INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GERMANIA - UNGARIA

Viktor Orban, decizie radicală înainte de Germania - Ungaria: ce a hotărât, după polemica născută în jurul LGBT

Viktor Orban. FOTO: Guliver/Getty Images
Viktor Orban. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 13:00 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 14:54

Continuă scandalul născut izbucnit înainte de Ungaria - Germania, meci din runda decisivă a grupei F de la EURO 2020.

  • CONTEXT: Parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o lege care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani
  • Consilierii din capitala Bavariei au venit cu o sugestie aparte, aceea de a avea arena lui Bayern iluminată în culorile curcubeului, în semn de protest față de legea maghiară
  • După ce Peter Szijjarto, ministrul de externe din Ungaria, a intervenit și a declarat că politica nu trebuie amestecată în sport, UEFA a blocat inițiativa nemților.

De data aceasta, numele prim-ministrului maghiar Viktor Orban se află în prim plan. Controversatul politician de la Budapesta și-ar fi dorit să urmărească partida cu Germania din tribunele Allianz Arena. 

Doar că, potrivit publicației Bild, Orban a luat decizia de a nu mai face deplasarea către Germania. Premierul Ungariei e deranjat de ideea autorităților de la Munchen, care și-ar fi dorit ca stadionul lui Bayern să fie iluminat în culorile curcubeului, în semn de solidaritate față de LGBTQ

Viktor Orban nu mai vine la Munchen pentru Germania - Ungaria

UEFA a blocat această ipostază, însă Dieter Reiter, primarul din Munchen, a afirmat că alte clădiri din oraș vor fi iluminate în această seară în culorile LGBT.

Astfel, Viktor Orban a decis să nu mai vină deloc în Germania, în contextul în care Parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o lege care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani.

Noul plan al primarului din Munchen pentru meciul cu maghiarii: „Să-i fie clar Ungariei!”

Dieter Reiter, primarul din Munchen, anunță că mai multe clădiri din jurul Allianz Arena vor fi luminate în culorile curcubeului, un demers împotriva discriminării persoanelor LGBTQ.

Dieter Reiter, primarul din Munchen, nu a renunțat la ideea sa. Blocat de UEFA, acesta apelează la o soluție inovatoare. Mai multe clădiri din jurul Allianz Arena, printre care sediul primăriei, un turn uriaș și o fabrică vor fi luminate în culorile curcubeului. Forul european nu are jurisdicție asupra acestor construcții. Edilul a avut și un mesaj tăios către UEFA.

„Noi, în Munchen, nu vom fi în niciun fel împiedicaţi să trimitem un semnal clar Ungariei şi lumii privind discriminarea homosexualilor. 

Mi se pare ruşinos că UEFA ne interzice, aici, la Munchen, să trimitem un semnal pentru toleranţă, respect şi solidaritate cu cei din comunitatea LGBT. Se invocă politica, dar gestul nu este unul politic ci un semnal transmis umanităţii”, a transmis Dieter Reiter, primarul din Munchen, conform Agerpres.

VIDEO Andrei Cristea: „Am apreciat stilul de joc al Ungariei”

Citește și alte știri despre meciul Ungaria - Germania:

UPDATE UEFA a decis: Allianz Arena nu va fi iluminat în culorile curcubeului la Germania-Ungaria! Cum au reacționat autoritățile maghiare: „Slavă Domnului”

Nemții nu renunță în scandalul LGBTQ » Noul plan al primarului din Munchen pentru meciul cu maghiarii: „Să-i fie clar Ungariei!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
mda....
mda....  •  23 Iunie 2021, 20:46

Orice reclama,chiar si negativă,tot reclama se numeste...

1745flo
1745flo  •  23 Iunie 2021, 20:20
Postat de robby73 pe 23 Iunie 2021, 16:51

Unde ați fost în 6 și 7 octombrie 2018, băi deștepților?

Aia a fost o manevră perversă a psd care de fapt masca interesul puscariasului Dragnea! Nu te-ai prins, desteptule?

robby73
robby73  •  23 Iunie 2021, 18:24
Postat de buuuuuuuu pe 23 Iunie 2021, 18:17

Asta ii problema, tu poti sa o faci si pe mine nu ma lasi. Crezi ca Ungaria ar putea purta bandera cu Sfantul Gheorghe sau sa proiecteze pe stadion iamgini legate de religie ( catolica, ortodaxa sau alta)? Sa vezi atunci ce se ridica de fund astia laici.

Pe mine nu m-ar deranja nici asta ;-).

Vezi toate comentariile (25)
Comentează