INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FINALĂ

UEFA, gest simbolic pentru paramedicii care l-au salvat pe Eriksen

UEFA le-a rezervat locuri VIP la finala EURO 2020 celor care l-au readus la viață pe Christian Eriksen // foto: Guliver/gettyimages +21   FOTO
UEFA le-a rezervat locuri VIP la finala EURO 2020 celor care l-au readus la viață pe Christian Eriksen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 06 iulie 2021 19:09 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 19:16

UEFA le-a rezervat locuri VIP la finala EURO 2020 celor care l-au readus la viață pe Christian Eriksen. Danezul va fi și el pe „Wembley”. 

Pe 12 iunie, când Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren, fără suflare, spre sfârșitul primei reprize a meciului Danemarca - Finlanda (0-1), paramedicii au intervenit imediat. Au ajuns rapid lângă nordicul aflat la pământ. Simon Kjaer, căpitanul roș-albilor, îi dăduse primul ajutor, apoi s-au implicat ei, calmi, eficienți, salvatori.

Christian Eriksen, salvat după stopul cardiac

Datorită lor, „vikingul” ce suferise un stop cardiac a deschis ochii, după ce a fost resuscitat. „Te-ai întors printre noi?”, l-au întrebat. Jucătorul danez a răspuns: „Da, m-am întors. La naiba. Am doar 29 de ani”. Creierul lui nu fusese afectat.

Era conștient și stabil când a fost trasportat de la stadionul „Parken” la Rigshospitalet din Copenhaga.

Paramedicii care l-au salvat pe Christian Eriksen, invitați la finala EURO 

O lună mai târziu, pe 11 iulie, întreaga echipă de paramedici care l-a salvat pe Eriksen va fi la Londra, pe „Wembley”. Invitată la finală de UEFA. Pe locuri VIP.

„Inițial, am crezut că e o eroare. Văzând logo-ul UEFA, m-am gândit că e o scrisoare de mulțumire. Maximum, un tricou. Dar președintele Aleksander Čeferin ne oferea o experiență VIP la ultimul act”, a dezvăluit Peder Ersgaard, unul dintre eroi, spunând cu un zâmbet că „sunt emoționat ca un copil în ajunul Crăciunului”.

+17 FOTO

Citește mai multe știri despre EURO:

Moștenirea Schmeichel, în joc la Euro 2020 » Ar fi primul duet tată-fiu campioni ai Europei!

Se repetă istoria după 49 de ani? » Detaliu extrem de curios la Euro 2020, înaintea semifinalelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bucurmihai9
bucurmihai9  •  06 Iulie 2021, 19:43

Dar pentru gloriile noaste nu au la vip?Numa la tribuna a 2-a?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează