INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  SPANIA - POLONIA 1-1

Elevii lui Luis Enrique, criticați în presă după al doilea egal la Euro 2020: „Alertă roșie. Cu spatele la zid”

Elevii lui Luis Enrique, criticați în presă după al doilea egal la Euro 2020
Elevii lui Luis Enrique, criticați în presă după al doilea egal la Euro 2020

Articol de - Publicat duminica, 20 iunie 2021 11:50 / Actualizat duminica, 20 iunie 2021 12:59

Trupa lui Luis Enrique, criticată pentru că n-a învins altă outsideră, Polonia, și va juca totul cu Slovacia. „E ușor și gratis să-ți dai cu părerea, dar ne vedem de joc”, replică Morata după Spania - Polonia 1-1.

Accidentele se țin lanț pentru o fostă dublă campioană continentală. După nulul cu Suedia, Spania nu a fost capabilă să treacă nici de polonezi (1-1), tot la Sevilla, complicându-și serios existența la acest Euro. 

Presa iberică a criticat impotența ofensivă, alegerile și schimbările lui Luis Enrique. 

„Așa nu ajungem nicăieri, Lucho. Din egal în egal împotriva unor adversari accesibili, cu biletul de calificare în aer înaintea finalei cu Slovacia. 

Marcăm puțin, chiar dacă a făcut-o sâmbătă Morata, preferatul selecționerului, și rămânem vulnerabili în defensivă. Degeaba s-a lăudat Ferran că stoperii îl vor mânca pe Lewandowski, mai degrabă l-a motivat”, a scris cotidianul Marca. 

„Alertă roșie, cu spatele la zid”, adaugă și AS.

Morata l-a egalat pe David Villa

Acuzat că nu înscrie și fluierat de o parte din fani, Morata a răspuns cu deschiderea scorului, dar și cu alte ratări, mai ales cea la 1-1, la penaltyul irosit de Gerard Moreno. în bară. 

„E ușor și gratis să-ți dai cu părerea, dar noi ne vedem de jocul nostru. Doar asta contează și un succes cu Slovacia, acesta e mesajul către suporteri. 

Eu spun că am lăsat o bună impresie, dar orice cuvânt poate fi interpretat. Vreau să răsplătesc încrederea oferită de antrenor, de aceea l-am îmbrățișat după gol”, a zis egalul lui David Villa la Euro (4 reușite).

Lucho: „Speram să fim mai buni”

Măcar Lucho a fost autocritic: „Poate că am fost superiori, dar nu atât de categoric încât să ne impunem. Speram să fim mai buni, dar nu am putut. Când nu obții un rezultat bun, trebuie să analizezi, să vezi cauzele. 

Acest egal ne dă șansa, dacă ne impunem în următorul meci, să câștigăm grupa. Trebuie să jucăm mai bine, să avem ocazii și să învingem! 

Am speranțe, deși mă așteptam la un meci mai bun. Până acum, credeam că vom avea șase puncte și niciun gol încasat. Dar realitatea ne contrazice. Urmează momentul decisiv”.

Suntem foarte supărați. Am înfruntat un adversar dificil, am avut ocazii, dar ne-a lipsit norocul. Echipa joacă bine, dar ne lipsește victoria. Trebuie să credem în noi până la final.
- Jordi Alba, fundaș spaniol, ales omul meciului

6 penaltyuria ratat Spania la turneele Euro, lider la acest capitol. Ibericii au per total patru lovituri consecutive de la 11 metri irosite, Sergio Ramos (2), Abel Ruiz și Gerard Moreno

VIDEO Anghel Iordănescu: „Sunt convins că echipa României ar fi avut o prestație bună la EURO!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Rasism pe „Puskas Arena”. Ce au făcut ultrașii maghiari când mingea era la Pogba sau Kante

UEFA, lovitură în disputa FCSB - CSA Steaua » Ce apare în programul pentru Euro 2020

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
caminero
caminero  •  21 Iunie 2021, 00:49
Postat de dora pe 20 Iunie 2021, 13:30

Ca și in Anglia, in prima ligă joaca prea mulți jucători străini. Ca urmare jucătorii autohtoni nu au unde să se remarce și aria de selecție este una limitată!

Anglia și Spania, două echipe hidoase la acest Euro. Sper să dispară cît mai iute, Spania chiar din grupe, Anglia din optimi.

enigmaticul
enigmaticul  •  20 Iunie 2021, 14:09

Cu atâția ”venetici” în campionatele lor, ce fotbal să mai joace? Asta le este valoarea, deocamdată! Degeaba ții de minge 80 minute, că în final poți avea surpriza să pierzi toate punctele, sau să câștigi doar un punct! Jocul naționalelor diferă mult față de ceea ce se joacă la nivel de club.

dora
dora  •  20 Iunie 2021, 13:30

Ca și in Anglia, in prima ligă joaca prea mulți jucători străini. Ca urmare jucătorii autohtoni nu au unde să se remarce și aria de selecție este una limitată!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează