INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  COMENTATOR

Au și italienii o Ioana Cosma » Cum a ajuns să comenteze finala EURO 2020

Articol de GSP - Publicat marti, 13 iulie 2021 10:18 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 10:37

Premieră în Italia: finala Euro 2020, Anglia – Italia (1-1 și 2-3 la penalty-uri), a fost comentată pentru RAI de către Stefano Bizzotto și Katia Serra, o Ioana Cosma a azzurrilor. 

Serra, 48 de ani, fostă jucătoare de fotbal, a beneficiat de ghinionul „titularilor" și a comentat finala Campionatului European.

Desemnați inițial la microfon au fost Alberto Rimedio și Antonio Di Gennaro, însă Rimedio a testat pozitiv la COVID-19 și amândoi au intrat în carantină.

+7 FOTO

Ioana Cosma a comentat două meciuri la Euro 2020

ProTV a ales pentru echipa de comentatori de la Euro și o femeie. E vorba despre Ioana Cosma, poate cel mai experimentat membru al actualei redacții de sport de la Pro. Ea se află în această meserie de la jumătatea anilor '90, iar la ProTV a ajuns acum mai bine de două decenii.

A lucrat pe social și politic, după care a fost cooptată la sport de către Costi Mocanu. După ce a fost reporter, a realizat emisiuni sportive, iar în urmă cu doi ani, în mai 2019, a comentat primul meci de fotbal, finala Cupei României la fotbal feminin, alături de Adi Dobre. 

Apoi în octombrie s-a aflat la microfon tot la o partidă de fotbal feminin, România - Belgia 0-1, iar în noiembrie 2019 la România - Lituania 3-0, ambele din preliminariile CE. Atunci a făcut echipă cu Mihai Mironică.

Ce meciuri a comentat Ioana Cosma în faza grupelor

  • Ungaria - Portugalia 1-3
  • Ungaria - Franța 1-1

Ioana Cosma, care a împlinit de curând 47 de ani, a avut legături cu fotbalul încă de când era foarte mică. Bunicul ei o ducea des pe stadion, la meciurile Universității Cluj. De acolo și-a extras pasiunea pentru sport și mai ales pentru fotbal. 

Citește și: 

Cristiano Ronaldo uită de EURO 2020 în Mallorca » Cum arată iahtul de lux al portughezului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ovidiu1
ovidiu1  •  13 Iulie 2021, 17:42

Imi place Ioana Cosma , a venit cu ceva nou printre comentatorii de sport dar are limitele ei, nu e destul de relaxata uneori, prea crispata, nu e destul de spontana uneori, insa e originala, are felia ei de telespectatori.

radumatei
radumatei  •  13 Iulie 2021, 13:36

Vă rog eu, mai terminați cu Ioana Cosma. E un jurnalist bun, știe fotbal, dar ca să comentezi un meci de fotbal e nevoie de mai mult decât atât și d-na Cosma a eșuat lamentabil. Experiment eșuat, mergem mai departe.

coco1987
coco1987  •  13 Iulie 2021, 10:54

Cred ca a mai comentat si Franta-Elvetia, nu?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează