INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  TURCIA - FRANȚA 2-0

Turcia - Franța 2-0 // Dezastrul campionilor mondiali: zero șuturi pe poartă! Explicația stupefiantă a lui Didier Deschamps: „Nu știu ce se întâmplă cu noi în anii impari”

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2019 09:55

Turcia - Franța 2-0 // Francezii au fost de nerecunoscut. În atac, n-au existat. În apărare, s-au întrecut în greșeli. ”Nu știu ce se întâmplă cu noi în anii impari, dar nu se poate spune că eu fac chiar ce vreau la echipă”, a declarat selecționerul Didier Deschamps.

O campioană mondială jalnică, de plâns și de râs în același timp, așa a fost Franța la Konya. Nu șochează doar înfrângerea, prima în fața Turciei după patru victorii în precedentele patru meciuri, ci maniera în care a pierdut echipa lui Deschamps. 

Mbappé, deposedat de 22 de ori

Fără idei în atac, fără prospețime, fără agresivitate. Și greșind în cascadă în apărare. "Cocoșii" fără pene n-au tras niciun șut pe poartă în 90 de minute. Nici măcar unul. 6-0 a fost raportul mingilor cadrate în favoarea gazdelor. O premieră în ultimii zece ani la albaștri.

Griezmann nu a existat, Mbappé nu a existat. Ultimul a fost deposedat de 22 de ori, a observat L'Équipe. Niciodată nu a jucat mai slab la națională.

Note de 2 și 3

În același timp, apărarea (lipsită de plasa de siguranță Kanté, accidentat) a fost un dezastru, greșind în cascadă. Același L'Équipe nu a găsit note mai mici: Pavard 3, Varane 2, Umtiti 3, Digne 2. În fața lor, Pogba 2. Atenție, notele sunt de la 1 la 10, nu de la 1 la 5! Norocul lui Deschamps a fost Lloris, unicul aproape de nivelul lui cel mai bun. El i-a salvat pe francezi de o înfrângere umilitoare.

"Nici cap, nici picioare"

"Meciul nostru a fost un mare zero. Ne-au pedepsit", a declarat selecționerul. "Aceasta a fost mereu o perioadă complicată pentru noi. Nu știu ce se întâmplă cu noi în anii impari, dar nu se poate spune că eu fac chiar ce vreau la echipă", a continuat el stupefiant. "N-am văzut nicio reacție pe teren. Nici la nivelul capului, nici la picioare".

"Încercăm să realizăm de ce am pierdut, dar e dificil de explicat. Până la urmă, au fost mai buni ca noi. N-am putut face nimic"
Antoine Griezmann, atacant Franța

"N-am creat pericol, n-am tras la poartă. N-am reușit nici cele mai simple pase. Nu-mi amintesc ultima oară când am fost atât de slabi"
Paul Pogba, mijlocaș Franța

"Toți trebuie să se simtă responsabili și să-și pună întrebări, indiferent de statutul din echipă, indiferent de vârstă. Nu există scuze"
Hugo Lloris, căpitan Franța

Turcia - Franța 2-0

  • Au marcat: Ayhan 30', Under 40'

Vezi AICI VIDEO de la meci!

3,2a fost media notelor jucătorilor francezi în L'Équipe; Lloris a fost singurul cu notă de trecere (7)

2eșecuri a suferit Franța în ultimele 6 meciuri, la fel ca în precedentele 25 de partide

4din ultimele șapte goluri primite de "cocoși" au venit după faze fixe

Programul complet AICI

Clasamentele tuturor grupelor din preliminarii

Turcii au 5 victorii la rând cu Șenol Güneş

După despărțirea de Mircea Lucescu, turcii l-au readus pe Șenol Güneş, antrenorul care a reușit cea mai mare performanță la națională: locul 3 la CM 2002. Cu el selecționer, au cinci victorii în cinci meciuri în acest an, trei în preliminariile CE 2020: 2-0 în Albania, 4-0 acasă cu Moldova și 2-0 cu Franța. Sunt primii în grupa H (9p).

Vezi AICI toate rezultatele și golurile din preliminarii, în meciurile jucate aseară!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
476995182506736
Nelu Feier  •  09 Iunie 2019, 19:23

Indiferent cati critici ar avea M.Lucescu,nici unul dintre ei nu-i pot lua performantele carierei de antrenor,performante recunoscute mondial.Vizavi de Turcia(nationala) numai nepriceputii in fotbal nu recunosc meritul reconstructiei.A venit peste noapte,cu 10 antrenamente noul antrenor si hop victoria.!!!

1226675807453847
Traian Schiopu  •  09 Iunie 2019, 16:29

De ce să tot presupunem ce ar zice Mircea Lucescu ? Mai bine ar fi să i se ia un interviu pe acestă temă. Eu personal, chiar aș fi curios să aflu ce zice, ce crede Mircea Lucescu despre acest meci și, mai acest, despre acest rezultat.

godot
godot  •  09 Iunie 2019, 15:15
Postat de caminero pe 09 Iunie 2019, 14:39

Păi exact așa s-a întîmplat. Lucescu a reconstruit echipa, sacrificînd rezultatele, iar Gunes a venit la masa pusă. Ia compară echnipele folosite de Lucescu cu cele ale lui Gunes, li o să reiasă foarte clar ceea ce spun.

In realitate, asta e o iluzie. Lucescu ar fi fost intr-o reconstrucție perpetuă, pe care ar fi folosit-o ca alibi perpetuu pentru a-și scuza lipsa de rezultate perpetuă. Acum 35 de ani la fel făcea, aveam super-valori, iar el construia... socialismul, cu care-si apara esecurile, adica construia o utopie, ceva ce nu există, nu se termină niciodată. La națională aduci cei mai buni jucători care pot sa-ti obțină rezultate. Asta e construcție.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează