INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  MUNTENEGRU - ANGLIA 1-5

MUNTENEGRU - ANGLIA 1-5 // Scene reprobabile în Muntenegru! Englezii au fost abuzați de suporteri la Podgorica: „Să le închidă stadionul!”

Anglia-Muntenegru // FOTO: Reuters +4   FOTO
Anglia-Muntenegru // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2019 09:27

Anglia s-a impus în Muntenegru, 5-1, într-un meci din grupa A din preliminariile EURO 2020. Raheem Sterling, Danny Rose și Callum Hudson-Odoi au fost abuzați de fani la Podgorica, fiind victimele rasismului: „E trist și rușinos ce se întâmplă. Să le închidă stadionul!”, cere atacantul lui Manchester City.

Englezii știau ce-i așteaptă la Podgorica. „Va fi infern!”, avertiza chiar selecționerul Southgate înaintea meciului, ultrașii muntenegreni fiind cunoscuți pentru derapajele lor. N-au scăpat de ce s-au temut. Pe stadion, mai ales spre final, s-au auzit țipete de maimuțe. Un atac rasist împotriva lui Raheem Sterling, Callum Hudson-Odoi și Danny Rose. Mai ales împotriva ultimului, care mai trăise asemenea momente de ură în 2012, la un meci U21 cu Serbia.

Lovit cu bricheta

Insularii le-au răspuns pe teren, spulberându-și adversarii. 5-1! Iar Sterling le-a răspuns extremiștilor. După gol, le-a arătat urechile: „Auziți?”.

La sfârșit, el era cel mai furios. „Victoria e cel mai bun mod de a face să tacă haterii. Și, da, mă refer la rasiști. Suntem în 2019, primiți ceva educație!„, a postat atacantul lui Manchester City pe Twitter, după ce a declarat la BBC Radio 5:

„E trist și rușinos ce se întâmplă. Niște idioți au ruinat o seară frumoasă. Nu e suficient să fie suspendați câțiva indivizi din tribune. Să le închidă tot stadionul”. Hudson-Odoi, lovit cu o brichetă în repriza a doua, nu mai vrea să vadă astfel de suporteri în fotbal: „E inacceptabil. Sper ca UEFA să acționeze”.

„Nu e nicio îndoială. Am auzit clar cum erau imitate țipetele de maimuțe când Danny Rose a primit cartonaș galben spre finalul meciului. Vom avertiza UEFA” Gareth Southgate, selecționer Anglia

„Raheem Sterling mi-a spus mereu: «Nu te îngrijora! Face parte din fotbal. Oamenii vor fi mereu agresivi și vor spune lucruri pe care nu vrei să le auzi. Concentrează-te numai la joc!»” Callum Hudson-Odoi, atacant Anglia

„Rasimul nu va dispărea, pentru că UEFA nu acționează, nu e suficient de dură, iar aceste scene se vor repeta aici sau în altă parte a Europei” Ian Wright, fost internațional englez

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
alenb
alenb  •  26 Martie 2019, 14:17
Postat de wishmaster pe 26 Martie 2019, 13:15

da, rasismul e o crima de moarte, dude. o sa simți asta când vei fi tu însuți discriminat. pana atunci dă-te șmecher pe net și *** "bărbații ăia adevarați" din tribune. de regulă sârbi sau muntenegreni...

Ati luat-o pe aratare de tot, rasismul este o jignire ca orice jignire, ce crezi ca daca il injura de mama de sora era mai bine?

danirovl
danirovl  •  26 Martie 2019, 13:38

Se plang englezii de rasism?!:))) cam asa l e trebuie...asa i trateaza si ei pe strainii care vin la meciuri acolo( nu chiar cu banane ,dar...nunsunt departe)!...asa ca despre ce educatie vorbea ala???

1762756397125108
Gica Diaconu  •  26 Martie 2019, 13:35

Ciudat e ca nici englezii nu aplica sanctiunile pe care le vor impuse altora.Sezonul acesta un fan Spurs a aruncat cu o coaja de banana in Aubameyang si toti expertii au sarit ca sa nu se inchida un sector sau tot stadionul pentru ca sufera fanii care nu au nici o vina,Chelsea in Europa League la fel.Reprobabil oricum,nu doar ca nu-ti ajuti echipa mai mult ii pui bete in roare in meciurile viitoare.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează