INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  CROAȚIA - CEHIA 1-1

FOTO Croația - Cehia 1-1 » Vicecampioana mondială rămâne datoare la Euro 2020! Clasamentul grupei D

Cehia a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimile de finală. A învins Scoția, scor 2-0, prin dubla lui Patrik Schick. +8   FOTO
Cehia a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimile de finală. A învins Scoția, scor 2-0, prin dubla lui Patrik Schick.

Articol de - Publicat vineri, 18 iunie 2021 20:57 / Actualizat vineri, 18 iunie 2021 21:12

Croația și Cehia au remizat, scor 1-1, în runda secundă a grupei D de la Euro 2020.

  • În prima rundă, Croația a fost învinsă de Anglia, scor 0-1, iar Cehia a trecut clar de Scoția, scor 2-0.

Obișnuită deja cu succesul pe "Hampden Park", după victoria de start cu Scoția, Cehia a luat la pumni Croația din start, fără niciun avertisment. Un forcing total, de peste tot, din benzi, din centru, presing cu 5-6 oameni în jumătatea adversă. Modrici și ai lui, total surprinși, au scăpat, cu șansă, după care au început să apară totuși în meci. Dar timid, fără suflu, în criză de idei, sub presiunea adversă.

Iar dominarea cehă avea să se concretizeze din cauza lui Lovren, apărut în defensivă după înfrângerea cu Anglia. Dintr-un exces de forță și frustrare, la un corner, stoperul i-a spart nasul lui Schick, care a căzut plin de sânge. Iar VAR i-a atras atenția arbitrului Carlos del Cerro Grande, care, revăzând faza, l-a pedepsit pe războinicul Lovren: penalty și "galben".

Atacantul lui Leverkusen, autorul golului Euro până acum, a ignorat cutumele, că penaltyul nu se bate de cel faultat. Cu sângele curgându-i pe lângă tamponul din nas, s-a șters cu mâna și l-a executat simplu pe Livakovici. Și e golgeter de Euro, deocamdată. Croații ar fi putut egala din singura lor mare ocazie, însă Rebici, scăpat singur, n-a nimerit poarta.

Croația și Cehia, remiză la Euro 2020

De la cabine, fotbalul s-a întors total. Croații s-au aruncat spre jumătatea adversă, iar Perisici a lovit cu o "torpilă" din colțul careului, care a modificat tabela. Băieții lui Dalici dominau acum, copios. Cehii au apărut rar prin careul lui Livakovicvi. La una dintre faze, Perisici l-a împins pe Schick, dar VAR a tăcut. 

3 șuturi pe spațiul porțiia expediat Croația în primele două meciuri de la Euro 2020: unul contra Angliei și unul astăzi, cu Cehia

Modrici și compania au forțat victoria, au tot căutat poteca salvatoare spre plasa lui Vaclik, dar apărarea "albilor" a rezistat. Inclusiv la ultima șarjă, când Petrovici, la numai 7-8 metri, a fost blocat in extremis de Král. Un meci început ca un război s-a terminat cu o pace care nu-i mulțumește decât pe cehi, aproape calificați mai departe. Croații mai au de tras. Ultima șansă, cu Scoția, care va avea avantajul terenului propriu. Vicecampionii mondiali sunt în pericol. 

FINAL » Croația - Cehia 1-1

Croația - Cehia, echipe probabile:

Croația: Livakovic - Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol - Modric, Kovacic - Perisic, Kramaric, Brekalo - Rebic 
Rezerve: Kalinic, Sluga - Badelj, Bradaric, Brozovic, Caleta-Car, Ivanusec, Juranovic, Orsic, Pasalic, Petkovic, Vlasic 
Selecționer: Zlatko Dalic 

+4 FOTO

Cehia: Vaclik - Coufal, Kalas, Celustka, Boril - Holes, Soucek - Masopust, Darida, Jankto - Schick Rezerve: Koubek, Mandous - Barak, Brabec, Hlozek, Kaderabek, Kral, Kramencik, Petkhart, Sevcik, Vydra, Zima 
Selecționer: Jaroslav Silhavy

Cehia: Vaclik - Coufal, Kalas, Celustka, Boril - Soucek, Kral - Masopust, Darida, Jankto - Schick Selecționer: Jaroslav Silhavy

Stadion: Hampden Park, Glasgow 
Arbitru: Carlos del Cerro Grande, A1: Juan Carlos Yuste, A2: Roberto Alonso Fernandez (toți din Spania)

VIDEO Euro la indigo » Eric a recreat un gol istoric în cinstea lui Cristiano Ronaldo

Citește și alte știri de la Euro 2020:

Basarab Panduru, elogii pentru un fotbalist de la Euro 2020: „N-am văzut în viața mea așa diferență. Și în ghips dacă intra, tot era mai bun decât ceilalți”

Naționala de la Euro 2020 care l-a făcut pe Mutu să se răzgândească: „N-a fost printre favoritele mele la început”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
leu.mr
leu.mr  •  18 Iunie 2021, 22:59

"3 șuturi pe spațiul porții a expediat Croația în primele două meciuri de la Euro 2020: unul contra Angliei și unul astăzi, cu Cehia" ??? Adica doua de fapt ?

cirus11
cirus11  •  18 Iunie 2021, 19:34
Postat de valyn7 pe 18 Iunie 2021, 19:11

De la ora 22 anglia - scotia

Si ce inseamna asta? nu au timp sa ajunga la un ecran intr-o ora? penalty pt Cehia. Ce bine joaca!!... se vede ca au echipe bune la nivel de club

valyn7
valyn7  •  18 Iunie 2021, 19:11
Postat de cirus11 pe 18 Iunie 2021, 18:57

Ce pustiu este pe stadion, mi se pare chiar rusinos pt Scotia, nu meritau sa organizeze meciuri. Daca nu le participa echipa nu le mai pasa deloc de turneu?? Uite ca la noi s-au dat biletele pt meciuri...

De la ora 22 anglia - scotia

Vezi toate comentariile (4)
Comentează