INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  PRELIMINARII CE 2020 / GRUPA G / ISRAEL - AUSTRIA 4-2

Israel - Austria // Cel care era huiduit și arunca banderola ”naționalei” e acum erou: ”Zahavi, ești diamantul Israelului!” 

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2019 10:57

Eran Zahavi, hat-trick contra Austriei, a fost ovaționat la Haifa. Acolo unde atacantul se retrăgea de la ”națională” în septembrie 2017, fluierat de un stadion întreg.

Cum se întoarce viața! Și cât de repede! În urmă cu un an și jumătate, Eran Zahavi era jos, la pământ, distrus. Iar acum e sus, adorat de Israel. Totul se leagă de Haifa: și cel mai dur moment al carierei, și cel mai bun.

Pe 2 septembrie 2017, când era oricum clar că "naționala" nu se va califica la Mondial, atacantul a jucat foarte slab cu Macedonia. Și echipa a pierdut din nou la Haifa: 0-1. După alt eșec și mai dureros pe același stadion. 0-3 cu Albania.

Huiduit de fani, Zahavi a cedat psihic. Și-a scos banderola de căpitan și a aruncat-o în iarbă. A fost suspendat de federație, iar el a anunțat că părăsește definitiv selecționata alb-albastră. S-a retras!

A fost nevoie de încăpățânarea unui austriac, Andi Herzog, pentru a-l convinge pe Zahavi să revină. Iar duminică, vârful în vârstă de 31 de ani a fost extraordinar. A înscris trei goluri, primul său hat-trick la "națională". Grație lui, Israelul a obținut o victorie mare, 4-2 cu Austria.

Pe aceeași arenă din Haifa unde era fluierat, Zahavi a fost ovaționat. Și suporterii au scandat: "Ești diamantul Israelului". 

12 goluria înscris Eran Zahavi la "naționala" Israelului; are 44 de selecții

Herzog și-a învins compatrioții

Pe 1 august 2018, când a fost numit selecționerul Israelului, austriacul Andreas Herzog era întâmpinat cu proteste. El le anulase șansa israelienilor (cu 17 ani înainte) la un loc de baraj pentru CM 2002 cu golul din ultimul minut. "Cine a luat această decizie are nevoie de consult psihiatric. E o rușine", a reacționat fostul internațional Eyal Berkovici. Dar Herzog a dovedit că e o alegere bună. Tocmai a învins Austria, "naționala" țării sale, pentru care a jucat de 103 ori și a marcat 26 de goluri. 

Citește și:

Olanda - Germania 2-3 și Ungaria - Croația 2-1, scorurile zilei în preliminariile Euro 2020!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează