INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA

Medic ATI, despre intervenția în cazul lui Christian Eriksen: „Asta m-a surprins”

Medic ATI, despre intervenția în cazul lui Christian Eriksen: „Asta m-a surprins” +21   FOTO
Medic ATI, despre intervenția în cazul lui Christian Eriksen: „Asta m-a surprins”

Articol de - Publicat sambata, 12 iunie 2021 23:09 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 23:32

Un cunoscut medic ATI din România, care a urmărit meciul Danemarca - Finlanda 0-1, a spus că-n cazul Eriksen „a fost oprire cardiacă probabil fără oprire respiratorie, care a avut nevoie de șoc electric pentru defibrilare” și a rămas surprins că ambulanța n-a fost chemată pe teren, însă a subliniat că „sunt sigur că organizatorii au respectat toate regulile”

Cazul Eriksen a fost urmărit de îndeaproape de un cunoscut medic ATI din România, care a acceptat să vorbească pentru GSP.ro despre incidentul de la Copenhaga.

„Pare că a fost oprire cardiacă probabil fără oprire respiratorie, care a avut nevoie de șoc electric pentru defibrilare. În termeni medicali, ritm ECG de tip fibrilație ventriculara sau tahicardie electrică fără puls. 

N-am cronometrat, dar mi s a părut că a durat ceva timp resuscitarea. Având în vedere că la ieșirea de pe teren era vigil (n.r. treaz), respira spontan cu masca de oxigen, cu mișcări coordonate, mă aștept să fie bine. Să vedem ce spun și buletinele medicale”.

Cazul ambulanței

Fără a vrea să se antepronunțe, medicul susține că a fost surprins de lipsa ambulanței, deși, cel mai probabil, aceasta era pe tunelul de la unul dintre colțurile stadionului Parken. Ambulanța a fost și cea care l-a dus, în cele din urmă, la spital pe Eriksen.

M-a surprins că nu am văzut-o mai aproape. Am citit regulamentele FIFA și se spunea clar că ambulanța trebuie să fie „on-site”, pe stadion. Ambulanța n-a apărut deloc, el a fost dus la ambulanță. Ambulanțele sunt importante aproape, deoarece sunt unități mobile de terapie intensivă. Au tot ce trebuie - dacă era cazul să fie intubat, prins linie venoasă, aspirat secreții”, susține medicul.

Cu toate acestea, medicul e sigur că organizatorii „au respectat toate regulile”. Mai ales că observatorul FIFA / UEFA trebuie să verifice detaliul înaintea începerii meciului.

Ce zice regulamentul FIFA

„O ambulanță „on-site” (la fața locului) cu echipaj pregătit și echipament medical complet trebuie să fie disponibilă la stadionul de fotbal pentru toate meciurile”, specifică FIFA într-un document referitor la stopurile cardiace pe teren.

FIFA a susținut mai multe traininguri și studii pe această problemă începând cu moartea camerunezului Marc-Vivien Foe după un meci de Cupa Confederațiilor în 2003.

+17 FOTO

UPDATE Eriksen a fost stabilizat la spital, după ce s-a prăbușit pe teren » Vorbește și respiră singur

Regizorul transmisiunii de la Danemarca - Finlanda, criticat pentru imaginile cu partenera lui Christian Eriksen: „Lipsă de umanitate! Trebuie dat afară imediat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
mal.
mal.  •  13 Iunie 2021, 11:36
Postat de duster4 pe 13 Iunie 2021, 08:44

Poate fi un bun profesionist daca e roman....la tine e problema.

Criteriul Dvs. este perfect: “dacă e român”. Din păcate, nu funcționează! Vedeți toate clasamentele europene, pe toate domeniile. Românii nu performează! Rar, uneori… cazuri izolate. Nu am sa dezvolt o polemică aici pentru asta. Nici nu vă răspundeam dacă nu vă împiedicați de mine… că aș avea o problemă. Parțial aveți dreptate, dar nu aveți Dvs de unde sa știți ce și cum cu problemele mele! O Duminica cu pace in suflet vă doresc!

marcel1974
marcel1974  •  13 Iunie 2021, 10:00

A avut zile, dar fara un medic era dus de mult.Se vede ca acolo se pune pret pe viata,daca era la noi cam stim cum se termina.Era o pata neagra pe CE sa moara cineva pe teren.

duster4
duster4  •  13 Iunie 2021, 08:44
Postat de mal. pe 13 Iunie 2021, 08:26

Este cel puțin ciudat ca dintr-o țara cu un sistem medical in comă, un specialist, face o observație critica; la noi, ambulanța intra mereu pe teren dar nu s-a semnalat încă nici un caz in care cel inconștient sa fie salvat! Proști, răi și “ciudoși”…. Asta suntem…

Poate fi un bun profesionist daca e roman....la tine e problema.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează