37

ce cauta papagalul ala acolo?

A vrut sa demonstreze, ca mereu alege echipa care pierde.

reteleanu
reteleanu  •  08 Iulie 2021, 05:29
Postat de calicon pe 08 Iulie 2021, 00:37

ce cauta papagalul ala acolo?

este PRESEDINTELE federatiei romane de minifotbal, nu-ti e rusine sa vorbesti asa? ridica-te in picioare cand ii pronunti numele!

calicon
calicon  •  08 Iulie 2021, 00:37

ce cauta papagalul ala acolo?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează