INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - SPANIA 1-1, 4-2 LA PENALTY-URI

Federico Chiesa se laudă după golul cu Spania: „Un gol marcat ca tata"

Foto: Getty Images +46   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 11:05 / Actualizat miercuri, 07 iulie 2021 11:28

Federico Chiesa, 23 de ani, a amintit iar de execuțiile tatălui său, Enrico Chiesa. Atacantul italian a deschis iar tabela, la fel ca-n „optimi”, și a fost cel mai bun jucător alături de Jorginho și Donnarumma.

Federico Chiesa a deschis scorul și cu Austria, iar în semifinale a dat iluzia că Italia se va impune în 90 de minute. Alături de Donnarumma și Jorginho a fost întrei cei mai buni trei azzurri pe Wembley contra Spaniei. 

Dacă în „optimi" puncta cu stângul, marți a lovit cu dreptul, după o acțiune splendidă, șut în plasa laterală, imparabil pentru Unai Simon. „Sunt mândru că am recreat un gol pe care tata îl marca deseori. O parte din merit o are Immobile, fundamental în a ne ajuta pe faza defensivă", a povestit cel preferat acum de Mancini lui Berardi, în tridentul de atac.

Presa italiană despre Chiesa: „Destinul îndeplinit"

„Era odată când se spunea «e nevoie să avem Fede», când înota Pellegrini, dar acum fraza și încrederea s-au extins la Federico, băiatul lui Enrico. În prima repriză el nu s-a văzut mai deloc, părea seara neagră. Puțin servit, nu prea lucid, blocat de spanioli și aproape de schimbare. Dar la prima minge utilă, profitând de blocajul lui Immobile la Laporte, nu a greșit.

Predestinat atunci când vreți, dar destinul trebuia și îndeplinit", a scris Gazzetta dello Sport despre atacantul lui Juventus. Înlocuit abia spre finalul prelungirilor, când nu mai putea din cauza crampelor musculare.

5jucători cu cel puțin două goluri marcate are Italia la Euro 2020, Chiesa, Pessina, Insigne, Immobile și Locatelli. A doua națională în istoria competiției după Franța, în 2000

Chiesa și-a triplat golurile

Înaintea Euro 2020, la care Chiesa nu a început ca titular, selecționerul preferându-l pe Berardi, Federico avea un singur gol pentru squadra azzurra, contra Armeniei. Acum a ajuns la trei în 30 de selecții, la doar 23 de ani. Și are tot viitorui în față cel mai bun jucător al lui Juventus din sezonul trecut. Cine îl mai scoate din echipă în finala de pe 11 iulie?

Citește și alte știri de la Euro 2020:

VIDEO Momente amuzante înainte de penalty-uri » Jordi Alba a crezut că poate alege poarta la care se vor executa penalty-urile, Chiellini a reacționat imediat: „Mentiroso”

Emoționant » Italia i-a dedicat victoria lui Spinazzola, marele absent: „Ole, ole, ole, ole, Spina, Spina”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează