INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO 2020

Cristiano nu se oprește în lupta cu recordurile: „Air Ronaldo și-a păstrat sângele rece în canicula maghiară”

Foto: Getty Images +49   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 24 iunie 2021 10:46 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 12:46

109 și numărătoarea continuă! Cristiano Ronaldo, 36 de ani, nu se oprește din lupta cu recordurile. Pe Puskas Arena, a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalelor și cel mai prolific de la CM și Euro.

„Am aceeași mare motivație și voi evolua ca și cum ar fi primul meu turneu final", dezvăluia Cristiano înaintea startului Euro 2020. La 36 de ani, căpitanul Portugaliei și-a respectat promisiunea și a ferit campioana Europei de calcule periculoase. 

Egalul (2-2) cu regina mondială Franța a trimis-o în „optimi" de pe locul 3 al „grupei morții" și pe Ronaldo în istorie cu încă două recorduri. „Dubla" din penaltyuri, reușită pe Puskas Arena, l-a transformat în cel mai bun marcator după faza grupelor la actuala competiție. A punctat deja de cinci ori.

Cristiano Ronaldo, felicitat de Ali Daei

Recordul după care alerga lusitanul a fost egalat miercuri, la Budapesta. 109 goluri la echipa națională și poziția de lider mondial împărțită cu legendarul iranian Ali Daei. Nimeni nu a înscris mai mult la vreo reprezentativă masculină în istorie. 

„Îl felicit pe Cristiano Ronaldo, aflat la o reușită de a doborî recordul de goluri pentru națională. Sunt onorat că această mare realizare îi va aparține lui – un mare campion și un mare om, care inspiră și are impact asupra vieților tuturor!", a fost mesajul postat imediat, pe Instagram, de rivalul lui CR7.

Pe urmele lui Platini

Cristiano, care a fost relaxat și a glumit pe tunelul spre vestiare cu Mbappe, făcând și schimb de tricouri la sfârșit, poate rămâne singur în frunte cu încă un gol împotriva Belgiei în „optimi". 

Cu cele două lovituri de la 11 metri cu care l-a învins pe Lloris a ajuns la 14 înscrise la CE (Platini a rămas mult în spate, 9) și atacă performanța marelui Michel la un Euro. Șapte reușite în 1984. De-atunci nimeni n-a bifat măcar cinci goluri. Pentru prima oară, Cristiano punctează în trei partide la rând la un turneu final.

Cristiano este un fotbalist ieșit din comun. mereu extraordinar. Îl admir și îl susțin, are un sânge rece incredibil. După cum își ia elan la penaltyuri știi că n-are cum să le rateze - Ferro Rodrigues, președintele Parlamentului Portugaliei.

Klose e acum istorie

Ronaldo nu mai are pe nimeni în față nici într-un alt top global. Al reușitelor adunate la Mondiale (7) și la Europene (14). În total 21, cu două peste performanța stabilită de Miroslav Klose, neamțul păstrând însă recordul de goluri în istoria CM, înaintea celuilalt Ronaldo, brazilianul. 

„Air Ronaldo și-a păstrat sângele rece în canicula maghiară", a titrat cotidianul O Jogo, care l-a notat cu 8 pe starul portughez. Complimentat și de autorul celeilalte „duble" din thrillerul de la Budapesta, Karim Benzema, fostul său coleg de la Real Madrid.

RONALDO E GOLGETER... 

  • La Real Madrid: 450 goluri;
  • În Champions League: 134 goluri; 
  • La Euro: 14 goluri;
  • La naționale: 109 goluri;
  • În fotbalul profesionist: 783 goluri.

Citește și alte știri de la Euro:

Ali Daei, mesaj după ce Cristiano Ronaldo i-a egalat recordul » Cine îi eclipsează pe cei doi golgeteri

Cristiano, show pe teren, Georgina Rodriguez, spectacol în tribună! Cum a sărbătorit iubita lui Ronaldo reușitele din Portugalia - Franța

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  24 Iunie 2021, 12:39

legendarul "iranial" Ali Daei?:))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează