INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  SPANIA - POLONIA

FOFO Spania - Polonia 1-1. „Furia Roja” tremură pentru calificarea în optimi la Euro 2020! Clasamentul grupei E

Spania caută prima victorie de la acest European. FOTO: Guliver/Getty Images +12   FOTO
Spania caută prima victorie de la acest European. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 iunie 2021 23:57 / Actualizat sambata, 19 iunie 2021 23:57

Spania și Polonia au remizat, scor 1-1, în runda secundă a grupei E de la Euro 2020. Ibericii tremură pentru calificarea în optimile de finală.

Jocul de posesie al Spaniei, celebrul tiki-taka, nu dă rezultate la Euro 2020. După „remiza albă” cu Suedia, naționala lui Luis Enrique s-a chinuit și cu Polonia. Mingea a circulat frumos, „Furia Roja” a ajuns ușor la marginea careului de 16 metri, dar atât.

Spania, pas greșit cu Polonia la Euro 2020

Spania a deschis scorul în minutul 25, prin cel mai contestat fotbalist, Alvaro Morata. Vârful care a evoluat stagiunea precedentă la Juventus a marcat din 6 metri, după o pasă ideală a lui Moreno. 

Finalul primei părți i-a pus în gardă pe spanioli. Swiderski a lovit bara laterală, mingea a sărit la Lewandowski, dar golgeterul all-time al polonezilor a tras direct în portarul Unai Simon. Starul lui Bayern Munchen n-a mai iertat în minutul 54. Spaniolii puteau să revină în avantaj după doar 3 minute, dar Gerard Moreno a irosit o lovitură de la 11 metri.

+8 FOTO

Ultimul sfert de oră a reprezentat un asediu la poarta lui Szczesny. Polonia a rezistat și rămâne în cărți pentru calificarea în optimile de finală. Joacă în ultima rundă împotriva Suediei. 

Spania tremură pentru calificarea în optimi la Euro 2020

Spania are un bilanț neașteptat de slab după două runde. A strâns doar două puncte, cu un singur gol marcat, și înfruntă în ultimul meci o echipă arțăgoasă a Slovaciei, care se va mulțumi cu o remiză.

FINAL » Spania - Polonia 1-1

Spania - Polonia, echipe de start:

Spania: U. Simon - M. Llorente, Laporte, P. Torres, Alba - Koke, Rodri, Pedri - G. Moreno, Morata, Olmo 
Rezerve: De Gea, Sanchez - Alacantara, Azpilicueta, E. Garcia, Gaya, D. Lloorente, Oyarzabal, F. Ruiz, Sarabia, F. Torres, A. Traore 
Selecționer: Luis Enrique 

Polonia: Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek - Jozwiak, Moder, Klicj, Puchacz - Swiderski, Zielinski - Lewandowski 
Rezerve: Skorupski, Fabianski - Dawidowicz, Frankwoski, Helic, Kedziora, Kownacki, Kozlowski, Linetty, Placheta, Rybus, Swierczok 
Selecționer: Paulo Sousa

Arbitru: Daniele Orsato 
Stadion: Estadio de La Cartuja (Sevilla)

VIDEO Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Spania - Polonia

Citește și alte știri despre EURO 2020:

FOTO Se întâmplă și în Anglia » Ce a pățit Sir Alex Ferguson, înaintea derby-ului britanic de pe Wembley

Renunță Londra la semifinalele și finala Euro 2020?! Boris Johnson, mesaj după amenințările făcute de UEFA

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
dorelus
dorelus  •  20 Iunie 2021, 10:03

Salut la toți Un iluminat comentator de la Pro TV tot o ținea ca orbul de bâta ca Spania va fi ultima din grupă după egalul de aseară??? Chiar nu-i suflă nimeni în cască să-i spună că trebuie sa se întoarcă la scoala primara pt a invata matematica? Bănuiesc că colegul de transmisie a făcut primara cu el pt că nu l-am auzit a repara gresala Doamne ajută

minos3
minos3  •  20 Iunie 2021, 08:37
Postat de stk777 pe 20 Iunie 2021, 07:41

Spania a dominat fotbalul atat la nivel de club, cat si la nivel de nationala. Si iti dai tu cu parerea? Un neica nimeni de la scara blocului. Stiu ei mai bine ce fac, stai tu linistit.

Si, ma rog, de ce nu ar putea sa aiba omul o opinie? Nu esti de acord cu ea, foarte bine. Combate-o. Nu insa cu argumente de genul: “cine esti tu sa spui ca lucrurile stau asa?”, pentru ca si el ar putea sa te intrebe acelasi lucru. Pe fond, mai degraba are dreptate. Cu o singura mentiune. Nu cred ca spaniolii nu stiu ca nu merge acest joc. Stiu, insa nu pot juca altfel. Asa au fost invatati si asa joaca. Problema lor este ca, atunci cand practici un asemenea joc, trebuie sa ai si niste oameni in fata care sa valorifice presiunea. Asa stau lucrurile, de exemplu, la Barcelona. Presiune constanta si ruperi de ritm ale lui Messi. La nationala Spaniei nu prea exista oameni care sa rupa ritmul. Morata este un atacant bun, dar nu prea poate duce singur aceasta munca. Oricum, este putin, daca vrei sa obtii rezultate. Ai nevoie de mai multi asemenea jucatori. Daca ai doar unul, lucrurile sunt simple pentru un adversar inteligent. Pune 2-3 oameni sa pazeasca acel jucator si a rezolvat problema. Ai nevoie de mai multi oameni care sa fie un pericol permanent pentru adversar. Il pazesti pe unul, te loveste altul. Asa se intampla, de exemplu, in cazul Frantei. Te feresti de Benzema si te loveste Mbappe. Te feresti de amandoi, te loveste Griezmann.

searover
searover  •  20 Iunie 2021, 07:47
Postat de stk777 pe 20 Iunie 2021, 07:41

Spania a dominat fotbalul atat la nivel de club, cat si la nivel de nationala. Si iti dai tu cu parerea? Un neica nimeni de la scara blocului. Stiu ei mai bine ce fac, stai tu linistit.

Da, amice, sunt un nimeni de la scara blocului, ca si tine de altfel...iar daca tu ai dreptul la o parere si la anumite pregerinte, la fel am si eu...dar na, banuiesc ca principiile astea, destul de simple, nu sunt accesibile unui stramba-lemne ca tine, da-i inainte cu artagul ala cronic si gratuit, de neam prost, sunt sigur ca vei ajunge departe

Vezi toate comentariile (13)
Comentează