INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FRANȚA

Franța - Bulgaria 3-0 » Recordul lui Thierry Henry e aproape să cadă

Olivier Giroud a lovit din nou, la ultimul meci de pregătire al Franței pentru Euro 2020, foto: Imago
Olivier Giroud a lovit din nou, la ultimul meci de pregătire al Franței pentru Euro 2020, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 09 iunie 2021 11:44 / Actualizat miercuri, 09 iunie 2021 12:00

Franța - Bulgaria 3-0. Olivier Giroud, intrat înaintea pauzei, a reușit marți o „dublă”, și a ajuns la 46 de goluri în 108 meciuri pentru Les Bleus, la doar cinci distanță de liderul all-time, Henry

Olivier Giroud a lovit din nou, la ultimul meci de pregătire al Franței pentru Euro 2020. „Le Phoenix de Grenoble" nu a jucat titular contra Bulgariei (3-0), dar a intrat cu puțin înaintea pauzei, în locul lui Karim Benzema și a devenit prima rezervă care reușește o „dublă" la națională în ultimii 7 ani de la Antoine Griezmann (cu Jamaica), autorul deschiderii scorului.

Olivier Giroud, în formă excelentă la startul EURO 2020: 6 goluri în 11 partide

„Le Phoenix de Grenoble", cum e poreclit Olivier Giroud, a ajuns astfel la 46 de goluri pentru Les Bleus în 108 selecții, apropiindu-se la numai cinci de liderul all-time al marcatorilor, Thierry Henry. 

Într-un meci cu o copleșitoare supremație (26-1 la șuturi) a campioanei mondiale, atacantul de 34 de ani, căruia Chelsea tocmai i-a prelungit contractul și pe care AC Milan îl curtează insistent, a făcut ceea ce știe atât de bine. 

Giroud a înscris de șase ori în 11 partide pentru reprezentativă în sezonul 2020-2021 și numai patru goluri la Chelsea în 17 meciuri din Premier League.

„N-am pretenția că joc mereu bine. Cred că trebuia să fiu mai eficient, să cer mai multe mingi în careu și să dau mai multe goluri. Dar sunt foarte mulțumit când îmi pot ajuta echipa".
- Olivier Giroud, atacant francez

6 goluriîn opt partide jucate în Liga Campionilor are Giroud la Chelsea în ultima stagiune, dintre care patru în grupă cu Sevilla. În finala cu Man. City, a rămas pe bancă

Benzema s-a accidentat: „E doar o contuzie"  

Nici la al doilea meci după revenirea la națională n-a marcat Benzema. Mai mult, n-a terminat prima repriză în teren și francezii s-au cam speriat. 

Lovit la piciorul drept, Karim Benzema a primit îngrijiri medicale și a încercat să continue, purtând bandaj la coapsă, dar a renunțat rapid. 

Deschamps l-a schimbat cu Giroud pentru a nu se produce o accidentare gravă. Selecționerul a ținut, la finele amicalului, să alunge temerile că atacantul lui Real Madrid ar putea rata Euro: 

„Karim are doar o contuzie. A fost lovit puternic în mușchiul de deasupra genunchiului și a simțit că i se întărește, așa că nu ne-am asumat niciun risc. Stafful medical este alături de el".

Citește și:

Al doilea caz de COVID-19 în lotul Spaniei, pericol de focar! Luis Enrique tremură înainte de EURO 2020

Emoții pentru Franța înainte de EURO: Benzema a ieșit accidentat! Ce a spus Deschamps

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează