INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  NORVEGIA - ROMÂNIA 2-2

NORVEGIA - ROMÂNIA 2-2 // Tensiuni în naționala Norvegiei » Un jucător se revoltă: „Ne e teamă să înfruntăm selecționerul! Parcă suntem roboți”

Norvegia - România // FOTO: Cristi Preda
Norvegia - România // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2019 11:04

Norvegia și România au terminat la egalitate, 2-2, în preliminariile EURO 2020, după ce nordicii au avut 2-0. Joshua King, golgeterul naționalei, e furios: „Oamenii sunt cinici, doar noi suntem drăguți. Asta trebuie să schimbăm”.

Al doilea meci consecutiv al norvegienilor în care risipesc avantajul de două goluri. După 3-3 cu Suedia, 2-2 cu „tricolori”, ambele la Oslo.
Joshua King, 27 de ani, golgeterul și unul dintre cei mai buni jucători ai nordicilor, și-a certat colegii la zona mixtă, cerându-le să-și înfrunte propriul selecționer, dacă e nevoie.

„Fiecare meci devine un iad!”

Suntem prea drăguți cu adversarii, asta trebuie să schimbăm. Sunt în Premier League de patru ani și fiecare meci devine un iad dacă joci astfel. Nu există «dragă mamă» în fotbal. Oamenii sunt cinici!”, a declarat atacantul lui Bournemouth pentru cotidianul local VG.

E nemulțumit că, în relația cu Lars Lagerbäck, „suntem ca niște roboți, care ascultă tot ce li se spune fără să aibă reacție. Ne e teamă să-l înfruntăm!”.

Un aspect al meciului l-a deranjat: „Știu că Lars ne-a zis să nu luăm cartonașe care nu sunt necesare, dar dacă trei fac faulturi și sunt avertizați, iar la sfârșim avem trei puncte, noi suntem fericiți. Aceste cartonașe rup jocul adversarilor”.

„aM PREFERAT SĂ PASĂM LA PORTAR”

Potrivit VG, King e supărat și că, în ultima parte, scandinavii și-au schimbat tactica, împotriva stilului lor: „Am avut mai multe șanse de contraatac, dar am preferat să pasăm înapoi la portar. El a degajat și am pierdut mingea”.

La sfârșit, un sfat. Un alt mod de a trage de timp. „Ar trebui să ne bucurăm mai mult la goluri. Sărbătorim un minut și jumătate. Să stăm trei minute! Ce ne-ar putea face arbitrul? Să dea 11 cartonașe galbene? Nu există”.

Lars Lagerback: „Am jucat fără cap”

Selecționerul Lars Lagerback nu i-a cruțat la conferință pe fotbaliștii săi. Pe niciunul. Concluzia lui: „În ultimele 15-20 de minute, am jucat fără cap”. Și a afirmat în fața jurnaliștilor norvegieni: „Nu cred că e posibil să pregătești o partidă mai bine într-un timp atât de scurt. Dacă găsiți voi acel antrenor, aduceți-l în locul meu!

Spania va câștiga grupa. Noi am pierdut două puncte cu Suedia și România, dar le putem recupera în fața lor. Calificarea e încă în mâna noastră. Nu ai voie să joci astfel ultimul sfert de oră. Toți ar trebui să ne privim în oglindă după acest meci. Finalul n-a fost bun deloc”.

„Românii sunt atât de talentați încât au reușit să scape din această situație dificilă” Kjetil Rekdal, fost internațional norvegian

„Timp de 70 de minute, am jucat foarte bine, apoi ne-am retras toți. Am făcut aceleași erori ca împotriva Suediei. Un rezultat amar” Martin Ødegaard, mijlocaș Norvegia

„Adversarii știau că am pierdut un avantaj de două goluri și cu Suedia și au profitat de șansa lor. Trebuie să învățăm să fim cinici” Håvard Nordtveit, fundaș Norvegia

7 goluri au primit norvegienii în primele trei meciuri din preliminariile CE 2020: 1-2 cu Spania, 3-3 cu Suedia și 2-2 cu România

CITEȘTE ȘI:

Cosmin Contra schimbă jumătate din echipă! 6 jucători noi așteptați în primul „11” cu Malta

CLASAMENT  ACTUALIZAT

clasament 

REZULTATE + PROGRAM GRUPA F

  • S-au jucat pe 23 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  08 Iunie 2019, 16:18

2-2 cu "tricolorii", nu 2-2 cu "tricolori"

Vezi toate comentariile (1)
Comentează