INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA B

VIDEO Solidaritate emoționantă la Copenhaga » Danezii și finlandezii i-au strigat numele lui Eriksen minute în șir

Suporterii de la Danemarca - Finlanda 0-1 // foto: Guliver/gettyimages +21   FOTO
Suporterii de la Danemarca - Finlanda 0-1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2021 10:25 / Actualizat duminica, 13 iunie 2021 10:32

Suporterii finlandezi și danezi au lăsat rivalitatea la o parte în timpul în care meciul Danemarca - Finlanda (scor final 0-1) a fost întrerupt, iar Christian Eriksen (29 de ani) era îngrijit de echipa medicală. 

  • Eriksen s-a prăbușit în momentul în care Danemarca executa un aut (minutul 43). Grăbindu-se să primească mingea, Christian a căzut la pământ, în timp ce balonul l-a atins în zona genunchiului.
  • A fost resuscitat chiar pe gazon și dus cu ambulanța la spital. Când ieșea de pe teren pe targă, fotbalistul a fost fotografiat și s-a putut observa că își revenise.

Meciul dintre Danemarca și Finlanda a fost marcat de spaima provocată de prăbușirea lui Christian Eriksen pe gazon. Din fericire, starea mijlocașului a fost stabilizată la spital, la acest rezultat contribuind decisiv mai mulți factori, de la reacția rapidă a căpitanului Simon Kjaer și a arbitrului Anthony Taylor la dibăcia medicilor.

Solidaritate emoționantă la Copenhaga

Până la reluarea partidei, care s-a petrecut la aproximativ o oră și jumătate după întreruperea duelului, suporterii celor două reprezentative au rămas pe stadion și au dat dovadă de o solidaritate ieșită din comun. 

Nordicii i-au scandat numele lui Eriksen minute în șir. În timp ce finlandezii strigau „Christian”, prenumele fotbalistului, danezii răspundeau cu „Eriksen”.

În cele din urmă, după ce s-a confirmat că starea lui Eriksen este stabilă, meciul a fost reluat din minutul întreruperii, iar finlandezii au ieșit învingători, în primul lor meci la un Campionat European.

+17 FOTO

Scut uman pentru Christian Eriksen și ajutor de la finlandezi

Pe parcursul celor aproximativ 15 minute dramatice, timp în care Eriksen a primit îngrijiri urgente din partea medicilor, colegii danezului au format un scut uman în jurul său, pentru a nu fi filmat momentul în care jucătorul lui Inter lupta pentru viața lui.

Fanii finlandezi din tribune au aruncat un steag uriaș pe gazon, care să fie folosit pentru a-l proteja pe fotbalist.

Majoritatea elevilor lui Hjulmand au privit totul cu lacrimi în ochi, cei mai afectați fiind Pierre-Emile Hojbjerg, Daniel Wass, Andreas Christensen și Jonas Older Wind. 

Chiar și așa, dărâmați de evenimentele petrecute pe arena din Copenhaga, jucătorii danezi au continuat să-și protejeze colegul până când acesta a părăsit stadionul pentru a fi transportat la spital.

Simon Kjaer, eroul de la Copenhaga

Simon Kjaer s-a numărat printre eroii serii la Copenhaga, alături de oamenii din echipa medicală. Fundașul legitimat la AC Milan i-a sărit în ajutor lui Eriksen, imediat după momentul prăbușiri. Specialiștii susțin că reacția lui promptă a avut un rol esențial. Joakim Maehle a avut la rândul său un rol vital, fiind primul ajuns lângă Christian.

Înainte ca medicii să ajungă la Eriksen, Simon Kjaer a eliberat căile respiratorii și l-a ajutat pe mijlocașul danez într-o poziție sigură. S-a asigurat că nu își înghite limba în timp ce era inconștient, a efectuat primele manevre de resuscitare cardiopulmonară, apoi și-a chemat colegii și i-a rugat să creeze un zid în jurul lui Christian, pentru a împiedica imaginile dramatice să fie fotografiate sau filmate.

De asemenea, și arbitrul Anthony Taylor a reacționat extrem de rapid, în câteva secunde, chemând imediat echipa medicală când a văzut ce se întâmplă.

VIDEO: totul despre Anglia - Croația, următorul meci tare de la EURO 2020

Mai multe știri despre Christian Eriksen:

Marca, copertă superbă după momentul șocant de la Copenhaga: „Avem deja campionii de la EURO”

Val de reacții după momentul șocant prin care a trecut Christian Eriksen: „O zi care ar trebui să ne amintească cât de prețioasă este viața”

UEFA, gest simbolic după Danemarca - Finlanda 0-1: Eriksen, numit „vedeta meciului”! Ce mesaj a transmis președintele forului

Scut uman! Imagini impresionante: cu lacrimi în ochi, danezii l-au protejat pe Eriksen, care lupta pentru viața lui

Părerea specialistului în cazul lui Eriksen: „Murea dacă nu se intervenea rapid. Sunt șanse mici să mai joace”

Simon Kjaer, eroul de la Copenhaga » Ce a făcut fundașul danez, imediat după ce Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează