INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ANGLIA 4-3 D.PEN.

Pictura murală a lui Marcus Rashford a fost vandalizată » Reacția oamenilor e impresionantă + Mesaj emoționant al fotbalistului

Pictura murală a lui Marcus Rashford a fost vandalizată » Reacția oamenilor e impresionantă +49   FOTO
Pictura murală a lui Marcus Rashford a fost vandalizată » Reacția oamenilor e impresionantă

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iulie 2021 20:34 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 23:35

O pictură cu chipul lui Marcus Rashford, de pe o clădire din Withington, Manchester, a fost vandalizată după finala cu Italia, de la EURO 2020, în care jucătorul lui United a ratat la loviturile de departajare.

Alături de ceilalți jucători care n-au reușit să înscrie din penalty, Sancho și Saka, Rashford a fost victima unor atacuri rasiste pe rețelele de socializare și nu numai.

Poliția din Manchester a declanșat o investigație după evenimentele de azi-noapte.

Pictura murală a lui Marcus Rashford a fost vandalizată » Reacția oamenilor e impresionantă + Mesaj emoționant al fotbalistului

Oamenii din oraș l-au susținut pe Rashford, acoperind cuvintele urâte de pe zid cu emoționante mesaje pozitive, inimi și cuvinte de încurajare.

Desenul, realizat de artistul stradal Akse după o fotografie a lui Daniel Cheetham, a fost proiectat pentru a-i mulțumi lui Rashford pentru acțiunile sale din timpul pandemiei, când s-a implicat activ în problemele copiilor, în special a combaterii sărăciei infantile.

Nici nu știu de unde să încep și cum să exprim în cuvinte ce simt în acest moment. Am avut un sezon dificil, cred că e clar pentru toată lumea, și probabil am intrat în finală fără încredere. Mereu am crezut că pot executa lovituri de departajare, dar ceva nu a fost ok. Am luat o distanță mai mare, am încercat să-mi acord timp, dar rezultatul n-a ieșit cum am vrut. 

Am simțit că mi-am dezamăgit colegii, pe toată lumea. Tot ce mi s-a cerut a fost să contribui cu un penalty transformat. Pot înscrie din penalty și în somn, de ce n-am reușit în acel moment? Reiau faza în minte de când am lovit mingea și nu pot spune ceea ce simt. Finală. 55 de ani. Un penalty. Istorie. Pot doar să spun că-mi pare rău. Aș fi vrut să decurgă diferit. 

Vreau să îi felicit pe colegii mei. Vara asta a fost una dintre cele mai tari pe care le-am trăit și toți au jucat un rol în asta. O frăție care s-a construit și care e intangibilă. Succesul lor este și al meu. Eșecurile lor și sunt și ale mele. 

Am crescut într-un sport în care mă aștept să citesc lucruri negative despre mine. Despre culoarea pielii mele, despre locul în care am crescut, cum decid să-mi petrec timpul liber. Pot să accept critici despre jocul meu oricând, penalty-ul a fost slab, trebuia să intre, dar nu îmi voi cere scuze pentru ceea ce sunt și de unde vin. 

Niciodată nu sunt mai mândru decât când port tricoul Angliei cu leii pe piept și-mi văd familia încurajându-mă într-o mulțime de mii de oameni. Am visat la zile ca asta. 

Mesajele pe care le-am primit azi au fost copleșitor de pozitive, iar răspunsul oamenilor din Withington m-a făcut să plâng. Comunitatea a ținut mereu brațele strânse în jurul meu și continuă să mă îmbrățișeze și să mă susțină. 

Eu sunt Marcus Rashford, 23 de ani, un om de culoare din Withington și Wythenshawe, din sudul orașului Manchester. Dacă nu-mi rămâne nimic altceva, am asta. 

Mulțumesc pentru mesajele pline de bunătate. Voi reveni mai puternic. Vom reveni mai puternici. 

Mesajul lui Marcus Rashford pe Twitter

+45 FOTO

Prințul William, reacție vehementă după finala Euro: „Mi-e silă, e inacceptabil!”

Prințul William a văzut de pe Wembley finala Euro 2020, Italia - Anglia (1-1 după 120 de minute, 3-2 la penalty-uri). Nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a condamnat azi derapajele rasiste îndreptate către jucătorii britanici.

„Mi-e silă de abuzurile rasiste îndreptate către jucătorii Angliei după meciul de aseară. Este total inacceptabil ca jucătorii să fie nevoiți să suporte acest comportament abominabil. Trebuie ca totul să se oprească acum, iar cei implicați ar tebui trași la răspundere!”, a postat prințul William pe Twitter.

În 2016 era rezervă în Serie C, acum a fost decisiv la titlul Italiei: „Am vrut să renunț la fotbal! Sper să fiu exemplul că nimic nu e imposibil”

Jose Mourinho, alegere-surpriză pentru cel mai bun jucător de la Euro 2020: „A fost un animal absolut!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  13 Iulie 2021, 08:50

Nu prea au fost cetateni indignati cand au fost daramate statui sau vandalizate ale unor celebritati ale istoriei. Este o vorba "Ce tie nu-ti place altuia nu-i face."

1745flo
1745flo  •  13 Iulie 2021, 03:27

Sa-i facă o statuie, ceva, ca prea au drag de el!

napocarepublica
napocarepublica  •  12 Iulie 2021, 21:47

S au saturat oamenii de abuzurile mlb..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează