INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO

Urmează loteria biletelor pentru EURO 2020! Cum se va decide cine poate urmări meciurile de pe stadion

Articol de , - Publicat sambata, 24 aprilie 2021 15:07 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 11:07

Din cauza pandemiei, care a redus drastic numărul de spectatori la Euro 2020, UEFA a încheiat etapa de returnare voluntară a tichetelor achiziționate anul trecut. Printr-o tragere la sorți se va stabili și cine va putea să asiste la partidele turnirului continental.

Amânat pentru un an, din cauza pandemiei de coronavirus, turneul final Euro 2020 se va disputa totuși în această vară, în perioada 11 iunie-11 iulie. Nu în 12 orașe, cum era prevăzut inițial, ci doar în 11, după ce Dublinul a ieșit de pe listă, iar Bilbao a fost înlocuit cu Sevilla.

Joi s-a încheiat și etapa de returnare a biletelor în cazul a 9 dintre stadioanele gazdă ale turneului. Rămăseseră 3 pentru care operațiunea fusese extinsă până pe 26 aprilie, Bilbao, Dublin și Munchen. Cum primul a fost schimbat, iar al doilea nu mai e în calcule, pentru că nu au prezentat garanții că vor putea asigura prezența fanilor pe stadioane, au rămas „deschise" doar Sevilla și Munchen. Deocamdată nu e nimic oficial, dar, cel mai probabil, și pe aceste arene, „La Cartuja", respectiv „Munchen Arena", accesul fanilor va fi de cel puțin 25 la sută din capacitate.

Nebunie cu biletele de la Dublin și Bilbao

Vineri , în Comitetul Executiv UEFA, s-a decis că partidele de la Bilbao vor fi mutate la Sevilla (3 din grupe și o „optime"), iar cele de la Dublin la Sankt Petersburg (cele 3 din grupe) și Londra (o "optime"). Toți cei care își cumpăraseră bilete la respectivele partide vor primi banii înapoi, însă vor avea prioritate pentru meciurile din orașele în care au fost relocate. Restul tichetelor de la aceste întâlniri ar urma să fie scoase la vânzare în urma unui algoritm pe care UEFA îl va anunța curând pe siteul euro2020.com/tickets.

În mai se anunță norocoșii cu bilete la EURO 2020

Din cauza legilor și a condițiilor interne, țările gazdă vor admite un grad de ocupare diferit al stadioanelor. Iar UEFA va calcula numărul de bilete rămase după etapa de returnare și va organiza o loterie pentru fiecare partidă și categorie, acolo unde numărul de tichete depășește capacitatea convenită. Astfel vor fi desemnați norocoșii care vor putea asista la partidele de la Euro 2020.

Rezultatele le vor fi comunicate tuturor prin mail, în cursul lunii mai. Iar cei care nu au fost aleși vor primi banii înapoi. Renunțarea ulterioară la bilete nu va mai fi posibilă. 

VIDEO S-a pus gazonul nou pe Arena Națională

Cu aproape două luni înainte de Euro 2020, Primăria Capitalei a înlocuit vechiul gazon de pe Arena Națională cu unul nou, hibrid, pentru Euro 2020. În plus, au fost schimbate și aproximativ 10.000 de scaune, precum si sistemele de acces prin montarea de noi turnicheți și s-au modernizat sistemele de supraveghere video. Au mai rămas de finalizat modernizarea nocturnei și a sistemelor de informare pentru spectatori, la standardele impuse de UEFA. 

2,2 milioane leifără TVA a costat schimbarea gazonului de pe Arena Națională

Trofeul EURO  la București

Duminică, Henri Delaunay Cup, cum se mai numește trofeul Euro 2020, va ajunge la București, în cadrul Trophy Tour, organizat de Primăria Capitalei. La ora 11:00, la Primărie, va avea loc o primă prezentare urmată de declarații de presă ale primarului general Nicușor Dan (prin video call) și ale lui Gică Popescu, consilier al Guvernului României pentru Euro 2020, în prezența mai multor invitați, printre care și cei trei ambasadori ai Bucureștiului, Gabriela Szabo, Miodrag Belodedici și Dorinel Munteanu. Ultimul va și primi trofeul din partea viceprimarului Stelian Bujduveanu. 

Cupa va parcurge prin București un traseu care va include câteva dintre cele mai importante zone, după care va fi prezentată și la Arena Națională, în jurul orei 13:30. 

Ce au anunțat oficial cele 9 orașe gazdă

  • Budapesta: accesul spectatorilor 100% din capacitatea arenei, dar cu respectarea unor reguli foarte stricte la intrarea în stadion
  • Baku și Sankt Petersburg: accesul spectatorilor în proporție de 50%
  • Amsterdam, București, Copenhaga, Glasgow și Roma: accesul spectatorilor în proporție de 25-33%
  •  Londra: minimum 25%, pentru primele 3 meciuri din grupe și pentru cele din "optimi"

Ce meciuri va găzdui Arena Națională la EURO 2020 

  • Grupa C: Austria - Macedonia de Nord, duminică, 13 iunie, ora 19:00
  • Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord, joi, 17 iunie, ora 16:00
  • Grupa C: Ucraina - Austria, luni, 21 iunie, ora 19:00
  • Optime de finală: 1F-3A/B/C, luni, 28 iunie, ora 22:00

Unde se dispută partidele de la EURO 2020

Urmează loteria biletelor pentru EURO 2020! Cum se va decide cine poate urmări meciurile de pe stadion

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

România intră în istorie cu doi arbitri la Campionatul European din 2020 » Hațegan și Kovacs sunt încă departe de cel mai titrat „central” din țara noastră

SCANDALOS! Salariul președintelui UEFA a crescut cu 450.000 € în pandemie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
edannc
edannc  •  24 Aprilie 2021, 20:09

Hai cu norocu' ca am bilet la sfertul de finala!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează