INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA

O legendă își scoate pălăria în fața naționalei Danemarcei: „Dumnezeule! Și-au văzut colegul suferind un stop cardiac!”

Danemarca e în semifinalele EURO 2020. FOTO: Guliver/Getty Images +13   FOTO
Danemarca e în semifinalele EURO 2020. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 iulie 2021 07:07 / Actualizat duminica, 04 iulie 2021 09:45

Peter Schmeichel, (57 de ani), fost portar la Manchester United și naționala Danemarcei, laudă reacția pe care selecționata lui Kasper Hjulmand a avut-o la EURO 2020 după situația îngrozitoare prin care a trecut Christian Eriksen în meciul cu Finlanda (0-1).

  • Danemarca va fi prezentă în semifinala de pe 7 iulie, de la Londra. Adversară îi va fi Anglia. 
  • Cealaltă semifinală de la Euro 2020 este Italia - Spania, programată pe 6 iulie, tot la Londra.

Danemarca s-a calificat în a treia semifinală de Euro din istorie. În 1984 a fost oprită în penultimul act de Spania, după loviturile de departajare. În 1992, nordicii au mers până la capăt și au cucerit trofeul, cu Schmeichel senior în echipă. 

Peter Schmeichel: „Dumnezeule, ce performanță din partea acestei echipe!”

„Selecționerul Kasper Hjulmand și jucătorii săi mă impresionează și fac niște lucruri extraordinare. Dumnezeule, ce performanță din partea acestei echipe. Când te gândești că în urmă cu două săptămâni acești jucători și-au văzut un coechipier suferind un stop cardiac pe teren...să ajungi în semifinale și să joci atât de bine

Sunt foarte, foarte mândru. Este foarte emoționant. Nu voi spune că este neașteptat pentru că întotdeauna am știut că echipa aceasta este foarte bună, dar aveau nevoie să aibă rezultate, să câștige, și au făcut-o. 

Defensiva daneză, Dumnezeule, cât de bună a fost! Sunt foarte mândru să fiu danez în acest moment. Sunt foarte fericit. Suntem în semifinale și este minunat”, a afirmat Peter Schmeichel, citat de Qlur.

Sâmbătă, Danemarca a învins Cehia, scor 2-1, și s-a calificat în semifinalele Euro 2020! Ultima dată când au ajuns în această fază, în 1992, nordicii au și câștigat trofeul.

7 marcatori diferițiare Danemarca la EURO 2020, mai mult decât oricare altă echipă

Kasper Hjulmand, selecționer Danemarca: „Exersăm din toamnă penalty-urile”

Selecționerul Danemarcei, Kasper Hjulmand, e gata pentru orice la EURO 2020: „Nimeni nu știe ce pregătim. Era cât pe ce să-l pierdem pe Eriksen și nu ne mai temem de nimic!”

„Avem un stil precis și 90 la sută din ceea ce facem este la fel, rămân zece procente variabile în funcție de tactică și de adversar. Suntem gata pentru orice scenariu. Din toamna trecută exersăm, le-am dat și teme pentru acasă jucătorilor. Am studiat meciurile și 23% dintre cele jucate la turneele finale se decid la 11 metri. Am deja în minte primii cinci executați ai loviturilor de departajare".

FOTO Cele mai tari imagini din meciul Cehia - Danemarca 1-2

+9 FOTO

Citește și alte știri despre EURO 2020:

Cehia - Danemarca 1-2 » Nordicii, în a 3-a semifinală europeană din istorie! Ultima dată au cucerit trofeul

FOTO Ucraina - Anglia 0-4 » It's coming home?! Totul se decide pe Wembley » Semifinalele Euro 2020

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
losche
losche  •  04 Iulie 2021, 11:04

Articolul initial dezvaluia faptul ca Peter Schmeichel a ramas impresionat de aceasta echipa formata de Danemarca. Fiindca vizualizarile intarziau sa apara, in modul caracteristic gsp, "vezi ce a zis o super vedeta despre Danemarca: doamne, oamenii aia si-au vazut coechipierul la pamant". GSP, hartie de impachetat peste? Nu cred, ca s-ar imputi pestele si mai tare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează