INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  PORTUGALIA - SERBIA 1-1

PORTUGALIA - SERBIA 1-1 // Când revine Cristiano Ronaldo după accidentarea cu Serbia: „Îmi cunosc perfect corpul”

Cristiano Ronaldo // FOTO: Reuters +2   FOTO
Cristiano Ronaldo // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2019 09:56

Portugalia a remizat cu Serbia, 1-1, al doilea egal pe teren propriu, după 0-0 cu Ucraina, în grupa B din preliminariile EURO 2020. Cristiano Ronaldo a suferit o leziune musculară la gamba dreaptă, fiind schimbat după 31 de minute: „Se mai întâmplă. Cine umblă prin ploaie se udă”.

Portugalia, campioana Europei, n-a reuşit prima victorie în aceste preliminarii nici după al doilea meci acasă, chiar dacă l-a avut pe Cristiano Ronaldo!

E un fel de a spune că s-a bazat pe el contra Serbiei (1-1), întrucât căpitanul portughez s-a rupt după o jumătate de ceas. La unul din clasicele lui sprinturi pe stânga, a pus frână brusc şi a început să ţopăie într-un picior. Gamba dreaptă l-a scos din joc. Eforturile medicilor erau inutile şi a predat banderola.

„Nu depindem de Ronaldo”

Cristiano i-a liniştit însă pe fanii lusitani şi pe cei ai lui Juventus: „Nu-s îngrijorat pentru că îmi cunosc perfect corpul. Se mai întâmplă. Cine umblă prin ploaie se udă. Stau liniştit, pentru că într-o săptămână, două, trei o să mă întorc pe teren”. Are o leziune la muşchii ischio-gambieri, vindecabilă până la turul „sferturilor” Ligii cu Ajax, pe 10 aprilie. 

cristiano ronaldo 2 +3 FOTO

Până să iasă, CR7 a ratat ocazia de a anula avantajul sărbilor luat de golul lui Tadici. Dar echipa lui Fernando Santos s-a descurcat bine şi fără el, irosind multe ocazii în repriza secundă, după „golul supersonic a lui Danilo. A reacţionat bine şi a demonstrat că nu e dependentă de Ronaldo”, scrie O Jogo. 

„Dacă exista VAR, aveam şase puncte”

Portughezii s-au plâns de un 11 metri refuzat în minutul 73, la henţul în careu comis de Rukavina. Centralul Marciniak arătase punctul cu var, dar s-a răzgândit influenţat de asistent. „A fost straniu că ni s-a anulat acel penalty. Cum putea să vadă mai bine tuşierul de la 40 de metri de fază? Am vorbit după meci cu arbitrul şi mi-a recunoscut că a greşit”, a declarat Ronaldo. 

Şi selecţionerul Fernando Santos l-a criticat: „E inexplicabil cum a procedat Marciniak. Degeaba a admis revăzând faza c-a fost 11 metri. Viaţa mea rămâne la fel. Dacă ar fi existat VAR, aveam acum şase puncte. Tuşierul n-avea voie să-l deruteze de la asemenea distanţă”. Şi Pepe trebuia eliminat, la o intrare violentă asupra lui Tadici, chiar după pauză, a admis cotidianul O Jogo. 

„Trebuie să luăm şase puncte la returul cu Ucraina şi Serbia şi să câştigăm toate cele şase partide. Echipa are viteză, ambiţie, talent şi calitate şi putem depăşi acest start nefavorabil” Fernando Santos, selecţioner Portugalia

27-9 a fost raportul şuturilor la poartă (16-3 cadrate) în favoarea Portugaliei, patru fiind trimise de Ronaldo

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează