INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO 2020

VIDEO + FOTO Oaspete-surpriză la antrenamentul lui Shevchenko, la Voluntari: „Îi ajut cât pot pe ucraineni”

Naționala Ucrainei a luat contact cu stadionul din Voluntari, locul unde își va desfășura antrenamentele în vederea Euro 2020. +5   FOTO
Naționala Ucrainei a luat contact cu stadionul din Voluntari, locul unde își va desfășura antrenamentele în vederea Euro 2020.

Articol de , - Publicat miercuri, 09 iunie 2021 18:25 / Actualizat miercuri, 09 iunie 2021 19:07

Naționala Ucrainei a luat contact cu stadionul din Voluntari, locul unde își va desfășura antrenamentele în vederea Euro 2020. Florin Cernat (41 de ani), fotbalist la Dinamo Kiev între 2001 și 2009, a fost ghidul lui Andriy Shevchenko (44 de ani). 

  • Reprezentativa Macedoniei de Nord se va antrena pe stadionul Steaua, iar Austria în baza de la Arcul de Triumf. 

Andriy Shevchenko, selecționerul Ucrainei, a condus astăzi primul antrenament pe teritoriu românesc. „Balonul de Aur” din 2004 s-a antrenat cot la cot cu elevii săi. A ascultat cu atenție îndrumările preparatorului fizic, a luat o vestă specială și a dat drumul la treabă. 

Florin Cernat, ghidul lui Andriy Shevchenko la Voluntari

Înaintea ședinței, Shevchenko a stat minute bune de vorbă cu Florin Cernat, oficialul celor de la Voluntari, și cu Oleksandr Shovkovskyi, fostul său coleg de la Dinamo Kiev, actualmente antrenorul portarilor la naționala Ucrainei. 

Un alt nume important prezent la Voluntari este Mauro Tassotti (61 de ani). Secundul lui Shevchenko a fost titular în finala Ligii Campionilor din 1989, câștigată de AC Milan în fața Stelei, scor 4-0. 

Florin Cernat: „Ucraina are șanse mari la Euro 2020”

„Mă bucur că Ucraina a ales baza noastră. Era și foarte aproape de hotelul lor. De când au venit prima oară, în urmă cu un an, au întrebat de toate condițiile. Le-am explicat și au acceptat. Îi ajut cât pot. 

Cu Sheva (n.r. Andriy Shevchenko) nu mă știu foarte bine. Când am venit eu, el a plecat, iar când am plecat eu, s-a întors. Când eram la echipa națională, ei stăteau la baza noastră de la Dinamo Kiev. Este simpatic, a și jucat la nivel înalt. Nu are cum să fie altfel. 

Eu am stat 8 ani de zile acolo. Chiar îmi este dor de Kiev. Am văzut că s-a schimbat foarte mult, s-a aglomerat foarte mult orașul, din cauza problemelor de acolo. S-au înghesuit în oraș. 

Cred că au șanse mari la acest Euro. Am un grup OK, o grupă ușoară, câteva nume mari în echipă. E clar că voi fi suporterul lor, dacă al României nu pot să fiu. Mircea Lucescu poate veni oricând la antrenamentul lor”, a spus Florin Cernat. 

Programul meciurilor de la Euro 2020 la București

DATAMECI
13 iunieAustria - Macedonia de Nord
17 iunieUcraina - Macedonia de Nord
21 iunieUcraina - Austria
29 iunieOptime de finală: locul 1 grupa F vs locul 3 A/B/C

Citește și alte știri de la Euro 2020:

Bucureștiul e gata de EURO 2020 » Străinii sunt așteptați cu mici și bere în Centrul Vechi, dar și cu cocktail-uri fine

FOTO Macedonia de Nord s-a antrenat pe stadionul din Ghencea » Cum s-a prezentat gazonul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
dora
dora  •  10 Iunie 2021, 22:20
Postat de fotbal7 pe 09 Iunie 2021, 19:46

Wow!Cum să te chinui să construieşti un stadion,Ghencea,doar pentru a se antrena o echipă,şi după ce l-ai construit să nu poată nimeni să se antreneze pe el datorită birocraţiei?!Incredibil!!!Ni se tor arătau poze cu stadionul STEAUA şi acum FÂS.Ce o săvzică cei din Europa de asta?Mai avem încredere că se vor mai construi autostrăzi în România?! Şi dacă se vor construi în câţi ani?În 10-12 ani o amărâtă de autostradă de 50 de km?!

Reprezentativa Macedoniei de Nord se va antrena pe stadionul Steaua. Scrie in articol !

dora
dora  •  10 Iunie 2021, 22:19

Adica au refacut stadionul Rapid pentru antrenamentele de la Euro 2020 si astia se antreneaza la Voluntari...inteleg ca este mai aproape de hotelul lor dar ...

22cea
22cea  •  09 Iunie 2021, 21:48

Mai multe amanunte despre “vesta speciala” daca se poate ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează