INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  CEHIA - ANGLIA

Scandal înaintea meciurilor de azi de la Euro 2020: „Îmi explică și mie cineva? E de neînțeles!”

Gilmour, în dreapta imaginii, felicitat de colegi după meciul Anglia - Scoția
Gilmour, în dreapta imaginii, felicitat de colegi după meciul Anglia - Scoția

Articol de GSP - Publicat marti, 22 iunie 2021 17:30 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 18:52

Petr Cech (39 de ani), fostul mare portar al lui Chelsea și al naționalei Cehiei, nu înțelege de ce Mason Mount și Ben Chilwell nu au drept de joc în meciul Cehia - Anglia, de la Euro 2020. 

  • În această seară, de la ora 22:00, se joacă meciurile decisive din grupa D: Cehia - Anglia și Croația - Scoția;
  • Anglia și Cehia sunt calificate matematic în „optimi”. În cel mai rău caz, una dintre ele va merge în faza următoare de pe locul 3;
  • Doar o victorie le e suficientă britanicilor pentru a câștiga grupa. De partea cealaltă, Cehia are nevoie de o remiză pentru a-și asigura primul loc;
  • Scoția și Croația au doar varianta victoriei pentru calificarea în „optimi”.
  • Jocul rezultatelor din această seară o poate califica pe Ucraina în optimile de finală. Dacă Scoția și Croația încheie la egalitate, naționala lui Shevchenko obține biletul pentru faza eliminatorie.

Billy Gilmour, închizătorul în vârstă de 20 de ani al naționalei Scoției, a fost testat pozitiv cu Covid-19, imediat după remiza cu Anglia de la Euro 2020, scor 0-0. Mount și Chilwell, colechipierii de la Chelsea, l-au îmbrățișat la final, iar cei doi au fost trimiși în izolare și vor rata partida cu Cehia. 

De celaltă parte, niciun fotbalist scoțian nu a avut de suferit. Asta deși Robertson și McGinn au postat un clip video în care jucau tenis de masă cu Gilmour. Federația scoțiană a reacționat în prima instanță și a declarat că cei doi vor intra în carantină, apoi a șters comunicatul. Petr Cech, în prezent oficial la Chelsea, este contrariat de această situație. 

Petre Cech, iritat de situația de la Euro 2020: „E de neînțeles!”

„Vă rog, mă poate ajuta cineva să înțeleg cum e posibil ca Mason Mount și Ben Chilwell, ambii cu teste negative, să fie izolați după ce au intrat în contact cu Billy Gilmour, iar întregul lot al Scoției, care a stat în același vestiar, hotel, avion, în aceeași sală de mese și în aceeași sală de ședințe, are dreptul de a juca fără nicio problemă pentru că jucătorii au prezentat teste negative? Care e diferența cu aceste rezultate? E de neînțeles…”, a scris Cech, pe Instagram. 

UEFA, de acord cu decizia Federației scoțiene

Mount și Chilwell au fost trimiși în izolare la recomandarea Ministerului Sănătății din Anglia. De cealaltă parte, oficialii Federației din Scoția au transmis că tenisul de masă nu reprezintă o situație de „contact direct”, datorită distanței dintre persoane. UEFA a fost de acord cu această decizie. 

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, nu a înțeles dubla măsură din acest caz: „Nu cunosc toți factorii din spatele acestei situații. Nu vreau să provoc o dramă pentru Scoția, dar faptul că au stat în vestiar cu Gilmour nu reprezintă un contact? Echipa noastră medicală se ocupă de acest caz. Sunt informat constant, dar nu avem ce face”.

VIDEO Totul despre meciul decisiv din „grupa morții”, Portugalia - Germania

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Naționala care consideră Bucureștiul a doua casă: „Am câștigat și pe teren și-n «Triunghiul Bermudelor»”

Steve Clarke, omul care a redat speranțele Scoției » Portretul antrenorului care e gata să facă surpriza la EURO 2020

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  22 Iunie 2021, 18:53

tenisul de masă nu reprezintă o situație de „contact direct”, datorită distanței dintre persoane ??? Really ??? Nu cumva pun toti mina pe aceasi minge ???

iopanet
iopanet  •  22 Iunie 2021, 18:19

Nu e nimic de inteles, Petr. Traim intr-o lume in care masurile sunt luate de ***, si doar de dragul de a bifa ca le-au luat...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close