INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FRANȚA - ISLANDA 4-0

FRANȚA - ISLANDA 4-0 // Un arbitru stăpân: Istvan Kovacs l-a pus la punct pe Griezmann, i-a refuzat un penalty lui Mbappé și i-a anulat un gol lui Giroud!

Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2019 10:46

Franța s-a impus în fața Islandei, 4-0, într-un meci din grupa H din preliminariile EURO 2020. Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs, care nu a cedat presiunilor făcute de campionii mondiali și a fost mereu ajutat de cei doi asistenți: Ovidiu Artene și Florin Marinescu

Nu era un meci ușor pentru Istvan Kovacs, chiar dacă francezii erau evident mai buni decât islandezii. Dar campionii mondiali pun mereu presiune pe arbitri, chiar și când conduc partida. Totuși, arbitrul din Carei i-a stăpânit pe albaștri. Sever, atent, acționând imediat, și-a făcut meciul ușor.

Griezmann a urlat la el

„Centralul„ nu le-a permis nicio clipă gazdelor să-l domine, să-l păcălească. Asistenții Ovidiu Artene și Florin Marinescu, mai ales primul, l-au ajutat cu semnalizările lor corecte.

  • În minutul 19, la 1-0, după o pasă a lui Kanté, Mbappé s-a prăbușit în careu, încercând să obțină un penalty. Kovacs i-a spus că n-a fost fault, lăsând meciul să continue.
  • În minutul 74, la 2-0, Giroud a marcat acrobatic, însă golul a fost anulat. „Cocoșul” era în ofsaid, observat de Ovidiu Artene.
  • În minutul 90+1, la 4-0, Griezmann l-a faultat din spate pe căpitanul islandez Gunnarsson, „furându-i” mingea și lansând un contraatac. Când a auzit fluierul arbitrului, a început să urle și, de nervi, a degajat balonul. A primit cartonaș galben.

6 a fost nota primită de Istvan Kovacs în L'Équipe pentru meciul de pe Stade de France

Tricou special de centenar

Kovacs nu le putea strica sărbătoarea francezilor. Diferența era prea mare. Îmbrăcați în tricouri speciale, pentru celebrarea centenarului federației (FFF va împlini 100 de ani pe 7 aprilie), albaștrii au reușit al doilea meci la rând cu 4 goluri înscrise, după 4-1 în Moldova. Cum nu se mai întâmplase de șase ani.

1.500 de goluri a marcat "naționala" Franței, ultimul fiind reușit de Antoine Griezmann

100% a fost procentul paselor corecte date de Umtiti (107), care are 4 goluri la „cocoși”

Giroud, al 3-lea golgeter all-time. Griezmann l-a depășit pe Benzema

După ce l-a egalat pe Trezeguet vineri, la 4-1 cu Moldova, Giroud a înscris o dată și luni, devenind al treilea golgeter all-time al Franței. Are 35 de reușite. E în spatele lui Henry (51) și Platini (41). Griezmann a ajuns la 28 de goluri în albastru, l-a întrecut pe Benzema, fiind acum la același nivel cu Djorkaeff.

Mbappé nu se mai oprește

La 20 de ani și 95 de zile, Kylian Mbappé este cel mai tânăr francez cu 30 de selecții la "națională". Și e tot cel mai precoce jucător din ultimii 59 de ani care marchează 12 goluri pentru o selecționată europeană. A contribuit decisiv la 19 goluri (12 reușite și 7 assisturi) pentru „cocoși”.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timpj real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
bazinga
bazinga  •  26 Martie 2019, 15:57

Un narcisist ce se crede mare arbitru si pozeaza mai ca un star de Holywood!De fapt,un pacalici!

130731150683249
Marin Murariu  •  26 Martie 2019, 14:05
Postat de bazinga pe 26 Martie 2019, 12:40

Cu asa slabe echipe,Moldova si Islanda,aceste rezultate ale francezilor,nu sunt edificatoare si relevante!Sa-i vedem cu echipe tari,atunci mai vorbim...

La Mondiale nu te-ai uitat?

traian_v
traian_v  •  26 Martie 2019, 13:46
Postat de balauru48 pe 26 Martie 2019, 13:42

Un arbitru slab, arbitru fara talent, arbitru corupt, arbitru gigist, arbitru fara valoare, dar in NICIUN caz arbitru-stapan!

Ai observat ca arbitrii astia ai nostri, si Kovacs, si Hategan, Corpodean (pe vremuri) s-au bucurat aproape intotdeauna de aprecieri in strainatate ? Atributele tale sunt valabile la noi acasa, unde se fac aranjamente cooperativiste, etc.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close