INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA C

Marko Arnautovic, suspendat de UEFA după scandalul de la București!

Gestul pe care Arnautovic i l-a arătat lui Alioski // foto: Guliver/gettyimages +14   FOTO
Gestul pe care Arnautovic i l-a arătat lui Alioski // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iunie 2021 16:09 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 16:36

Marko Arnautovic (32 de ani) a fost suspendat pentru un meci la EURO 2020 după ce UEFA a concluzionat că fotbalistul a insultat un adversar în timpul meciului dintre Austria și Macedonia de Nord, scor 3-1, de la București.

Duminică, Marko Arnautovic a închis tabela în meciul dintre Austria și Macedonia de Nord. Introdus pe teren în minutul 59, atacantul austriac a marcat un gol elegant în minutul 89, după ce a driblat portarul.

Curios a fost că în loc să se bucure, Arnautovic a avut o ieșire nervoasă. A început să urle spre adversari și să gesticuleze nervos. Căpitanul David Alaba a intervenit rapid și dur, apucându-și colegul de maxilar pentru a-l face să tacă, dar a avut nevoie de secunde bune ca să-l liniștească.

S-a vehiculat că Arnautovic, care are rădăcini sârbe, și-ar fi insultat doi dintre adversari, anume Egzon Bejtulai și Ezgjan Alioski, ambii cu origini albaneze. Atacantul austriac s-a apărat printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, dar UEFA a acționat oricum.

Marko Arnautovic, suspendat de UEFA după scandalul din Austria - Macedonia de Nord

Forul continental a numit un investigator care să se ocupe de caz, iar ancheta a rezultat în suspendarea atacantului pentru o partidă, pentru „insultarea altui jucător”. Arnautovic va rata astfel meciul cu Țările de Jos (Olanda), de joi, 17 iunie.

Marko Arnautovic, după ieșirea nervoasă din Austria - Macedonia de Nord: „NU SUNT RASIST!”

Încercând să facă lumină asupra momentelor tulburi de pe „Arena Națională”, Arnautovic a publicat un mesaj pe contul personal de Instagram, în care s-a scuzat și a menționat că nu este rasist.

„Au existat câteva cuvinte aprinse în emoția meciului, pentru care aș vrea să îmi prezint scuze, în special pentru prietenii mei din Macedonia de Nord și Albania. Vreau să spun un lucru, clar: NU SUNT RASIST! Am prieteni în aproape toate țările și susțin diversitatea, oricine mă cunoaște știe asta”, a scris Arnautovic. 

Scuzele nu l-au scăpat de pedeapsa forului continental. 

VIDEO: totul despre Țările de Jos - Austria, următorul meci tare din grupa C

Mai multe știri de la EURO 2020:

Paul Pogba, muritor de rând la United, Zeu la națională! Omul meciului Franța - Germania 1-0

UEFA intervine în scandalul biletelor de la EURO, pentru foștii jucători: „Găsim o soluție pentru legende!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
terente1
terente1  •  16 Iunie 2021, 19:49

Am citit odata un interviu, ca o ironie, austriacul Arnautovici ii injura pe 2 macedoneni de origine albaneza pt se simte sarb. Famila lui se trage intr-adevar din Serbia dar originea este surprinzatoare,...sunt romani, probabil numele de familie era Arnautu.

kensan.gmm
kensan.gmm  •  16 Iunie 2021, 17:51

Trebuia o suspendare mai dura. 1 etapa e putin dar sa zicem ca e EURO si sa pierzi un meci din posibil 3 pentru ca esti un *** desavarsit e ok.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  16 Iunie 2021, 16:39

Uite asa o sa rateze Austria calificarea,Ucraina castiga ambele meciuri ramase...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează