EURO 2020  ·  ELVEȚIA - DANEMARCA 3-3

PRELIMINARII EURO 2020 // Selecționerul Vladimir Petkovic, pus la zid pentru mutarea care a „aprins” Elveția - Danemarca 3-3: „Arogant și deplasat!”

Elveția - Danemarca 3-3 // FOTO: Reuters
Elveția - Danemarca 3-3 // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2019 10:29

Vladimir Petkovic, selecționerul elvețienilor, l-a înlocuit pe ”regizorul” Granit Xhaka la 3-0 în meciul Danemarca, terminat 3-3, iar tabloidul Blick consideră că a fost mutarea care a dus la dezastrul din final.

Elveția a dat marți din mână un meci ca și câștigat. În minutul 76 conducea Danemarca la scor de neprezentare, 3-0, însă la final tabela a arătat 3-3. Iar tabloidele din Țara Cantonanelor, în frunte cu acidul Blick, îl arată cu degetul pe selecționerul Vladimir Petkovic

Cotdianul citat îi reproșează tehnicianului bosniac că la 3 minute după ce Embolo a marcat golul trei, el l-a înlocuit pe conducătorul de joc Granit Xhaka. "A fost o schimbare arogantă și deplasată!

Xhaka era șeful, creierul, organizatorul. După ieșirea lui, echipa s-a prăbușit ca un castel din cărți de joc. Iar danezii au profitat de degringolada noastră și au înscris de trei ori în șase minute", tună Blick, sub semnătura redactorului-șef Felix Bingesser.

Însă Petkovic nu acceptă că a greșit: "Am fost obligat să facă acea mutare. Xhaka nu mai putea continua. Cu zece minute mai devreme îmi ceruse să-l scot. Acuza probleme la adductori".

Selecționerul susține că marea greșeală "a fost că pe final ne-am cantonat în apărare și i-am invitat practic pe danezi să vină peste noi, inclusiv cu mingi înalte. Ei au șapte, opt jucători de peste 1,90 metri".

95%din pasele date de Granit Xhaka au ajuns la coechipieri. El a marcat și un gol

"N-am mai trăit așa ceva"

Danezii sunt entuziasmați de rezultatul obținut pe terenul principalei contracandidate la locul 1 în grupă, iar tabloidul BT a lăudat "spiritul de echipă".

La rându-i, mijlocașul ofensiv Christian Eriksen a mărturisit că "niciodată în carieră n-am mai trăit așa ceva. Primul nostru gol a fost ca un mic bonus, nu credeam totuși că mai putem obține ceva. Dar după al doilea am simțit că va veni și al treilea. Plutea parcă în aer".

CLASAMENT gRUPA d

classament elvelia

Vezi și: FOTO Gazon de coșmar la Oslo, chiar unde România va juca următorul meci din preliminariile EURO 2020 » Suedezii au răbufnit: „Dezastru! Dezastru! Jenant!”O perioadă Valentina Pelinel și Mihaela Borcea nu și-au vorbit deloc. Acum, prima soție a lui Cristi Borcea a făcut un gest total neașteptat
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1