INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ANGLIA

Italienii nu-și fac griji de arbitrajul pro-Anglia la finală: „Nu ne e frică, deși penalty-ul din semifinală a fost generos”

Italienii nu-și fac griji de arbitrajul pro-Anglia la finala Euro 2020: „Nu ne e frică”
Italienii nu-și fac griji de arbitrajul pro-Anglia la finala Euro 2020: „Nu ne e frică”

Articol de - Publicat vineri, 09 iulie 2021 12:39 / Actualizat vineri, 09 iulie 2021 13:31

Marco Verratti (28 de ani) spune că „dacă aș fi fost eu, nu aș fi arătat punctul de la 11 metri la Anglia - Danemarca. Dar nu ne temem. La centru va fi un arbitru important”. Tot un olandez. Bjorn Kuipers, după Danny Makkelie.

Penalty-ul dictat de Danny Makkelie în semifinale, la un ușor contact Sterling - Maehle, ajutând Anglia să învingă Danemarca în prelungiri (2-1) și să se califice în premieră în ultimul act continental, nu îngrijorează Italia înaintea finalei Euro.

Bjorn Kuipers, arbitrul cu o avere de 12 milioane, la prima finală de Euro

Întrebat despre acest subiect, Marco Verratti a răspuns sincer: „Am văzut toți împreună partida. Dacă eu aș fi fost arbitru, nu aș fi arătat punctul de la 11 metri. Cred că a fost o lovitură de pedeapsă generoasă, dar sunt lucruri care fac parte din fotbal și se pot întâmpla”. Totuși, nu-și face griji pentru marea partidă de duminică: „Nu ne e frică de arbitraj”.

Pe „Wembley”, după Makkelie vine alt olandez. Bjorn Kuipers. Patron al unui lanț de supermarketuri, cu o avere estimată la 12 milioane de euro, „centralul” din Oldenzaal va conduce prima sa finală de Euro, la al treilea turneu arbitrat.

La VAR, același Van Boekel, ca în semifinală

În echipa VAR a fost inclus și batavul Pol van Boekel, șeful asistenților video la Anglia - Danemarca, dar acum liderul VAR este neamțul Bastian Dankert.

Verratti nu se teme de Kuipers: „Un arbitru important, obișnuit cu Liga Campionilor și cu meciurile sub presiune”. Nu își face griji nici pentru atmosferă. Vor 60.000 de spectatori, peste 50.000 fiind englezi. „Din contră, cred că asta ne va da și mai multă forță. Jucăm o finală de Euro pe un mare stadion, nu cred că poate exista un stimulent mai bun pentru noi”.

Detaliile vor fi fundamentale la această finală, trebuie să ne concentrăm la jocul nostru și să ignorăm orice altceva. E presiune, pe acest fond, cred că echipa care va juca mai relaxat poate avea un mare avantaj 
- Marco Verratti, mijlocaș Italia

Alarmă în lotul Italiei! Trei jurnaliști pozitivi

Ieri s-a declanșat alarma la Coverciano, unde e cantonată naționala Italiei. S-a aflat că trei reporteri peninsulari care scriau despre squadra azzurra au fost depistați pozitivi, fiind izolați pentru coronavirus. Totuși, oficialii peninsulari nu intră în panică. 

Nu se așteaptă la un nou focar, ca în martie, când s-au descoperit șapte jucători infectați, la fel ca unii membri ai staffului tehnic. Acum, toți fotbaliștii și antrenorii italieni sunt vaccinați.

Euro la indigo » Niță a recreat golul lui Damsgaard din semifinală

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

După Mihăilă, curtat de Atalanta, și Dennis Man e pe lista unui mare club din Serie A » În ce condiții pleacă

Tulburător! Sora regretatului Emiliano Sala, în stare gravă după o tentativă de sinucidere

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  09 Iulie 2021, 14:26

Mai vorbim dupa meci.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează