INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  SEMIFINALE

VIDEO Scene ilare la antrenamentul Italiei: gigantul Donnarumma, „pedepsit” de micuțul Insigne

Italia se pregătește de semifinala cu Spania // foto: Instagram @ euro2020
Italia se pregătește de semifinala cu Spania // foto: Instagram @ euro2020

Articol de GSP - Publicat marti, 06 iulie 2021 17:20 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 17:35

Italia se pregătește de semifinala cu Spania de la EURO 2020. Atmosfera în cadrul lotului condus de Roberto Mancini este una foarte bună.

Pagina oficială de Instagram a turneului final a postat un videoclip ilar de la antrenamentul Squadrei Azzurra.

EURO 2020. Donnarumma, „pedepsit” de micuțul Insigne la antrenamentul Italiei

Gigantul Donnarumma, care măsoară 1,96 metri, a fost pălmuit, în glumă, de coechipierii săi. Când a venit rândul lui Insigne să-și „pedepsească” coechipierul, jucătorul care aparține de Napoli a avut nevoie de ajutor. Insigne, care măsoară doar 1,63 metri, a fost ridicat în brațe de Ciro Immobile!

Italia - Spania, în semifinalele EURO 2020

Fundașii centrali de fier Chiellini și Bonucci, unul de 37 de ani, altul de 34, care joacă împreună de un deceniu la Juventus și la naționala Italiei, sunt secretul acestei formidabile squadre azzurra, care atacă primul titlu european albastru după o jumătate de secol! 

Euro 2020 se joacă sub semnul Italiei. Squadra azzurra, cea care nu se califica la ultimul Mondial, cu Gian Piero Ventura selecționer, se revanșează acum, purtată spre al doilea trofeu continental de Roberto Mancini. 

Cea mai în formă echipă, singura care a câștigat toate cele cinci meciuri disputate la turneul final, având o serie-record de 32 de partide fără înfrângere, cu 13 victorii la rând, 11 fără gol primit.

Forța Italiei e duetul veteranilor Chiellini - Bonucci: 217 selecții împreună, un deceniu bianconero și azzurro

Chiar dacă albaștrii impresionează în atac, explozivi, cu 11 goluri marcate (2,2 pe meci), secretul acestei invincibile squadre, pilonul ei, este duetul din centrul apărării. Cuplul veteranilor Chiellini - Bonucci. Primul, căpitanul, și la Juventus, și la națională, împlinește 37 de ani pe 14 august. Al doilea are 34. 

Au împreună 217 selecții și joacă unul lângă altul de un deceniu în bianconero și azzurro. Ei sunt forța Italiei.

„E foarte bine că avem nebunia și curajul tinerilor, dar e nevoie și de minte limpede și genunchi puternici la un asemenea turneu", spunea Chiellini pentru site-ul uefa.com înainte de Euro. 

„Încredere și entuziasm, acestea sunt punctele noastre tari!". Pentru Bonucci, „unitatea grupului este starul Italiei". Vorbind de „lupta pe care o ducem pentru a reda squadrei azzurra strălucirea, după episodul întunecat din trecut, ratarea ultimului Mondial".

Pedri, noul Xavi, un sezon de 69 de meciuri?

Dintr-o dată, Pedri este cel mai important iberic. A fost titular în toate cele cinci partide la CE 2020, a pierdut un singur minut (numai portarul Unai Simón și stoperul Laporte au fost integraliști), a alergat cel mai mult - nu doar în naționala sa, ci în întreg turneul - și a legat jocul Spaniei cum numai Xavi sau Iniesta o făcea.

Cinci meciuri la Euro, după alte patru selecții anterior, după alte 52 de întâlniri la Barcelona. Câte sunt? 61! Mâine va evolua pentru a 62-a oară în acest sezon, întâiul la cel mai înalt nivel. Dacă se califică și adaugă finala, vor fi 63. Și asta nu e tot. Federația de la Madrid l-a chemat în lotul pentru Jocurile Olimpice și, chiar dacă s-a opus, clubul catalan n-a reușit să anuleze convocarea lui Pedri.

Citește mai multe știri de la EURO:

Gareth Southgate, agentul de turism și călătoria spre trofeu » Cum putea selecționerul Angliei să fie deturnat din carieră

Se repetă istoria după 49 de ani? » Detaliu extrem de curios la Euro 2020, înaintea semifinalelor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close