EURO 2020  ·  STADIOANE EURO 2020

EURO 2020 // Stadionul Steaua stă cel mai bine: „95% din lucrările de infrastructură sunt deja efectuate” » În ce stadiu se află arenele Giulești și Arcul de Triumf

Stadion Steaua - stadiul lucrărilor +6 FOTO
Stadion Steaua - stadiul lucrărilor

Joi, 11 Iulie

Compania Națională de Investiții a oferit ultimele detalii despre stadiul în care se află stadioanele ce vor fi construite în vederea găzduirii Campionatului European 2020.

Potrivit informațiilor CNI, stadiul lucrărilor pentru Stadionul Steaua este mai avansat decât pentru stadioanele Giulești, respectiv Arcul de Triumf.

Aceste arene vor fi folosite drept baze de antrenament și vor fi gata în timp util pentru EURO 2020, campionat ce se va disputa în perioada 12 iunie-12 iulie. 

Stadionul Steaua

 • S-au executat lucrările de infrastructură în proporție de 95%. Au rămas nefinalizate zonele aferente golurilor tehnologice care vor permite evacuarea utilazelor grele din șantier;
 • Se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit și prefabricat;
 • Au început lucrările de instalații și finisaje la nivelul subsolului. Sunt finalizate lucrările aferente subsolului și sunt în curs de finalizare lucările aferente nivelului parter;
 • Sunt montate grinzile aferente primului inel dedicat publicului spectator și a început montajul gradenelor. Stadiul lucrărilor de supra structură este de circa 35%;
 • Au început lucrările pentru specialitățile de arhitectură și instalații (nivelul subsol). Se realizează lucrări de compartimentări, lucrări pentru instalațiile electrice, de ventilație, sanitare și termice.

„În ceea ce priveşte stadionul Steaua, faţă de ultima noastră vizită, să ştiţi că lucrurile au evoluat rapid şi benefic, iar toate discuţiile pe care le-am avut împreună cu antreprenorul şi constructorul, la finalul acestui an stadionul Ghencea va fi cu acoperişul instalat, această operaţiune urmând să înceapă la 1 octombrie. 

95% din lucrările de infrastructură sunt deja efectuate. Au rămas doar golurile tehnologice. Sunt montate grinzile aferente primului inel. Începe şi construcţia celui de-al doilea inel. În locurile unde s-au finalizat lucrările, deja la parcarea VIP se lucrează.

Mâine va avea loc o discuţie cu cei de la ISU pentru ceea ce înseamnă aprobările pentru acest lucru. Se lucrează la parcări, se lucrează inclusiv la instalaţiile electrice şi termice. Apropo la stadionul Ghencea se lucrează deja în două schimburi, uneori chiar şi până la ora 22.00 seara”

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu

 • Capacitate: 31.254 de locuri
 • Cost: 64.500.000 euro

Stadion Steaua - stadiul lucrărilor +6 FOTO

Stadionul Giulești

 • Lucrările de demolare asupra construcției vechi au fost finalizate;
 • În prezent se execută lucrările pentru incinta de piloți forați. Ulterior acestei etape se va emite ordinul de începere a lucrărilor de construire;
 • A fost depus la emitentul autorizației de construire (Primăria Sectorului 6) avizul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență în vederea depunerii documentației pentru emiterea autorizației de construire;
 • Se estimează că la începutul săptămânii viitoare să fie obținută Autorizația de Construire.

„Am fost şi la stadionul Giuleşti lucrările de demolare au fost deja finalizate. Se lucrează la realizarea incintei de piloţi furaţi.

E depusă deja documentaţia la Primăria Sectorului 6 în vederea obţinerii autorizaţii de construire. Aici vreau să mă opresc puţin la ce înseamnă stadionul Giuleşti şi vreau să fac un apel la toţi ce care locuiesc în zona stadionului Giuleşti. Înţelegem disconfortul creat datorită lucrărilor, înţelegem şi zgomotul.

În schimb, fac un apel la cetăţenii din acea zonă să înţeleagă că nu este o lucrare care va dura foarte mult, să înţeleagă acest disconfort”

Ministru Dezvoltării, Daniel Suciu

 • Capacitate: 14.000 de locuri
 • Cost: 29.000.000 euro

Stadion Giulești - stadiul lucrărilor +6 FOTO

Stadionul Arcul de Triumf

 • Au fost finalizate lucrările de demolare a construcțiilor existente, sarcină care a revenit MTS și FRR;
 • A fost emisă Autorizația de Construire de către Primăria Municipiului București;
 • Au început lucrările de execuție cu data de 8.07.2019 și se execută lucrările de infrastructură (săpătura și fundațiile de beton armat).

„Au început şi la Arcul de Triumf lucrările. Mai e nevoie de o lucrare administrativă care nu stă neapărat în seama constructorului, mutarea unei conducte, care ar fi trebuit mutată de ceva vreme. În schimb, avem garanţia că şi acest lucru se va întâmpla.

Lucrările la Arcul de Triumf sunt de mai mică amploare, discutăm despre un stadion cu puţin peste 8.000 de locuri. Cred că oamenii şi antreprenorii cu care am discutat azi vor respecta absolut toate graficele.

Reiterez apelul că va fi un disconfort pe care l-am anticipat, va fi un disconfort creat de îngustarea căii de rulare pentru vehiculele din zonă”

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu

 • Capacitate: 8.207 locuri
 • Cost: 24.000.000 euro

Stadion Arcul de Triumf - stadiul lucrărilor +6 FOTO

VEZI ȘI:

EXCLUSIV // FCSB și-a găsit mijlocaș de bandă! Thierry Moutinho este foarte aproape de roș-albaștri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!O româncă de 43 de ani, printre cele mai căutate infractoare din Europa. Ce făcea cu fetele pe care le recruta

Libertatea

Comentarii (19)

bulletproof  •  12 Iulie 2019, 07:20

Hai, că la DEMOLĂRI ne PRICEPEM ❗ Cu CONSTRUITUL, ... o sa fie mai GREU, o să vedeți ❗❗❗

Eugen Qy  •  12 Iulie 2019, 06:17
Postat de afaraumdinfotbal pe 11 Iulie 2019, 17:23

Încă o rusine incomensurabila pt România: stadion nou construit intr-o cazarma înființata de sovietici și continuatoare fidela a tradițiilor acestora. Investiție imensa pentru ca ofiterasii lenesi, rotofei și smenari din MApN și CSA sa aibă un loc de miuța, grătar, bere și mici. Un stadion nou de 30.000 locuri intr-o UM se mai poate doar in Coreea de Nord, in UE imposibil ! Dar in RSRomanica, țara lucrului bine făcut, se poate și așa!

Esti "OBOSIT" rau de tot... Daca tu ai o Casa si vine un "vasile" si iti promite ca dupa ce o demoleaza iti face alta in locul ei, ESTI DE ACORD sau iti pui fireasca intrebare, dar ce CASTIG are VASILE sa imi faca GRATIS casa noua, mai buna si mai frumoasa...? Dar daca vine un Ilie si se intreaba daca nu cumva tu si Vasile faceti afaceri impreuna si nu cumva e RUSINOS in conditiile UE (care fie vorba intre noi a Falimentat RO, acceptand politicieni tradatori in fruntea ROMANIEI) sa faci afaceri cu Vasile care a fost SECURIST in Romania si a omorat oameni in inchisorile comuniste, ce ai zice ?

talpanzilla  •  11 Iulie 2019, 18:43
Postat de afaraumdinfotbal pe 11 Iulie 2019, 17:23

Încă o rusine incomensurabila pt România: stadion nou construit intr-o cazarma înființata de sovietici și continuatoare fidela a tradițiilor acestora. Investiție imensa pentru ca ofiterasii lenesi, rotofei și smenari din MApN și CSA sa aibă un loc de miuța, grătar, bere și mici. Un stadion nou de 30.000 locuri intr-o UM se mai poate doar in Coreea de Nord, in UE imposibil ! Dar in RSRomanica, țara lucrului bine făcut, se poate și așa!

fcsbist de mic...este?

Vezi toate comentariile (19)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:30 Fotbal, Liga 2

Petrolul - Concordia Chiajna

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
14:00 Fotbal, La Liga

Eibar - Barcelona

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:30 Fotbal, Premier League

Everton - West Ham

Eurosport
16:00 Fotbal, Liga 2

Csikszereda - Rapid

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:00 Fotbal, Serie A

Lazio - Atalanta

Digi 4, Look Sport 3, Telekom 2
16:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Bayern Munchen

Digi 3
17:00 Fotbal, La Liga

Atletico Madrid - Valencia

Digi 2, Look Sport, Telekom 4
17:00 Fotbal, Premier League

Chelsea - Newcastle

Eurosport
17:30 Fotbal, Turcia

Trabzonspor – Gaziantep

Look Sport 2
18:00 Handbal F, Liga Campionilor

CSM București - Perla Lublin

Digi 1, Telekom 3, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A

Napoli - Verona

Digi 4, Telekom 4
19:00 Fotbal, Belgia

Standard Liege – Genk

Look Sport 3
19:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - Borussia Monchengladbach

Digi 3, Look Sport 2, Telekom 2
19:30 Fotbal, Premier League

Crystal Palace - Man. City

Eurosport
20:00 Handbal F, Liga Campionilor

Buducnost - SCM Râmnicu Vâlcea

Digi 2, Look Sport, Telekom 3
20:30 Fotbal, Liga 1

CFR Cluj - Universitatea Craiova

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:00 Handbal M

Barcelona - PSG

Digi 4, Telekom 3
21:45 Fotbal, Serie A

Juventus - Bologna

Digi 3, Look Sport 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, La Liga

Mallorca - Real Madrid

Digi 2, Look Sport, Telekom 3
Program TV complet

Liga 1