INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO 2020

Slovacia - Spania 0-5 și Suedia - Polonia 3-2 » Spectacol total în ultima etapă din grupa E!

Slovacia - Spania și Suedia - Polonia +23   FOTO
Slovacia - Spania și Suedia - Polonia

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 18:00 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 22:06

Spania a câștigat categoric meciul cu Slovacia, scor 5-0, iar Suedia a învins Polonia, 3-2, în grupa E de la EURO 2020.

  • Suedia încheie grupa pe primul loc, iar Spania termină pe 2.
  • Cu 3 puncte, două sub locul 2, Slovacia se clasează pe 3, iar Polonia rămâne pe ultimul loc în grupă!
  • În faza optimilor, Suedia va înfrunta Finlanda sau Ucraina, iar Spania va evolua cu Croația.
  • Slovacia și Polonia sunt eliminate de la EURO!
  • 14 echipe sunt deja calificate în „optimi”: Italia, Țara Galilor, Elveția, Belgia, Danemarca, Olanda, Austria, Cehia, Anglia, Suedia, Franța, Croația, Suedia, Spania.

Clasamentul în grupa E de la Euro 2020

Slovacia - Spania 0-5

Spania nu-și permitea pași greșiți și a început întocmai partida. Ibericii au obținut rapid un penalty (9), după intrarea necontrolată a lui Hromada asupra lui Koke. Doar că Morata a executat modest și i-a permis lui Martin Dubravka să intervină.

Același Morata a irosit o șansă bună la jumătatea primei reprize, șutul său de la 16 metri fiind respins de portarul lui Newcastle.

Până la pauză, Furia Roja a rezolvat jocul. Mâi întâi, Dubravka și-a introdus mingea în poartă după trasorul lui Sarabia (30), apoi, chiar înainte de pauză (45+3), Aymeric Laporte, cu capul, în contre-pied, a reușit primul gol la națională.

Slovacii, fără sut la poartă în primele 45 de minute, nu s-au trezit nici în actul secund. Sarabia, bară-gol (56), a disipat orice emoție în privința distribuirii punctelor.

La final, tabela a arătat 5-0 în favoarea trupei lui Enrique, inspirat la introducerea lui Ferran Torres în teren - marcator la prima acțiune, călcâi (67).

+19 FOTO

Slovacia a încheiat socotelile la Euro cu autogolul lui Kucka (71). Scorul turneului de până acum.

Slovacia - Spania, echipe de start:

Slovacia: Dubravka - Pekarik, Skriniar, Satka, Hubocan - Kucka, Hromada - Haraslin, Hamsik, Mak - Duda 
Selecționer: Štefan Tarkovič 

Spania: Simon - Azpilicueta, Eric García, Laporte, Alba - Busquets, Koke, Pedri - Sarabia, Moreno, Morata 
Selecționer: Luis Enrique

Stadion: La Cartuja (Sevilla, Spania) 
Arbitru: Björn Kuipers (Țările de Jos)

Suedia - Polonia 3-2

Emil Forsberg a deschis scorul la doar 82 de secunde de la începutul meciului, profitând de o gafă în apărarea polonezilor. După o degajare ratată a #21 mijlocașul Suediei a preluat, și-a făcut mingea pe stângul, și a șutat imparabil la colțul lung. 

A fost al doilea cel mai rapid gol din istoria Campionatului European, după cel al lui Kirichenko dintr-un meci Rusia - Grecia, de la EURO 2004. Rusul marcase atunci după doar 67 de secunde.

În minutul 17, după ce suedezii deschiseseră scorul în minutul 2, Lewandowski a fost la un pas de a egala. De trei ori în aceeași fază! După un corner executat din partea dreaptă, Lewa a reluat cu capul spre poarta adversă, cu pământul, de la aproximativ 10 metri distanță de buturile apărate de Robin Olsen.

Atacantul lui Bayern a lovit bara transversală, iar mingea a ricoșat tot pe direcția lui. Cu Olsen culcat pe gazon, Lewandowski a reluat din nou spre poartă, de la aproximativ doi metri de linia porții. În mod uluitor, polonezul a lovit iar bara transversală, iar apoi nu a reușit să împingă mingea în plasă, după ce aceasta revenise - încă o dată - la el.

+19 FOTO

În minutul 45+1, Zielinski a fost aproape de un supergol, dar șutul său de la marginea careului a fost respins peste poartă de Robin Olsen.

A doua repriză a început într-un ritm foarte bun, iar cei doi portari, în special Olsen, au avut serios de muncă. Portarul suedez i-a blocat, rând pe rând, pe Jozwiak și Krychowiak, iar polonezul Szczesny l-a oprit pe Quaison în drumul către 2-0.

Emil Forsberg a făcut 2-0 în minutul 59, cu un șut de la marginea careului, după ce Kulusevski i-a pasat la firul ierbii.

+19 FOTO

La doar două minute distanță, Robert Lewandowski și-a arătat clasa. Atacantul a primit o pasă extraordinară de la Zielinski, pe culoar, a preluat și a șutat din interiorul careului, printre Lindelof și Lusting, spre vinclul porții lui Olsen.

Polonia a avut și un gol anulat în minutul 65, când Swierczok a marcat dintr-o poziție neregulamentară.

Robert Lewandowski și-a spălat păcatele din prima repriză și a înscris golul egalizator. Atacantul lui Bayern a preluat o pasă a lui Frankowski care a depășit apărarea suedezilor și l-a „executat” fără emoții pe Olsen.

Ultimul cuvânt l-a avut Viktor Claesson, care a stabilit scorul final în al patrulea minut al prelungirilor!

Suedia - Polonia, echipe de start:

Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson - S. Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Isak, Quaison 
Selecționer: Janne Andersson

Polonia: Szczesny - Bereszynski, Bednarek, Glik - Jozwiak, Klich, Krychowiak, Zielinski, Puchacz - Swiderski, Lewandowski
Selecționer: Paulo Sousa

Stadion: Sankt Petersburg (Rusia) 
Arbitru: Michael Oliver (Anglia)

Euro 2020. Cum se face departajarea în grupe

  • În caz de egalitate de puncte, departajarea echipelor se face în funcție de: rezultatul meciului direct, golaverajul din meciurile directe, numărul mai mare de goluri înscrise în meciurile directe, golaverajul general din grupă, numărul mai mare de goluri înscrise în toate meciurile din grupă.
  • Dacă două echipe au meci direct în ultima etapă și termină la egalitate perfectă în clasament, se vor executa penalty-uri de departajare. Dacă nu se înfruntă în meci direct în ultima rundă, se trece la criteriul fair-play! Merge mai departe cine are mai puține puncte în clasamentul cartonașelor.
  • În „optimi” se califică primele două clasate și cele mai bune patru locuri 3.

VIDEO Euro la indigo » Eric a recreat golul lui Damsgaard cu Rusia

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Nemții nu renunță în scandalul LGBTQ » Noul plan al primarului din Munchen pentru meciul cu maghiarii: „Să-i fie clar Ungariei!”

Nemții nu renunță în scandalul LGBTQ » Noul plan al primarului din Munchen pentru meciul cu maghiarii: „Să-i fie clar Ungariei!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
adi2306
adi2306  •  23 Iunie 2021, 21:27

Suedia va juca cu Elvetia, nu cu Ucraina.

robertino2
robertino2  •  23 Iunie 2021, 19:59
Postat de luciann pe 23 Iunie 2021, 19:36

Cum sa-ti dai asemenea autogol, dupa ce ai aparat un penalty!?:)

I-a intrat soarele in ochi, ce o fi asa greu de inteles, frate.

luciann
luciann  •  23 Iunie 2021, 19:36

Cum sa-ti dai asemenea autogol, dupa ce ai aparat un penalty!?:)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează