INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  MĂSURI

Transport gratuit pe liniile STB pentru participanții la EURO 2020 » PMB, detalii prețioase pentru suporteri: linie nouă înființată + alte 6 trasee suplimentate

Mii de străini sunt așteptați la București pentru meciurile de la EURO 2020
Mii de străini sunt așteptați la București pentru meciurile de la EURO 2020

Articol de GSP - Publicat luni, 07 iunie 2021 13:34 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 20:59

Primăria Municipiului București anunță că participanții la Campionatul European de Fotbal vor beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport în comun ale STB.

  • Mii de austrieci, macedoneni și ucraineni, plus alte mii de francezi, nemți sau portughezi (pentru partida din optimi) sunt așteptați la București.

Primăria Capitalei ia măsuri pentru o bună desfășurare a meciurilor pe care Bucureștiul le va găzdui la Campionatul European. PMB a decis ca participanții la Campionatul European de Fotbal să aibă gratuitate pe mijloacele de transport ale STB și ca o linie expres, 700, să fie înființată pentru deplasarea suporterilor

Totodată, alte 6 linii ale STB vor fi suplimentate, se arată într-un comunicat de presă al PMB.

Transport gratuit pe STB pentru participanții la EURO 2020

Modul în care va fi asigurat transportul gratuit este detaliat de PMB în comunicat:

  • Toți deţinătorii de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020 vor folosi transportul public local de călători în baza unui card de transport digital, disponibil în aplicaţia UEFA EURO 2020, conectat la datele privind biletele de meci sau în baza biletului de meci, în ziua meciului, până la ora 23:59 şi ziua următoare până la aceeaşi oră.
  • Personalul acreditat UEFA (voluntari şi reprezentanţi mass-media) va beneficia de această facilitate pe toată perioada organizării campionatului UEFA EURO 2020, în funcţie de programul de lucru, în baza legitimaţiei oficiale pentru personalul acreditat UEFA”.
Ne facem din nou de râs » Bucureștiul a închis sute de toalete publice înainte de startul EURO 2020! În capitală sunt așteptați mii de suporteri străini la meciurile găzduite pe Arena Națională!
EURO 2020
Ne facem din nou de râs » Bucureștiul a închis sute de toalete publice înainte de startul EURO 2020! În capitală sunt așteptați mii de suporteri străini la meciurile găzduite pe Arena Națională!

Comunicat PMB - cum va fi asigurat transportul suporterilor

Pentru deplasarea suporterilor de la aeroport direct către „Arena Națională” la meciurile din cadrul Campionatului va fi înființată linia expres 700. Aceasta va funcționa între Piaţa Iancului şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă pe traseul: 

          - Sens Aeroportul Internaţional Henri Coandă: Şos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, Bd. Unirii, Bd. I. C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Lascăr Catargiu, Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor, Bd. Constantin Prezan, Șos. Kiseleff, Șos. București-Ploiești, DN 1, Aeroportul Henri Coandă. 
            - Sens Piaţa Iancului: Șos. București-Ploiești, Șos. Kiseleff, Cal. Victoriei, Pod Naţiunile Unite, Bd. Naţiunile Unite, Bd. Libertății, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Şos. Mihai Bravu.

De asemenea, pentru suporterii care doresc să viziteze centrul Capitalei, au fost suplimentate 6 linii de transport: linia expres 783, liniile de autobuz 104 și 123, liniile de troleibuz 86 și 90 și linia de tramvai 40. 

Astfel, turiştii sosiți la Aeroportul „Henri Coandă” pot utiliza, pe lângă linia expres 783, și cursa feroviară de la Aeroport la Gara de Nord. De aici, cu linia de autobuz 123, vor ajunge în zona Centrului Istoric. Din centru, aceştia vor putea ajunge la stadion utilizând linia de autobuz 104, liniile de troleibuz 86, 90 și linia de tramvai 40, linii care vor beneficia de un număr suplimentar de vehicule. 

Tot aceste linii vor asigura și preluarea suporterilor după meciuri, având un program prelungit în ziua de 28.06.2021, când meciul programat pe „Arena Națională” va începe de la ora 22.00.

În comunicatul presă, Primăria anunță și că transportul public va fi deviat în zilele meciurilor. Traficul rutier va fi restricționat total pe b-dul Pierre de Coubertin, Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra şi Bd. Basarabia pe tronsonul cuprins între Şos. Mihai Bravu şi Bd. Chişinău. Astfel, liniile care circulă în zonele respective (40, 86, 90, 104 și 143) vor fi deviate.

Ce meciuri găzduiește Bucureștiul la EURO 2020

  • Duminică, 13 iunie 2021 – Austria vs Macedonia de Nord (19:00)
  • Joi, 17 iunie 2021 – Grupa C: Ucraina vs Macedonia de Nord (16:00)
  • Luni, 21 iunie 2021 – Grupa C: Ucraina vs Austria (19:00)
  • Luni, 28 iunie 2021 – Optime de finală: 1F vs 3A/B/C (22:00)

Bucureștiul se pregătește de Campionatul European și de cele patru meciuri pe care le va găzdui

Citește mai multe știri despre EURO 2020:

Alarmă la naționala Spaniei! Căpitanul Busquets are COVID-19 și a părăsit lotul » Toată delegația în carantină!

Victor Pițurcă are un nou angajament » Anunț făcut în direct la TV

Ne facem din nou de râs » Bucureștiul a închis sute de toalete publice înainte de startul EURO 2020! În capitală sunt așteptați mii de suporteri străini la meciurile găzduite pe Arena Națională!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  07 Iunie 2021, 18:32

Multi prieteni m-au rugat sa le cumpar bilete si acum m-am trezit ca nu mai vin la meciuri. Le dau cu 50E fiindca le-am platit din 2019 si mi-am tinut banii blocati. Daca sunteti interesati, dati reply aici la comment si gasim o cale sa luam legatura.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează