INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA

Tulburător! Prima reacție a lui Eriksen, pe teren, trezit din stop cardiac: „La naiba, m-am întors printre voi!”

Christian Eriksen a trecut cu bine peste momentele dramatice din meciul cu Finlanda / foto: Guliver/Getty Images +21   FOTO
Christian Eriksen a trecut cu bine peste momentele dramatice din meciul cu Finlanda / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 17 iunie 2021 10:00 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 14:04

Doctorul german Jens Kleinefeld, parte din echipa care l-a salvat pe danezul Christian Eriksen, vorbește despre motivul declanșării acelui stop cardiac, cât de repede a reacționat jucătorul la defibrilare și de ce era aproape imposibil ca inima lui să se mai oprească atunci.

Cazul "Christian Eriksen" a ținut cu sufletul la gură întreaga planetă a fotbalului și dincolo de ea. Germanul Jens Kleinefeld, unul dintre paramedicii care au intervenit prompt, atunci, pe teren, după ce jucătorul danez suferise un stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda, retrăiește ce s-a întâmplat pe 12 iunie și explică de ce, odată readus la viață, sportivul nu mai putea intra imediat în colaps.

„Christian Eriksen a deschis ochii după 30 de secunde”

"După câteva minute de masaj cardiac, i s-a făcut defibrilare. Un singur șoc electric. 30 de secunde mai târziu, Eriksen a deschis ochii și am putut vorbi cu el. Acela a fost un moment foarte emoționant, pentru că șansele de succes sunt mult mai reduse în viața de zi cu zi în asemenea cazuri de urgență", a declarat doctorul Kleinefeld pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

+17 FOTO

Christian Eriksen: „M-am întors printre voi”

Doctorul își amintește că l-a întrebat: ”V-ați întors printre noi?”. Răspunsul scandinavului: ”Da, m-am întors printre voi. La naiba, n-am decât 29 de ani”. ”În acel moment, am realizat: creierul nu era absolut deloc afectat. Își revenise complet”.

„Probabilitatea ca inima să se oprească din nou imediat este minimă”

"Un sportiv profesionist e permanent testat medical, dar poate apărea un scurtcircuit care declanșează fibrilația ventriculară. Șocul electric îi dă impulsul decisiv care face inima să bată din nou. 

La un sportiv, spre deosebire de un pacient normal, probabilitatea ca inima să se oprească încă o dată este minimă".

La cinci zile de la stopul cardiac, Eriksen este încă internat la Rigshospitalet, cel mai mare spital din Copenhaga, unde a fost adus direct de la stadion.

Stimulator cardiac pentru Eriksen

Astăzi, Federația Daneză de Fotbal a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că doctorii îi vor monta lui Christian Eriksen, aflat în continuare în spital, un stimulator cardiac (pacemaker).

„Dispozitivul este necesar după un stop cardiac, iar Christian a acceptat soluția pe care toți specialiștii locali și internaționali o recomandă”, anunță oficialii danezi.

Un dispozitiv asemănător i-a fost implantat olandezului Daley Blind, după ce fundașul lui Ajax a fost diagnosticat în decembrie 2019 cu o inflamație severă a mușchiului inimii.

Peste 6,3 milioane de like-uri în două zile

Postarea lui Christian Eriksen pe Instagram, în care își anunță fanii că se simte bine, mulțumindu-le tuturor pentru mesajele primite din lumea întreagă, a adunat peste 6,3 milioane de like-uri și peste 221.500 de comentarii în doar câteva zile. 

Reacția oamenilor a fost copleșitoare. "Nu am mai văzut niciodată așa ceva, cel puțin nu la o postare făcută în Danemarca", a spus Anders Hemmingsen, specialistul cotidianului danez BT pentru social media.

Citește și alte știri despre Christian Eriksen:

Eriksen, primul mesaj după momentele dramatice prin care a trecut: „Nu mă voi da bătut!”

EXCLUSIV Un cardiolog român explică de ce unele probleme rămân nedetectate la controalele de rutină » 3 posibile cauze

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează