INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  AUSTRIA - MACEDONIA DE NORD

FOTO Austria - Macedonia de Nord » 4 goluri în primul meci jucat pe Arena Națională la Euro 2020

Austria a învins-o pe Macedona de Nord, scor 3-1, în primul meci jucat pe Arena Națională la București în cadrul Euro 2020. E primul succes obținut de austrieci la Europene!
Austria a învins-o pe Macedona de Nord, scor 3-1, în primul meci jucat pe Arena Națională la București în cadrul Euro 2020. E primul succes obținut de austrieci la Europene!

Articol de , - Publicat duminica, 13 iunie 2021 20:50 / Actualizat duminica, 13 iunie 2021 22:10

Austria a învins-o pe Macedonia de Nord, scor 3-1, în primul meci jucat pe Arena Națională la București, în cadrul Euro 2020. E primul succes obținut de austrieci la Europene!

Rezultatele de până acum și programul complet de la EURO 2020

Austria - Macedonia de Nord 3-1, pe Arena Națională, la Euro 2020. Cronică: „Pandev e prea puțin”

+10 FOTO

Austria a trecut dificil de Macedonia de Nord abia în finalul jocului de pe Arena Națională, golurile rezervelor Gregoritsch și Arnautovici au făcut diferența în ultimul sfert de ceas, în timp ce ex-iugoslavii au mizat prea mult pe experiența și oportunismul lui Pandev, care a înscris la o gafă în defensiva lui Foda.

Frustrant e să știi că, alături de azeri, suntem singurele gazde absente de la festivalul fotbalului european, iar Arena Națională oferă primul său meci la un turneu final în absența "tricolorilor"! 

În loc de Ianis Hagi și Răzvan Marin, sunt Musliu și Elmas, dar și Pandev, liderul Macedoniei de Nord, un jucător cum România nu are, iar asta poate fi una dintre explicațiile pentru care Chiricheș și compania sparg semințe în fața televizorului.

E aceeași Macedonie pe care am supus-o la București în startul campaniei pentru CM 2022, dar s-a dus apoi să dea lovitura contra Germaniei, în deplasare, complicându-ne viața și legitimându-și indirect prezența pe tabloul CE. 

Și nu întâmplător, probabil, selecționerul Igor Angelovski a început Europeanul fix cu aceiași titulari care îi învingeau miraculos pe nemți la Duisburg, în urmă cu două luni și jumătate.

Goran Pandev, direct în istorie

Austria - Macedonia de Nord » 4 goluri în primul meci jucat pe Arena Națională la Euro 2020

Spiță teutonă, Austria e un pui de Germanie în materie de mentalitate, ambiție și abordare, așa că antrenorul Franco Foda, el însuși fost component al Mannschaftului, va fi abordat cu circumspecție deschiderea de pe Arena Națională. 

Chiar dacă în preliminarii i-a învins de două ori pe ex-iugoslavi, iar căpitanul Alaba a căpătat un plus de anvergură odată cu transferul la Real Madrid! 

Pentru Austria n-a fost o primă repriză simplă, deși Lainer, la a doua sa reușită pentru națională, a deschis scorul relativ repede (18), după un start de meci controlat de urmașii lui Polster. 

A venit o gafă incredibilă în apărare, pe care "vulpoiul" Pandev a fructificat-o imediat, devenind, la 37 de ani, al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria Euro, după austriacul Ivica Vastic, aproape 39 de ani la golul înscris Poloniei la CE 2008.

Succesul vine de pe bancă

Pandev a bifat selecția cu numărul 120 și a fost pionul principal, neobosit, în trupa macedoneană, care s-a închis cu 3 stoperi și o linie de cinci fundași. L-a plasat pe Goran în spatele vârfului Trajkovski, de unde vedeta inepuizabilă a încercat să colecteze baloane pentru contraatacuri înțepătoare sau să deschidă jocul pe laturi. 

Strategia a funcționat un timp, debutanții la Euro au absorbit presiunea austriacă până spre ultima jumătate de ceas, dar ritmul crescendo și viteza din jocul oamenilor lui Foda i-au împins ușor-ușor tot mai aproape de buturile lui Dimitrievski. 

Exact goalkeeper-ul avea să-i trădeze, cu o ieșire indecisă pe o centrare a lui Alaba, deviată în plasă de nou-intratul Gregoritsch. 

A fost momentul în care reduta macedoneană a căzut definitiv, iar rebelul Arnautovici, venit și el tot de pe bancă, a definitivat execuția în prelungiri, servind Macedoniei doar a treia înfrângere în ultimele 15 jocuri. Dar, cu siguranță, cea mai grea!

9.082 de suporteriau asistat la meci

Ce meciuri se mai joacă pe Arena Națională la Euro 2020:

  • Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord, joi, 17 iunie, ora 16:00
  • Grupa C: Ucraina - Austria, luni, 21 iunie, ora 19:00
  • Optime de finală: 1F-3A/B/C, luni, 28 iunie, ora 22:00

Austria - Macedonia de Nord 3-1

Austria - Macedonia de Nord, echipele de start

AUSTRIA: Bachmann - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer - Baumgartner, Laimer, X. Schlager, Alaba - Sabitzer, Kalajdzic
SELECȚIONER: Franco Foda

MACEDONIA DE NORD: Dimitrievski - Nikolov, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Bardi, Ademi, Elmas - Pandev, Trajkovski
SELECȚIONER: Igor Angelovski

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Andreas Ekberg (Suedia)

Ploaia torențială i-a alungat pe austrieci de la antrenamentul oficial! Arena Națională s-a transformat în piscină

Sosirea reprezentativei din Macedonia de Nord la București

Citește și:

FOTO S-a încheiat prima rundă a grupei A de la Euro » Clasamentul actualizat

Mancini avertizează după victoria Italiei contra Turciei: „Putem să jucăm mai bine”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (22)
sameoldstuff
sameoldstuff  •  14 Iunie 2021, 00:12
Postat de iosif_ pe 13 Iunie 2021, 21:29

Nu e și mimaovistul Ricardo Grigore pe margine să care apa și sucurile?

Te pricepi, metre! Să nu existe discuții, ești țuțerul number one, nu cumva să te confude vreunul dintre noi.:))

danut1971
danut1971  •  13 Iunie 2021, 21:53
Postat de Berceni pe 13 Iunie 2021, 21:48

La tine la jidvei ma se tin discursuri, nu la campionatul european.

se tin la voi la capitala discursuri fara rost toata ziua

Berceni
Berceni  •  13 Iunie 2021, 21:48
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

La tine la jidvei ma se tin discursuri, nu la campionatul european.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează