INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  UNGARIA - PORTUGALIA 0-3

foto Ungaria - Portugalia 0-3 » Cristiano Ronaldo a scris istorie la Budapesta! Maghiarii au dat o lecție la final

Portugalia, deținătoarea trofeului, a învins-o în primul meci la EURO 2020, scor 3-0, pe Ungaria. +32   FOTO
Portugalia, deținătoarea trofeului, a învins-o în primul meci la EURO 2020, scor 3-0, pe Ungaria.

Articol de - Publicat marti, 15 iunie 2021 20:55 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 00:11

Portugalia, deținătoarea trofeului, a învins-o în primul meci la EURO 2020, scor 3-0, pe Ungaria. Cristiano Ronaldo a scris istorie cu două noi goluri. 

Celălalt meci al grupei: Franța - Germania 1-0, detalii AICI!

Programul complet și rezultatele de la EURO 2020

Ungaria - Portugalia 0-3 » Cronică de la Budapesta: Opt minute incredibile! Și lecția maghiară

Portughezii au învins, marcând trei goluri în final, dar momentul zilei e ce s-a întâmplat la final. După 0-3, ungurii au cântat imnul alături de ultrași, cu mâna la inimă. Și au făcut un tur de onoare, aplaudați de cei 55.662 de fani.

Nu, nu suntem la București! UEFA cea neatentă a încurcat iar borcanele. Dar nu mai e Budapesta în loc de București, ci invers. Așa a anunțat dimineață forul continental, că primul meci al zilei e pe Arena Națională. Ungaria - Portugalia. Să mori de râs!

+28 FOTO

Inima numită „Puskas Arena"

Suntem chiar la Budapesta, pe „Puskas Arena". Și e incredibil de frumos înăuntru, mai spectaculos ca în exterior. Un oval complet roșu care bate ca o inimă puternică. Și aproape plin. Nu sunt sută la sută scaunele ocupate. Aproape. Observ că nimeni nu poartă mască în tribună. La masa presei, toți o au pe chip. Devine amuzantă masca, atunci când nu e obligatorie pentru toți.

Pe teren sunt desfășurate tricourile celor două echipe, supradimensionate. Tot stadionul aplaudă și la boxele se aude Bono, Portughezii au învins, marcând trei goluri în final, dar momentul zilei e ce s-a întâmplat la final. 

După 0-3, ungurii au cântat imnul alături de ultrași, cu mâna la inimă. Și au făcut un tur de onoare, aplaudați de 65.000 de fanicu al său "We are the People", imaginea turneului. Sună atât de bine!

Exemplul ultras: 100% dedicați!

Imnul portughez e clar, nu sunt mulți fani lusitani, câteva mii, dar glasul lor e limpede. Când începe imnul maghiar, nu mai e glas, e tunet. Nu e ungur care să nu cânte. Imnul răsună ca într-o catedrală. Te înfioară. Unii jucători au lacrimi, alții închid ochii de emoție. 

Și se aude prima oară "Ria, Ria, Hungaria". Ultrașii în negru dirijează întregul spectacol. Ei dau tonul, răsunător, ceilalți le sunt alături. Fanaticii din peluză sunt un excelent exemplu. Cum să-ți sprijini echipa non-stop. Nu stau o clipă, cântă, dacă nu cântă, scandează, bat din palme sau sar, ținându-se unii de alții. Mereu în priză.

Stau pe ultimul rând la masa presei, chiar sub acoperiș, undeva la 50 de metri deasupra gazonului. Jucătorii par niște purici săltăreți, noroc că am un monitor lângă mine și m-ai trag cu ochiul la el.

Bijutierii lusitani conduși de Cristiano Ronaldo. Și „câinii” unguri

Start! În 2016, la Euro, aceleași echipe s-au întâlnit tot în grupa F. Și a fost 3-3, ungurii conducând de trei ori. „De ce n-ar fi și acum la fel?", se întreabă ei.

Portughezii au mingea, parcă s-au născut cu ea, sunt tehnici, inteligenți, și Diogo Jota are prima ocazie (5). Gulacsi respinge. Avertisment pe care roșii îl iau în serios. Devin câini. Se agață de adversari, sunt agresivi, luptă, mușcă, nu renunță.

Nu sunt talentați ca „tricolorii" noștri, dar războinici sunt. Și războinicii sunt la Euro. Noi, talentații, acasă. Tribunele pulsează în spatele echipei, maghiarii își iubesc naționala și o arată. Iar jucătorii se bat pentru fani. Disciplinați, organizați de un italian, Marco Rossi.

Avionul lui Cristiano

Se apără bine și așteaptă contraatacul. Nu prea ajung în careul advers, însă o dată e suficient pentru devierea lui Adam Szalai. Doar că lusitanii sunt peste ei ca valoare, mult peste. Diogo Jota trage în Gulacsi, iar Ronaldo apare tocmai când mă întrebam dacă mai joacă. 

Latul lui din 6 metri e o deziluzie, avion în peluză. 0-0 la pauză și tot 0-0 după încă un sfert de oră. Nimeni nu punctează. Și e 3-3 la șuturi pe poartă, chiar și cu 66% dominare a albilor. Nimeni nu vrea să renunțe.

Cum ar putea să se predea maghiarii cu asemenea suporteri? Sunt la doar cinci metri de ei și nu mai aud nimic de câteva minute. Unii au stat în picioare tot meciul, deși nu sunt ultrași, în peluză.

Gol anulat, fan pe teren, torțe!

Între timp, Gulacsi mai salvează o dată gazdele la șutul lui Bruno Fernandes. Iar Cristiano cere penalty, numai că mâna lui Fiola e atât de aproape de corp încât nu se poate da 11 metri. 

La faza următoare, Siger înscrie și se declanșează nebunia. E ofsaid! Corect. Ultrașii aprind torțe. Sunt stinse repede. Un fan maghiar intră pe teren, voia să îmbrățișeze un jucător, dar iese singur și e luat de gărzile de securitate.

Aplauzele ultrașilor la 0-3

Tocmai când ungurii erau în plin elan, ghinionul și nesiguranța lui Orban îi lovesc pe ai lui. Crunt. Stoperul deviază în plasă șutul lui Guerreiro (0-1, 84), apoi tot el îl faultează din spate pe Rafa Silva. În careu. Și Cristiano înscrie, din penalty. 0-2 (87). 

Iar în prelungiri, tot Ronaldo punctează, după ce driblează și portarul. 0-3 (90+2). Trei goluri în opt minute, după un meci de luptă. Incredibili, lusitanii! 

Dar și la 0-3 ultrașii aplaudă. Îi aplaudă pe jucătorii lor. Și după ultimul fluier, toți jucătorii maghiari stau în fața ultrașilor și cântă imnul alături de fani. Cu mâna la inimă. Apoi, fac turul de onoare, pentru toți suporterii. Splendid final! Ce lecție!

11 goluriare Cristiano la Euro, record all-time. Tocmai l-a depășit pe Michel Platini în top (9 reușite). Ungaria are 11 goluri la Euro, cât Ronaldo

Cristiano Ronaldo a scris istorie la Budapesta

Cristiano Ronaldo, 36 de ani, a devenit azi singurul fotbalist din istorie care joacă la 5 turnee finale de Campionat European! 22 de meciuri are Ronaldo la EURO. Pe 2 e Schweinsteiger cu 18, pe 3 Buffon cu 17.

Ungaria - Portugalia 0-3 » Cristiano Ronaldo a scris istorie la Budapesta! Maghiarii au dat o lecție la final

106goluri în 175 de meciuri are CR7 pentru Portugalia, al doilea cel mai bun marcator din istorie pentru o echipă națională după Ali Daei, de care îl despart doar 3 goluri

Ungaria - Portugalia 0-3

Ungaria - Portugalia, echipe de start

Ungaria: Gulacsi - Botka, Orban, At. Szalai - Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Schafer, Fiola - Sallai, Ad. Szalai
Rezerve: Dibusz, Bogdan - Lang, Kecskes, Nego, Cseri, R. Varga, Siger, Nikolic, Schon, Bolla
Selecționer: Marco Rossi

Portugalia: Patricio - Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro - Danilo, W. Carvalho, B. Fernandes - Ronaldo, Jota, Bernardo
Rezerve: Lopes, Rui Silva - Fonte, Moutinho, Andrei Silva, Rafa Silva, Renato Sanches, Neves, Goncalves, Joao Felix, Oliveira, Mendes
Selecționer: Fernando Santos

Stadion: Puskás Aréna, Budapesta
Arbitru: Cüneyt Çakır (Turcia)

Imnul Ungariei și atmosfera din stadion

UNGARIA - PORTUGALIA. Reporterul GSP, agresat în Budapesta: „Stați drepți, trece «Brigada Carpaților»!”
CORESPONDENȚĂ GSP DIN UNGARIA
UNGARIA - PORTUGALIA. Reporterul GSP, agresat în Budapesta: „Stați drepți, trece «Brigada Carpaților»!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (109)
tororosso
tororosso  •  16 Iunie 2021, 11:36

Un meci anost cu comentatori de tot râsul. Am crezut la auzul acelei comentatoare că am greșit canalul și aud rubrica Meteo la ProTv . Din dorința (prostia) acestei băgărețe cu fustiță nu se mai înțelegea nimic din comentarii. Intra peste comentariul celuilalt și ieșea o tocană . Partida mediocră cu goluri multe dar atât . Al 3-lea gol suspect de ofsaid .

Berceni
Berceni  •  15 Iunie 2021, 22:56
Postat de napocarepublic pe 15 Iunie 2021, 22:27

Nu te agita .. nu sunt ungur

Te-a luat la ochi obositorul feudal, ai viata grea de acum metre.

gago747
gago747  •  15 Iunie 2021, 22:42
Postat de ms5348 pe 15 Iunie 2021, 22:25

Maghiarii au dat o lectie la final? Vreti sa spuneti, au primit o lectie la final...

Au jucat ca niciodată, au pierdut ca întotdeauna. Asta e lecția lor.

Vezi toate comentariile (109)
Comentează